Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 13, 2014

HP Baru Mommy.. Asus Zenfone 5 .. :)


Selamat Hari Wesak To All Buddhists Reader..

Saya kan walaupun company cina, tapi tetap kena kerja hari ni..huhuhu..cuti-cuti macam Wesak, Deepavali,Thaipusam macam tu memang company saya tak ambik cuti..huhuhu..Sedih..

So semalam saya baru balik dari bercuti..hehee..akhirnya we’ve made it to cuti-cuti for 4 of us je..Alhamdulillah..we all happy sangattttt sebab dapat bercuti sekeluarga with our beloved family..Akhirnyaa..

So destinasi yang ditujui hanyalah Avillion Port Dickson je…Best sangattt.. nanti nak cerita with gambar..baru syok sikit and super duper excited!hehee..all I can say is..2hari 1 malam tak cukup!!serious tak cukup..hehee..itupun saya ponteng kerja tau..terpaksa!hahaha..abis dah minta cuti susah sangat kan..so ponteng je lah..hehee..Next year memang plan nak beli lagi Voucher kat Matta Fair n pegi 3 hari 2 malam..baru PUAS!heheee

So agak tak sabar jugak nak bercerita sebab sementara masih fresh..hehee..

Unfortunately..lepas je saya hantar wasap kat HR saya..terus HP saya hang! Xboleh buat ape langsung!nak pujuk2 pon dia dah takmo..sedihhh..huhuhu..so tersenyap lah saya tanpa sebarang gadget sepanjang balik dari PD..huhuhu..

Sampai KL..terus Husband ajak pergi kedai HP..beli HP baru terus!!yeayy..hehe..actually memang insists nak beli HP baru..but not soo fast since Husband pon baru je tukar hp baru tak sampai 10 hari..huhuh..kopak memang kopak ..tapi dah terpaksa kan..hadap je lah..huhuhu..Credit Card kan ada..kikikik..

So terus ke Subang Jaya, kedai HP TER murah seluruh Malaysia.. DIRECTD ..Memang murah amat!!Kedai pon kena tunggu turn nak masuk kat dalam tu..Sebab orang berpusu-pusu nak masuk n beli HP..tapi Service memang outlah kan..jangan expect yang best-best dari kedai ni..so once dah decide nak beli HP yang mana,terus cakap nak beli HP tu dan terus bayar lepas dia pasang screen protector bagai..kalau setakat baru nak survey, memang dia tak layan..SORRY!!

Kalau nak service terbaik better pergi Low Yat..seriously..saya hadap jelah kan..since hubs dah buat research dulu n saya follow je..saya tak reti nak pilih yang mana bagus..yang penting bagi saya..dapat online with Facebook n camera cantik sebab senang nak masuk dalam IG..kehkehkeh..brand tak kisah..kihkihkih..

So Saya beli je ASUS ZENFONE 5..nama memang tak pernah dengar..tapi Hubs kata Hp ni memang terbaik!harga pon murah je.. RM599.00..yang penting gambar cantik!kikikiki..

Inilah HP saya..





Tapi HP saya kaler putih..hehee..


Yeay..dah ada HP baru..Alhamdulillah..

So esok kita sambung cerita pasal PD k..


See yaa..
Photobucket

11 comments:

Mama Safiy Arfan said...

Yea...bestnye dpt hp baru

sal ya said...

Mmg elak beli putih sbb sng nak kotor. Tp pndai jg ok je. Sy pn on9 gune hp je. Sng. Nk settle anak2 smbl pegang hp pn sng. Hehe...

Mar Mansor said...

rezeki dapat fon baru tu..best le..

dalila said...

wahhh..bestnye dapat hp baru..hp kite pun dah slalu hang..rase nk campak je ke laut..papa danishh..hp baru pelissss..hikhik..sebenarnye aritu lg hubby nk tukar takut nnt xleh bukak trs..mmg pengsan laaa..tp sebab sygg..lgpun ila bkn jenis yg suke tukar2 hp..

Lily@MamaZaraZareef said...

Wahhhh..best3x..dpt gi holiday..dpt henpon baru..^_^

IDAZS said...

wah..telefon baru syoknya... tak sabar nak tunggu entry PD.. mcm best je tgk gambar kat IG

aTieYusof Family said...

wahhh! bestnya HP baru Aida..pweet..boleh tangkap pic banyak2 ye...hihi

SSulieana said...

eh dah keluar ye asus ni...comeyy la...yg penting gmbar cantik baru best nak selfie....hehehe

norey said...

hehehhe..cantik hp baru...
btw xsabar nak tunggu citer PD....

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

ASUS dengan LENOVO memang dok femes sekarang nie.. btw mmg cantik la hp baru aida..=D

ietams said...

jenjalan baca-baca kat sini kejap..
hp tu cantikk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget