Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 9, 2014

Aidilfitri 2014 K.a.M.i ~ 4 Syawal

4 Syawal~

Kami check out dari Hotel tepat pukul12.30 tghari dan terus mencari makanan yang dijual sebab perut dah lapar..malangnya..takde pun kedai yang buka sekitar Simpang 4 ke Kota Sarang Semut tu sebab orang masih lagi dalam mood hari raya..

Luckily, Ada satu kedai nasi ayam kat Kota tu yang bukak n kitorang terus makan je kat sana..

Kemudian husband nak berehat kejap kat kampung dia sebelum kami memulakan perjalanan ke Sg Petani tepat pukul 4.30 petang..Perjalanan petang tu sangatlah perlahan sebab jem everywhere..huhuhu..






Kami hanya sampai di Sg Petani tepat pukul 6 petang..Sesampai kat situ pulak ada drama air mata pulak sebab Aqil lari-lari terus jatuh atas tar lepas tu ape lagi..luka kat tangan n kaki dia..meraung lah kan..terus kena marah dengan daddy sebab tak dengar kata kan..Yang bagusnya Daddy ni.mulut marah tapi tangan tak naik..Mommy pulak mulut n tangan sama naik..Garang betul..Tapi tak jadilah nak marah Aqil yang kesakitan..kesian dia..hehehee..

Nasib baik kat rumah Mak teh tu ada Nurse yang baru abis mengaji..So dia lah yang rawat Aqil..hehe..so bila Aqil dah cool down saya pon mandikan anak-anak dan saya pon mandi sekali..terus lega sebab malam tu nak balik KL dah kan..

Sebelum bertolak tu sempatlah makan malam kat rumah Mak teh tu..Makanan superbb..sedap amat..Dengan Gulai ikan termenung nya, Udang sambal Petai lagi..arghh sedapnyaa..heheh..








Lepas tu kami pon memulakan perjalanan ke KL tepat pukul 10 malam..Sementara tu kami berkonvoi jugak tapi ada je kereta terlepas ke depan..so boleh jugak roger-roger tempat2 yang slow..hehee..Alhamdulillah jalan tak jem pon!smooth je!Alhamdulillah..



Tepat pukul 3 pagi kami pon selamat sampai di Puchong..Ouh seronoknya dapat landing atas katil sendiri..hehe..Lepas Zzzzz sebab esoknya nak balik beraya ke Kajang pulak..



Photobucket

8 comments:

Farah Waheda Wahid said...

wah meriahnya dan seronoknya aida...

LYAfrina said...

olor..siannya aqil..mmg sakit klo jatuh atas tar..takpe la..aqilkan ank boy... hehe

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

laaa awat tak mai ja rumah farah.. raya ke -4 tue ada kat rumah.. tak pe bila2 nak datang bagi tahu jer k aida.. =D

Norhasniza Khalid said...

selamat hari raya, maaf zahir dan batin..

Deq's Qienz said...

wahhh meriahnya..masih blum tlambat nk ucap selamat hari raya :)

dalila said...

ktorg pun spi umah kul 3 pg..betolak dekat kul 7..tp raye ke 3 la..kete byk..tp xde la jem sgt..

dalila said...

sian aqil..raye2 jatuh plak.. ;(

aTieYusof Family said...

lah..aqil jatuh? kesiannya.. tak boleh nak marah klu anak dah smpai jatuh luka..kite plak yg sedih jadinya Aida.. erm! memang landing katil sndiri juga yg the best..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget