Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 26, 2014

Pemilihan Nama Anak #ThirdPregnancy #ThirdBaby

Assalammualaikum..

Salam Jumaat semua..

Ok Hari ni nak cerita pasal nama anak..saya memang cenggini..every pregnancy confirm saya yang excited terlebih!hahaa.. Maafkan saya..hehee..

So since 1st pregnancy, saya n hubby confirm standby dua nama..


  • Time Aqil      – Kalau boy Aqil (saya pilih) Jauhari (hubby pilih) –A.J. (Aida-Jeffry)
                                -kalau Girl Julia (Hubby Pilih) Amani (Hubby pilih jugak)..gila kuasa sangat                                         kan?saya tak pilih nama girl sebab instinct saya Boy..hheeheeh..J.A. (Jeffry-Aida)


  • Time Medina     - pon standby dua nama..kalau Boy Ammar (Saya pilih) Mikhail (pon saya jugak) kali ni saya gila kuasa pulak sebab saya suka nama tu dan hubby berat jugak nak terima..hihih.. - A.M (Aida-Mohd) Sebab saya pilih Ammar selain maksud dia yang elok (Yang beriman, yang warak), time saya preggy tu saya tengah gila tengok cerita Dejavu Di Kinabalu.. so saya sangat adore dengan watak Ammar by Aqasha..so tu yang sampai terbawak-bawak..huhuhu
         -Kalau girl Medina (Saya) Amani (hubby)..adil dan saksama..hehee M.A (Mohd-Aida)


  • This TIME   - Memandangkan dah pon scan dan InsyaALLAH boy..kami standby satu nama ..hehe..tak semangat nak cari nama girl..hehee

                                Saya bagi 3 Options kat hubby.. yang semuanya bermula dengan huruf A dan                                      akan kekalkan A.J.

                                1) A…. Jauhari
                                2) A… Jauhari
                                3) A….. Jauhari

Akhirnya hubby pilih option no 2!arghh frust sebab saya suka yang No 1 hehee…

***Sebab ape still kekalkan Jauhari?sebab huruf J sangat lah takde pilihan nama yang sedap..hehee

So nak tau nama ape?tungguuuu baby keluar nanti ye..


Oh Handsome Boy!!


Oh ya..kalau sesapa yang buntu pasal nama anak ni, boleh join group kat FB Nama-Nama Indah yang Bermakna..Group tu di manage oleh Ustazah yang ajar Bahasa Arab dan beberapa lagi orang yang pakar tentang maksud nama dalam Bahasa Arab khususnya..Takdelah nanti kita tersalah langkah kan..



Photobucket

8 comments:

Mila Hilas said...

sy tgk buku je kak.hehe

Z@i Z@mR33 said...

sedap2 nama tu.sy mmg bab2 nama anak mmg blurr sungguh.jenuh search cari nama & mkna

Anak sy pon nama Aqil gak...hihihi...

LYAfrina said...

baby AJ....
nama ape ni ?? hehe..

tringat saat nk pilih nama asya dulu..siap buat cabutan undi.. hehe

Mar Mansor said...

sedap2 nama..

aTieYusof Family said...

Hihi..bestnya Aida.. tak sabar plak nak tau nama baby coming soon.. :)

dalila said...

alaaa...aida..nape xleh bukak group tu..hukhuk..

Lily@MamaZaraZareef said...

hahaha..akak yg ketiga ni mmgg 100% pass baton kat hubby sbb die semngat sgt nk bagi nama bby boy..standby gak name gurl ko2 ada miracle tp mmg bby zayed yg kuar..kikiki

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

alaaaaa... share la..tak sabar nak tahu nie..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget