Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 18, 2014

26 Weeks ~ 3kg Naik Constantly ~ Kena Repeat MGTT ~ Rezeki Baby #ThirdPregnancy


Entry Compact untuk minggu ni ..hehee..(tetiap minggu buat entry compact) hehee..

Semalam saya ada check up kat KKIA..as usual saya selalu excited nak pergi check up sebab seronok tengok perkembangan baby..So semalam agak terrible jugak sebab saya sampai KK pukul 7.45pagi , orang punya lah ramai nak mampus..saya pelik gile apesal orang ramai sangat ni?sebab cuti sekolah ke?so saya terpaksa tunggu sampai pukul 9.15pm baru dapat nombor!huh..

Lepas tu buat macam biasa..amik urine, cek HB..Alhamdulillah semuanya ok..HB pn ok 11.3..memang maintain kali ni HB saya..hehe..lepas tu saya terus pergi breakfast sementara tunggu Nurse panggil untuk cek perut..15mins makan..tetiba nurse panggi..wah cepat jugak !hehee..Timbang berat..63kg sudah!omakaiii..banyaknya naik?aduhai..saya dah susah hati sebab last month pon naik 3kg jugak..dahsyatnyaaa..Medina’s time 32weeks baru la cecah 63kg..memang tak teragak naiknya pon..aduhaii..Tapi Nurse takde cakap pape pun..

So cek perut..cek jantung semuanya ok..Alhamdulillah..dah last tu Nurse tu suruh datang balik 10.10 ni untuk scan baby 28w n sekali minum air gula..aduhaii..seksanyaaa..Kena repeat sebab result hari tu tak cantik..lagipun mak saya ada kencing manis kan, so memang kena repeat jugak!sobs sobs sobs..Bertabahlah…

So balik pukul 10pagi..bagi time slip kat HR, lepas tu boss tengok, tetiba boss tanya..nanti nak deliver kat mana?saya cakaplah InsyaALLAH KPMC..so dia kata kenapa tak check up kat situ je?saya kata tak mampu lagi boss..hihihi..sebab cek kat KK free kalau kat KPMC RM80 tak kurang…hehee..


Lepas tu boss cakap..takpelah start next month u start check up kat KPMC, nanti company bayar every month punya check up..Wahhh hati berbunga-bunga sangattt!!hehe..tapi bukan delivery tau..Yer boss..tauu..hehee..Thank you boss..love u lahhh..hehehee..

So 10.10 ni memang tetap saya pg KK sbb nak buat MGTT n scan lepas tu 21.10 baru pg KPMC buat check up kat sana as requested by Boss..Terasa boss saya sangatlah baik hati dan sayangkan saya..ehheee..yang lelain jangan jeles ye..sebab boss saya ni saya perasanlah ada dua orang je yang dia sayang dalam kalangan staff..saya n sorang lagi technican lelaki..hehee..Terasa bertuahnya dan memang rezeki baby..Alhamdulillah..so sekarang just stand by duit deliver n duit beli Medela Freestyle.. (Semalam husband dah bagi green light..hehehhh)

Alhamdulillah..semoga kandungan saya ini terus dipelihara dan dipermudahkan..Amin!

***Tak sabar nak buat preparation.. (mentally n physically..)
Photobucket

9 comments:

Mila Hilas said...

perghh untungnye sis..nape bos tu baik sgt? ehhee

norey said...

alhamdulillah aida....bos aida sayangkan aida sebab mutu perkhidmatan aida berikan untuk syarikat yang terbaik... :)

akak doakan semoga kesihatan aida baik sehingga selamat melahirkan baby nanti...

take care :)

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Alhamdulillah...memang rezeki baby..bertuah dapat bos mcm tue..=D

Lily@MamaZaraZareef said...

wahhh..mmg rezeki bos tuh..baik hati sgt offer nk bayarkan..hihi..akak kat comp lama dulu tang maternity mmg takde kelebihan..kat kuantan ni alhamdulillah ok sikit..checkup leh clain under outpatient pastu deliver adalah die bagi amoutn sket..oklah kan..kikiki

Hati Ema said...

waaaa seronok kan dpt peruntukan camtu hehehehe.. semoga aida and baby and family murah rezeki selalu

Anonymous said...

Kak munna first time buat mogtt dah sangkut masa 15 weeks.... Lagipun sblm ni dua2 pun kena gdm

Suhaiza Shamsudin said...

rezeki baby ...

aTieYusof Family said...

Alhamdulillah..memang rezeki baby sgt kan Aida... baik bos tu :)

dalila said...

alhamdulillah..bestnye aida..baiknye ati bos tu..aritu bg pinjam nset..ni siap offer checkup kt swasta..mmg terbek la..cer tny die bole sponsor medela freestyle x?mntau kot rezeki baby..hikhik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget