Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 31, 2014

Medina : Susu Sustagen dan Allergy

Entahlah..saya tak tau ape puncanya..sebab semuanya tiba-tiba..

Nak kata salah makan..saya rasa dia makan je macam selalu..

Tapi..sekarang ni pelipat lengan Medina dah mula ada rashes yang teruk..

Pipi dia ada dot rashes membulat merah...

bawah mata dia bengkak sikit tapi macam rashes jugak..

So saya rasa sekarang ni Allergy dan kegatalan dia makin teruk..

Medina allergy ape sebenarnya ni ye?

Saya pon tak pasti..

Sebab kalau nak kata telur, selama ni dia makan ok je..lagipun saya dah buat 4days rule jugak..takkan tetiba dia tak boleh makan telur?hurmm entahlah..

So semalam Daddy buat conclusion,maybe dia tak sesuai dengan Susu Sustagen ni..sebab after a while minum susu ibu takde pon prob ni lepas tu dalam sebulan ni tetiba naik rashes bagai?

Berkemungkinan tak macam tu?

hurmmm..entahlah..

So esok mungkin nak try susu lain kot..

Lagipun kan..hehehe..penangan susu sustagen ni, sangat menakutkan!hahahah..

Medina minum susu kan, memang buat Mommy Daddy miskin sekejap..kikiki..

Dia kan minum susu sekarang ni 5oz..

So lepas sebulan ni, kitorang find out Medina memerlukan 4 kotak sebulan.. (4boxX 1.3kg) ..wuwuwuwu..
(4 X RM60.00) = RM240.00.. huhuhuhu..sebelum ni tak pernah spend susu sebegini banyak...kakakakka..

Mungkin lepas ni nak tukar susu murah sikit ..heheee..n nak tengok adakah disebabkan susu yang buatkan Medina kena allergy..

Jom kita nantikan..hehehe..

***Kitorang bukan nak berkira sangat bab anak ni..tapi bile segalanya dah melambung dan buatkan kami macam kena ukur baju di badan sendiri lah nampaknya..huhuhu..Tapi sekiranya Medina memang sesuai dengan susu Sustagen tersebut, mak ok je teruskan..hadap je lah kan..InsyaALLAH ada rezeki baru menyusul nanti..Amin!!

Photobucket

9 comments:

aTieYusof Family said...

Salam Aida..mgkn juga alergik susu.
cuba dulu susu lain..mana tau hilang segala rashes tu... aida, pae lg dasyat susu sebulan 5-6kg... huhu..sabor jak lah...

Mar Mansor said...

susu formul aminum lg byk dr susu ibu..biasanye sb susu ibu kan pekat..
ank saya dah lebih 2 tahun, susu aje mintak wp dah makan sampi saya pelik..sedap bebenor ke susu tu..hahaha

Lily@MamaZaraZareef said...

bab susu anak ni yg penting kena serasi..harap takde masalah medina ngan susu tuh..susah juga kalau kena cuba jaya susu2 lain kan..^_^

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

ruam-ruam di sendi tu macam penyakit kuku dan mulut, kalau tak salah teman laa...

So, better refer to doc... mereka lebih arif...

kayyana said...

sustagen tu susu soya ke aida?? ade budak die mmg tak serasi dengan susu... sebab tu tumbuh rashes yg teruk... nnt dah try susu lain tgk mcmmana perkembangan dia ek.. byk btul die mnum susu ye.. hahaha.. bankrupt jap.

norey said...

InsyaAllah....semoga Medina cepat sembuh...

Bukan nak berkira soal anak nak minum susu apakan...kita sebagai ibu bapa sentiasa inginkan yang terbaik untuk anak²....

Lynda Che Lah said...

Aida..
rezeki anak lain-lain..dan akan sentiasa ada je..dont worry..
Qoid dan Qhalif dua-dua menyusu Anmum..harga adalah pergh....tp itu yang sesuai..tp Alhamdulillah time sesak pun tak pernah x dpt beli susu dorg..hehe..takde rezeki BF..sedih..

dalila said...

allergic susu kot aida..cer bg susu lain..bli yg pek kecik je dl..klu btl allergic susu lembu, kene try susu soya la pulak kot..

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Emir minum enfagrow A+..mmg rasa mcm nak tukar jugak susu dia.. tapi tak sampai hati sebab dari kecik mmg setia dengan susu keluaran mead johnson nie.. camne.. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget