Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 7, 2014

Aidilfitri 2014 k.a.M.i - 2 dan 3 Syawal

2 Syawal ~

Ok biasanya ..menjadi kelaziman kat Kedah ni kalau Raya pertama, memang duduk rumah je dan tunggu orang datang..

Tapi raya ke 2 dan seterusnya akan keluar menziarah..memula plan nak keluar dalam pukul 10 pagi..Tapi hujan rahmat turun dengan lebatnyaa..So postpone and kami just keluar tepat pukul 11.30 pagi setelah semua peralatan kami angkut sekali.. Nak tidur mana malam ni?menjadi persoalan..hehee..

Kami terus menziarah rumah mak-mak menakan..dari Tandop ke Alor Merah seterusnya ke Jitra..sempat jugaklah dlm 4 rumah kami terjah..itupun lama jugak duduk kat satu-satu rumah..nasib baik Aqil n Medina jenis suka berkawan..so walaupun baru je jumpa dah kamcing..senang saya nak bergebang dengan sepupu sepapat hubby..hehee..

So gambar sangatlah takde sebab sakan sangat melantak..hehee..

Just banyak gambar-gambar selfie je..ehehhe..

Layan je lah kan..hehee..




















So bila dah lepas puas beraya, kami gerak balik dari Jitra tepat pukul 7 malam..sebelum sampai ke destinasi ditujui kami pergi ke Mergong kejap sebab sepupu husband nak main futsal malam tu..tapi last2 tak jadi pun sebab court tutup..frust giler diorang..terpaksa postpone ke esok malam..huhu..

Then..malam tu kami decide untuk Check In Hotel.. (Finally..)hehee..bukan saya yang request tapi hubby yang memahami penderitaan saya setiap malam..huhuhu..Sudahnya kami check in je kat T+ Hotel ..Harga per malam RM115.00..jadilah janji dapat tidur dengan nyenyak..hehee..

Anak-anak ape lagi..cukup suka dapat duduk kat hotel..Esp Medina!lepas je dia buat terjun tiruk sampai pipi lebam sebab terkena bucu meja..tepat pukul 10.30malam Medina pon selamat beradu..Alhamdulillah.. Aqil je still layan internet sebab kebetulan Internet pny server kuat memang layan you tube lah dia..


Ni lah Hotel kami tu..

memang reccomended sangat sape yang mencari bajet hotel Area Alor Star Mall.. (Mall terdekat)

Bersih Amatttt!!


Source Agoda

Syawal yang ke 3 ~

Kebetulan..Family in laws saya sampai dari Perak tepat pukul 12 tgh malam dan menetap di hotel yang sama jugak..

So esoknya memang saya repeat balik je rumah-rumah yang kami dah pergi semalam untuk temankan In laws sekali..

Takpe..jalan-jalan sambil makan..best ape..kan..

heheee..

Pukul 8 pagi..

Mereka masih lena diuliti selimut..memang malam paling indah buat kami..hehe..dapat tidur nyenyak!


Mommy pon ape lagi..

SELFIE sesaje!

























Ok saya terpaksa mengaku yang mereka sangat COMEL!

Hahahah..perasan sudah Mommy nya pon!kikik..

Kemeja Jeans tu Nanny diorang yang bagi..Beli kat JPO..

Cuma seluar tu je beli kat HnM..

So bila dah habis beraya around pukul 6.30 petang kat Tokai, In laws semua bergerak pulang ke KL semula tapi kami kembali mencari hotel lain pulak untuk beradu malam terakhir di Kedah..hehee..

kali ni kami check in Hotel Murah je..RM69 per night..memang sempit biliknya tapi jadi lah..ada air cond and takde nyamuk...tu pun dah bersyukur..Nak check in hotel yang T+ tu rasa macam tak mampu pulak..kikiiki..

Malam tu kami just jalan-jalan ambik angin kat Alor Star Mall untuk mencari seluar Mommy yang kehabisan dan Boxer daddy yang kehabisan jugak..kikiki..

lepas tu terus ke Nasi Lemak Royale sebagai santapan Dinner..Kebetulan kawan Daddy dari JB datang n dia tolong beratur kan untuk kami dan tolong belanja sekali..Alhamdulillah murah rezeki kami malam tu..

Tapi sengsaranya melayan anak-anak makan kat situ esp Medina yang tak reti duduk diam dan asyiklah mencari kawan nak main..makan pon tak tenang..tension! tetiba terus cakap kat husband..

"Abang..ni baru anak dua..esok dah tiga tak tau lah macamana..kita kena ambik maid jugak lah bang.."
"betul tu..memang wajib kena ambik..abang pon tak larat.."wuwuwuwuw..

So lepas Dinner, terus ke Hotel dan tidur sementara husband and sepupu dia pergi main Futsal kat Mergong..











Mereka semua sepupu!

Disebabkan acara inilah kami dah janji sama-sama untuk balik kampung Kedah sama..so that acara ini dapat dilangsungkan bersama-sama..hehehe..

ESOK - Balik KL!! Syawal ke 4..








Photobucket

8 comments:

norey said...

yg penting keselesaan anak²...bukan xnak tido rumah sedara mara..tapi bila ada anak dan nak melayannya..hanya kita je la yang tahu...

tahun depan bertiga la...lagi meriah...hehehehhe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, wahh sakan raya ni... hehehe

Mar Mansor said...

baju sangat cantikkkkk

nurul husna said...

bestnya raya aida..beraya sakan yer..siap tido hotel lg..oklah hotel kat sana murah n selesa kan..rezeki aida tu..penat berjalan n dpt tido nyenyak dlm aircond lg hehe

LYAfrina said...

itulah..blh berehat-rehat sikit kat hotel kan,,
cantik2 jubah aida pakai..

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

wah sakan beraya.. lawa2 la baju raya aida.. seri ibu mengadung sama nie.. hehehe

dalila said...

weee..jubah aida sume santekk2..sakan la raya..siap main futsal lg raya2 ni..

aTieYusof Family said...

Yg penting keselesaan anak2 kan Aida..tak kisah lah kena habis duit..hehe.. cantik2 baju Aida.. seronok lah Aqil Medina beraya jumpa sepupu sepapat..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget