Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 21, 2014

Cucu lelaki ke 5 selamat dilahirkan semalam.. 5 Boy Vs 1 Girl!


Minggu ni memang minggu kekeringan idea..

Tak tau lah sebab apa..sebab malas ke atau sebab sibuk?haih..

Padahal semalam ada je cerita nak cerita..

20.08.14 – Alhamdulillah kakak kedua saya selamat melahirkan seorang anak lelaki yang gebu pada pukul 5.40 pagi.. Sebenarnya saya ada whatsapp dia petang sebelum tu..tanya sihat ke?ada tanda nak deliver ke?dia kata takde..semuanya sihat-sihat belaka..sebab due dia on 26/8/14..so takdelah berjaga sangat kan..Tup-tup awal pagi tu terus dah nak bersalin..haha..Instinct kami cukup kuat sebab saya rapat gile dengan dia..beza setahun je kan..huhuhu..





So sangat tak sabar nak gomol baby baru..tapi kesian jugak kat anak sulung dia sebab still tak boleh menerima kenyataan yang dia dah jadi abang..Siap suruh mama dia pulangkan balik adik dia tu..pulang ke mana?tak pula kami tahu..hihihi..Semoga Aakif capat adapt dengan benda baru ni..Amin!hihihi..


Newborn baby..Comel kan...

Teringat pulak saya time 1st2 Aqil dapat adik..dia takdelah taknak adik sangat..Cuma pelik je..tapi dia sayang gile adik dia..siap tak bagi orang ambik adik dia lagi..huhuhu..Medina time ni..InsyaALLAH dia dapat adapt kot nanti sebab dia suka baby..suka gomol..suka kacau..kakak-kakak sangat lah katakan..bila suruh cium baby dalam perut mommy cecepat cium..sweet sangatt..hihihi


Suka sangat pakai tudung sebab suka sangat orang puji dia comel!hahahaa


So saya pon tak sabar nak deliver.. *eh tetiba! Hahaa..semoga saya pon akan melalui proses kelahiran yang pendek..Amin!gigih baca Al Quran tetiap malam..Semoga segalanya akan dipermudahkan..Amin..

Oh ya..termasuk baby baru ni dah 5 cucu lelaki abah n mak saya dan hanya SEORANG perempuan je cucu mereka..Si Medina Amani lah sape lagi..itupun dah macam boboiboy..asyik nak tengok boboiboy je, tu yg dah tak macam gigirl..hihihi..So yang dalam perut ni akan menjadi geng Medina ke geng 5 Boboiboy yang lain?jeng..jeng..jeng..tungguuu..hihihi

Jumpa esok pulak ye..cerita pasal Open House yang terbesar which is incoming Sabtu ni..


Photobucket

8 comments:

nurul husna said...

Ramainya cucu lelaki...so aida kena kasi lagi cucu perempuan la nampaknya...hehehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, alhamdullilah. taniah dapat anak buah baru. bestnya. ehh akak bila due? bestnya dapat adik baby.. medina comel pakai tudung...

Mar Mansor said...

tahniah buat kakak aida tu..

Lily@MamaZaraZareef said...

harap2 dpt baby gurl..meriah sket ada geng pompuan utk medina nnti kan..hihihi..family belah akak plak ramai cucu ppuan..7 vs 3 org jek lelaki..^_^

kayyana said...

comelnye.. meriahlah rumah klu semua blek kg... mesti mak aida suka sgt.. hehehe

Mila Hilas said...

mcm keluarga sy jugak, rmi ank buah lelaki drp girl.hehe...mmg riuh rendah kalo bkumpul skali

LYAfrina said...

Alahai.. comeynya baby..
Td igtkan awk dh bsalin. Rupanya ank sedara. Hehe

dalila said...

samala..cucu mak ngan abah pun br sorg je gegurl..ade 4 boboiboy..yg sorg tu pun dh mcm boy..asik geng ngan boy je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget