Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 9, 2014

Scan Adik Baby - It's a ........... #ThirdPregnancy

Assalammualaikum..

Sebenarnya sejak Open House FIL hari tu, saya telah mengalami sakit-sakit kat bahagian Ligamen bahagian bawah perut.. dulu saya mula terasa sakit-sakit kat ari2 ni bila dah nak due..tapi ni baru 6 bulan dah mula rasa sakit2, buat saya rasa risau jugak lah..

So Almost 2 weeks saya tahan sakit..lepas tu semalam saja je lah ajak Daddy pergi scan adik baby for the sake of nak tengok-tengok dan melawat dia..

kami ke Klinik Jameaton Equine Park.. Orang memang ramai amat..sebab dia start bukak pukul 8 malam dan orang pon mula berpusu-pusu ke Klinik tu..maybe service n ubat dia bagus kot kan..saya prefer ke sana sebab last time waktu Medina memang saya scan baby kat sana..Service pon bagus..Tapi time tu memang nak buat scan 4D tapi tak dapat buat sebab baby kecik lagi..

This time just nak scan baby sebab tak pernah scan since confirmed pregnant je..So memang tak plan pon buat 4D..tunggu nanti lah baru buat kot...hehe..

Dan tepat pukul 9.30malam baru sampai giliran kami..Dan Alhamdulillah dapat berjumpa sendiri dengan Dr Jameaton tu yang sangat Motherly n soft spoken!hehee..

Memula masuk tu dia tak tau pun saya mengandung sebab tak nampak sangat..so bile bagitau sebab ape semua, baru lah dia tau..hehee..terus baring kat tempat scan n bermulalah aktiviti menteropong baby..hehee..


Alhamdulillah..semuanya nampak ok..dan dia pon sahkan It's a Boy.. (tak payah nak rahsia sangat lah kan..)InsyaALLAH ..Alhamdulillah..hehee..actually as we expected jugak lah..sebab saya selekeh..saya pemalas..(bak kata husband)..so instinct jugak ada..so bentuk perut pun sama..so memang tak surpise sangat..hihihi..

So far..Dr cakap kalau yang terasa sakit kat bahagian bawah tu sebab otot-otot dan urat menegang..mungkin terlalu lama berdiri dan banyak berjalan..so kalau sakit, cepat-cepat rehat dan baring..InsyaALLAH sakit tu akan kurang..

So scan baby lagi yang aktif ukur kepala, peha..tulang belakang..semuanya..seronok tengok baby bergerak aktif..Ukur berat pulak..dah 805gram for 25weeks..besar jugak sebab bile saya google berat 25w sepatutnya area 600g-750g..hihihi..takpelah janji Baby sihat dan sempurna..Amin..

Maybe sebab lelaki kot, tu yang besar sikit..Medina dulu kecik je..besar kat luar..Aiql Besar sikit lepas tu maintain..Macam-macam anak-lain2 perkembangan nya kan..

Semoga saya dapat mengahrungi baki 14minggu kehamilan yang ketiga ini dengan mudah dan sihat..Amin!

So sekarang boleh prepare nama dah..hihihi..AJ ke AM..tungguuu..

next month nak start shopping barang baby pulak..Haih tak sabar!!heheee


Photobucket

12 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

tahniah aida.. aqil dpt geng la yer..=D

Mila Hilas said...

sy pn excited skali bace story akk hikhik

IDAZS said...

tahniah aida, aqil ada geng.. bestnya.... bila zarin nak dapat kawan jugak ni? :P

norey said...

alhamdulillah....dah ada girl & boy..xkisah dah kan...yang penting dapat membesar dengan sihat..

SSulieana said...

hoyeaahhhh aqil dpt geng...bestnyaaa...surprise ni nak bagi nama apa ye kat adik aqil n medina...hiks

aTieYusof Family said...

wah..abg Aqil bakal ada geng boy..hehe.. moga semuanya di permudahkan ya Aida.. take care ya.. sllu jg sakit2 bahagian tu masa pregnantkan Pa'e dulu...

munna said...

Tahniah aida...... Syoknnya

Lily@MamaZaraZareef said...

ohhh..geng abg aqil yek..hihi..syok dah tau gender baby, senang nak shopping kan..=)

Fiqah Feeona said...

Tahniah..Syoknya la...Saya yang excited..Hihihi

dalila said...

tahniah aida..bestnye dh tau gender baby..ila pun penah rs sakit kt ctu..tp xgi klinik pun..lps tdo ilang dh sakit..so xjd gi klinik..hihi..aida take care ok..

Mar Mansor said...

alhamdulillah dah scan kan..dapat baby boy lg..abang aqil ada geng

LYAfrina said...

geng papa & aqil..hehe
moga baby sihat n cergas

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget