Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 15, 2014

::Part I - Avillion Water Chalet, Port Dickson::

Assalammualaikum..

Sebenarnya..Tiba-tiba je Daddy ajak pergi PD..dia ajak pergi Hari Ahad tu and only cakap pada hari Khamis n Mommy pon agak kelam kabut lah jugak nak buat reservation sebab Hari Jumaat tu sibuk Hamatt..Walaupun kami dah beli voucher kat Matta Fair hari tu..tapi kami tetap kena buat reservation jugak..huhuhu..untuk pastikan room available on that date

Jadinya..selepas call itu dan ini..akhirnyaa..kami sampai di sini jugak ..Selepas bertolak dari Puchong pukul 1.30 ptg..selepas berhenti Lunch kat RnR Seremban ..Alhamdulillah jalan pon smooth je..happy sangat..hehee

Process check in agak memakan masa almost 1/2 an hour sebab kebetulan kitorang sampai sharp 3pm which is check in time for them..So adalah jugak beberapa orang yang beratur plus terpaksa tunggu daddy park kereta kat seberang jalan setelah drop kami kat Lobby hotel..

Akhirnya..sampai jua kami di Bilik 806 walaupun Mommy mintak 816 untuk dapatkan view yang lebih cantik..tapi rupanya room 816 dah convert to premium Villa so boleh jugak request 812 jugak untuk dapatkan view and scenery yang sangat cantik..hehee


Budak berdua dah tak sabar nak pergi jalan..hehee





Yeayy..kami dah sampai..budak gayat ni..tengok..jalan pon takut-takut..hehee


Oh Indahnyaa..





Nice View and sangat mendamaikan..


Dua budak yang excited je sampai kat sana..


Ni kekonon katil diorang lah sebab Medina tak boleh panjat naik atas katil Mommy..heheee..


Dan ini katil Mommy and Daddy..
Besar..
EMpuk..
Bantal memang tenggelamkan kepala terus..

Very the comfy...

Oh I heart the katil so much!!





Toilet yang besar gileee..





Bath tub tak guna..


Open shower..Kebersihan to the Max!

yeayy..sukeee..hehee



Now dah get ready nak mandi pool..


Kolam kanak-kanak yang besarrr..


Ada slide jugak..


Si happy Medina








Beach time!!

Happy sangat sebab dapat mandi pantai walaupun sekejap sebab budak dua orang ni histeria kena rendam dalam air laut..

haih menurun sapelah ni..

Medina lagilah..terkena pasir sikit kat kaki dia, terus histeria menangis..

Macam kena cubit!

haihla anak..





Budak histeria kena pasir..budak dobot nilah..


Dulu Aqil pon macam Medina jugak, tak boleh kena pasir langsung..Geli..

Tapi sekarang dia dah ok..cuma nak mandi laut je dia tak berani lagi..takut tenggelam..hehee




Kena tanam pon tak kisah..














Oh yee..kalau nak ke Pantai dari Bilik Hotel kami tak jauh pun..dekat je..so jalan kaki dah sampai..plus pantai diorang still terjaga sikit..so takde lah kita was was sangat nak mandi kan..still bersih sikit..hehehee

Lepas activity pantai,kitorang sambung lagi mandi pool sampai kul 7 and lepas tu bersiap..pg makan kat area Teluk Kemang...

Next - Jalan-jalan malam..






Photobucket

8 comments:

norey said...

wahhh..happy aqil & medina... :)

Farah Waheda Wahid said...

amboi bergaya betul medina...hi hi hi...

PetakBunga said...

teringin nak kena kambus pasir jugak.
tp malu ek.

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Bestnya Aida..tempat pun cantik sgt.. comel jer tgk aqil kena tanam dlm pasir.. =D

Cik Puan Rara said...

bestnyaaa.hehehe.skan eh mandi laut.adik pakai sun block x? hehe

Lily@MamaZaraZareef said...

dpt bilik best mcm ni tak kuar bilik pon takpe..ngeeeee..amboi aqil..beraninya die kena tanam dalam pasir..hehehehe

nurul husna said...

bestnya tempat ni aida...leh la husna bwk irfan tahun depan...hehe

dalila said...

aqil xtakut ke kene timbus pasir tuuu..rileks je..medina mcm danish la..geli bile selipar masuk pasir..haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget