Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 14, 2014

21 Weeks - Baby Boy / Baby Girl #ThirdPregnancy

Alhamdulillah..

Pejam celik pejam celik dah 21 minggu saya mengandung..Alhamdulillah takde apa-apa masalah setakat ni cuma emosi je kerap kali tak stabil..Asyik nak marah and kurang sabar.. **Tak Best!

So yang lelain Alhamdulillah..

Check up hari tu everything went smooth minum air gula pun InsyaALLAH berjaya kot (Means takde kencing manis) sebab nurse tak call pon ..hehe..sebab kata dia kalau ada masalah je dia akan call..fuh!mintak-mintak lah kan..

So persoalannya sekarang..

Bila nak pergi scan adik baby?teropong gender..hehee..

Saya jenis yang suka prepare awal-awal..tak suka surprise!so saya memang nak tau baby kali ni gender ape..sebab hati saya macam berbolak balik..tengok perut macam boy..perangai saya pulak kejap macam mengandung anak boy..kejap macam menagndung anak girl..saya confius!

Sebenarnya saya tak kisah pon anak boy ke girl sebab keduanya telah dimiliki..Alhamdulillah..cuma dari segi persediaan, saya kena tau..Sebab kalau baby boy, kena start from zero!baju2 Aqil dah buang semua time baby..tak jaga sangat..Tapi kalau baby Girl memang tak payah beli pape sebab semuanya tersimpan rapi.. (tak bagi orang lain langsung pinjam..hubby tak bagi..hahaha)..

Dan sekarang hari-hari mengendeng kat Hubby cakap nak pergi scan..hubby kata tak payah pergi sekarang sebab nak buat 4D kena tunggu sampai 28weeks..baru clear..So silalah bersabar..huhuhu...

Saya plan nak start check up kat KPMC on 36weeks kot sbb dah ada experience kan..hehehe..so pergi je lambat sikit takpe kot..itupun after buat full scan kat Klinik Jameaton nanti..Semoga segalanya dipermudahkan..Amin!

Semoga baby sihat-sihat hendaknya since Mommy tak berapa 'menjaga' sangat..nampaknya baby kuat and keep on stronger ..Alhamdulillah..Mommy yang degil ni still lagi memanjat tangga yang curam untuk sidai kain dan at the end hubby dah tak bagi naik atas dah..Sidai kain kat bawah je..Okay tuan..

Dan instinct saya kali ni berbolak balik..hint kerap berubah..Time Aqil dulu strongly rasa Lelaki..time Medina takde instinct..Kali ni tak tau nak teka ape..sebab semuanya ada..Kalai ni macam Aqil phisically and takde k*p*t*h*n..takde langsung..tapi makan n selera macam Medina..Semuanya bedal n takde alah langsung!masak pon macam biasa..dulu time Aqil malas nya berganda..kali ni malas sesikit je..Selera semuanya nak pedas2 baru sedap..

So sangat berteka-teki..

Tunggu jelah!hahahahahhhhhh














Random Pic of Abang n Kakak yang dah pandai complot..dah pandai bergaduh..dah pandai berebut!

Pening Mommy n Daddy!





Photobucket

8 comments:

Mila Hilas said...

hehe comel je anak2 kan??mcm2 peel.. wah sis...kembo ke ape ni?? haha

Deq's Qienz said...

alhamdulillah,.smla cam dq mst nk tau awal² gendernya..xnak la suprise²..huhuu btw take care ya

Lynda Che Lah said...

seronoknya momen preggy kan Aida..
dan seronok juga boy girl dah ada..hehe..
lynda ada last chance kot utk try for girl tp dok pk dulu..hihi..
rezeki ketentuan Allah..
Semoga baby n mommy sihat dan selamat

dalila said...

aida dh ada boy n gurl..so mn2 pun xkesa dh kan..ila ni pun xtau nk ckp..nk ikut instint pun, takut diri sendiri ni mmg teringin ank gegurl..takut rs pun lebih ke situ..tp klu kuar pun boy lg terima je la..asal sihat alhmdlh dh ;)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, masa sheila pregnant Adam dulu pun hati berbolak balik kejap2 rasa cam girl, kejap tu rasa cam boy. scan masa 25-26weeks, rupanya boy. ahhahaha comelnya anak2. tak lama lagi dapat adik baby ~~~

kayyana said...

sebelum komen lbih panjang... amboi medina... duduk ala ala big boss gitu.. hahaha.. Bila da dapat sepasang ni harapan dan instict untuk rasa gender ape tu agak berkurangan aida... sebab aida dah dpt dua dua gender kan... tp tak kisahlah boy or girl harap harap semuanye selamat ye aida.... take care oke.. yana tak suka betul minum air gula tu tau.. yuckkkssss

Sya Mimie said...

asslmkm.. :)
sy masa penghujung 6month (lg 3hari nak masuk 7month) buat 4D, tp baby xnak tunjuk gender. masuk 32week kt gov doc bgthu gender. tp sy yng konfius.. hehe..
ingt masuk 36week ni nak buat 4D lagi sekali. sebab bby first. nak cari keperluan lain yang mana belum ada.. :)

Mar Mansor said...

rileks betul medina duduk camtu yekk..
tula kan suprise ni nak tau ni apa jantina baby dalam perut tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget