Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Sep 25, 2014

25/09/14 - Medina Amani at 18months old

Assalammualaikum..

Dah Laaamaaaa sangat tak cerita pasal si botak yang dah nak jadi kakak tuuu..hehee

MyDina Amani tu dah ter sangat lah terasa besarnya pon!

Walaupun dia tak pandai cakap lagi..tapi dia rajin nyanyi..(bahasa dia lah kan..)

Dia cuma pandai cakap nak, taknak, nah, Mama, Aba, Deidei (Daddy), Atuk..hurm tu je..

Tapi setiap kali saya mengaji..setiap kali tu lah dia ikut..siap berhenti lagi bila saya pon berhenti..Good Girl!

Cuma sekarang ni suka sangat bergaduh dengan abang dia..sebab abang dia pun suka taknak mengalah dah sekarang..aduhai..kekadang pening dengan perangai dedua ..macam Medina tu kami paham lah dia Tantrum sebab nak dapat adik..tapi bab Aqil tu tantrum jugak?haih..

Medina tu kan..sekarang ni..kalau bangun pagi,sibuk nak join jugak abang dia mandi..kalau kita tak ajak dia mandi, menangis sedih sungguh!sebab apa tau suka mandi dengan Mommy..sebab Mommy rajin gosok gigi dia..Walaupun menggigil kesejukan sebab mandi pagi, tapi tetap happy sebab dapat gosok gigi..(Bibik tak gosok gigi sebab Bibik malas!Teruk kan?) so walaupun Mommy dah lambat, tetap kena mandikan dedua sebab Medina sangatlah memahami untuk gosok gigi..pandai nganga..pandai kumur2..pandai kalih badan...haih..memang cerdik sungguh !Alhamdulillah..

So sekarang ni walaupun tak pandai cakap, pandai amik pampers untuk tukar..pandai buang pampers bile dah lepas tukar..rajin teman abang dia yang penakut pergi buang sampah..so sangat superwoman buat abang dia..pergi dapur berpimpin tangan, bila balik dapur Medina kena tinggal sebab abang dia lari tinggalkan dia..teruk betul!

InsyaALLAH Medina boleh jadi kakak yang baik sebab suka sangat dengan BABY!jumpa baby macam nampak kucing!geram je dia..suka kiss baby..dalam phone mommy pon kalau mommy scroll IG depan dia n kebetulan ada baby sesapa yang appear, cecepat rampas handphone mommy n cakap dengan baby tu..lepas tu kiss handphone mommy tu..Haih..sabar ye sayang..nanti Medina kiss adik puas-puas k..Rajin sungguh kiss perut Mommy..macam excited sangat nak dapat adik..hehee..

Oh lagi satu..Medina ni memang kaki selfie tau!pantang nampak camera, kelam kabut posing..sporting sangat!hihihi..

Lagi satu lagi..Medina ni tersangatlah friendly ya amat..sampaikan Mommy pon runsing!sebab semua dia nak kawan..semua dia nak pegang..kalau pergi memana ke kan..pergi Pasar Malam ke, orang lalu lalang tu, dia akan pegang/sentuh..mana yang ok tu, ok lah kan..kalau yang tak suka tu, tak ke nak menyumpah orang tu?huhuhu.. (cuma dia sukaaa sangat dengan perempuan..dengan lelaki dia take time sikit nak mesra..)


























Kalau dah letih sangat je boleh tengok aksi ni..kalau tak, jangan harap nak landing kat daddy..Nononono...


Semoga Medina terus membesar menjadi anak yang solehah,bijak dan sihat!Amin..

Happy 18 Months Old Mydina! be a gud girl always k..




Photobucket

6 comments:

munna said...

Mcm2 perangai dah medina tu ye.... Seronok tgk perangai anak2... Anak Kak munna pun rasaya dah banyak buat oerangai tapi sabar je lah

Mila Hilas said...

gudgirl...xsbr dia nk jd kakak hehe

aTieYusof Family said...

InsyaAllah good girl sungguh Medina ni.. behave dan friendly jugak..tak takut orang dia kan Aida? kadang budak tak nak dgn org...hehe

Fiqah Feeona said...

Rambut dah nampak sikit..Hihihi..

LYAfrina said...

alhamdulillah..
medina makin besar..
nanti dh nk jd kakak

dalila said...

lahaiii..besar dh kakak medina..
moga trs membsr jd ank yg solehah..
xlame lg medina nk jd kakak dah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget