Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 8, 2014

Status :: Masih Ting Tong ::

Assalammualaikum..

Selepas saya buat entry sebelum ni..

Saya terus dapat MC 2 hari sebab susu membengkak dan sakit yang teramat..

Terus saya ke klinik untuk dapatkan MC dan buat confirmation for 3rd pregnancy..

Alhamdulillah memang betul saya mengandung dan dijangka akan melahirkan pada 20 December 2014 ..Hujung tahun ni!

Dan plus minus minggu ni kandungan saya genap 8 minggu yakni 2 bulan..oh betapa cepatnya masa berlalu..huuhu..

Rasa excited jugak sebab masih berpeluang untuk merasai nikmatnya mengandung..As I told before..memang saya takde alah langsung dan cuma kadang-kadang je datang perasaan malas untuk berbuat apa-apa..malas nak masak..malas nak makan..taknak makan itu ..taknak makan ini..haih mampoi..bak kata suami saya..heheee..selalunya..kalau saya shopping barang dapur mesti cecah RM450++ termasuk pampers n susu Aqil..

Tapi hari Jumaat lepas,saya shopping barang dapur..Termasuk susu Medina+Aqil which is costly us RM160.00 yang selalunya hanya RM60.00 je untuk susu..dan tak termasuk pampers sebab pampers that day tengah mahal..hehee..so barang-barang dapur semua hanya RM220.00 je instead of RM320.00..wahh..saya pon terkejut!1st time saya shopping dengan berhemah..hahahaa..ALhamdulillah sangat ..dapat berjimat RM100..hehee..pembawakan budak mungkin..hehee

So sekarang ni masih nak adapt dengan new life which is more relax..sebab pumping session is over..sedihh..cuma memalam je kena bangun dua kali buat susu untuk Medina Amani tersayang..dia memang dah tak direct feed dah and dah tak breastfeed jugak..sedihnyaa 'Our Moments' is over..really missed that..seriouslyy..

Cuma sekarang ni saya tengah pujuk diri sendiri untuk redha dan pasrah..bukan saya taknak teruskan breastfeeding..selain sakit dan part tu sangat sensitif..saya tengah cuba nak ajar Medina untuk tak melekat langsung dengan saya..for our future also..sebab saya dah belajar time Aqil dulu..Kalau saya melekat dengan dia,kesian kat saya, kesian kat dia..kesian kat daddy dia..sebab Aqil kan..sampai sekarang..hanya nak tidur dengan saya..hanya nak peluk saya..tengah-tengah malam akan menempek kat sebelah saya walau ada Medina atau daddy dia..dapat menyelit sikit pon jadilah..janji dengan Mommy..sebab tu jugaklah sampai sekarang kami masih sekatil walau terpaksa berhimpit..nasib katil tu besar sikit..hehee

So sekarang ni walaupun perit saya masih mengajar Medina to not being soo attached on me..Sebab nanti time pantang senang sikit..dia boleh tido dengan sesapa..takkan nak share katil bujang dengan saya like Aqil did?ouh nooo..hehee..so itu jugak antara sebab kenapa mudahnya Medina wean off..Sebab saya stop direct feed /breast feeding at all..means saya tak campur susu langsung..15 MONTHS FULLY BREASTFEEDING..and then STOP..start with fully Formula MILK.. - Itu rahsia..

walaupun macam kejam..but I have to..ramai orang tanya macamana senangnya Medina bercerai susu..memula saya pon takde jawapan..saya pon pelik..kenapa senang sangat..rupanya rahsia itulah dia..

So sekarang..teruskan hidup..hadapi dengan tenang..

Layan kerenah anak-anak..memang membahagiakan..Alhamdulillah...

Dan sekarang cuma saya perlukan lebih rehat..rasanya 24/7 macam tak cukup..tak cukup tido sebeanrnya tambah pulak kena bangun memalam and kena tido lewat sebab Medina dah tak mengempeng,dia akan tido lewat dari biasa..akan jalan-jalan satu bilik n buat saya rimas n akhirnya tidor sendiri..hehee..

So itu sahajalah status saya ketika ini..sambung di lain masa ye..

Nanti akan saya curi masa jugak macamana nak curi masa pergi rumah kalian..InsyaAllah..

Pasal kerja..nanti saya cerita..sebab tak disclose habis lagi kat Boss..heheee..walaupun pangkat dinaikkan lah kononnya..semata tak bagi saya berhenti..gaji ciput jugak!hahahahaha..Alhamdulillah..rezeki jugak tu kan..

Nanti k..sambung lagi..




Photobucket

11 comments:

nurul husna said...

seronoknya awak aida dah pregnant yg ke3...saya baru sorang...hehe..teringin lak

Mizz ErMa said...

wah, congrats kak..sy pulak baby baru nk masuk 9 bulan..hihi

msredcheesecake said...

waa... congrats...bestnya pegnen... take care k

Mama Safiy Arfan said...

klo medina blh trm FM trs oklah sis..xde lah kejam pon..kalo dh keadaan memaksa nak wt cmne kn..bkn kite mintak..lg pon ada rezeki lain :-)

SSulieana said...

aida semoga terus tabah jaga aqil, medina and future baby...su tumpang happy je....

Mar Mansor said...

tahniah aida..mengandung untuk kali ke 3..semoga terus diberikan kesihatan yang baik..
tahniah juga untuk kenaikan pangkat tu ye..rezeki berganda2

Lily@MamaZaraZareef said...

take care ye aida..ikut pengalaman akak, gegurl lagi cpt matang dr boboy..insyaAllah, medina dpt adapt bila adik die kuar nnti..dah nk dua tahun kan dia masa tuh..=)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Wah dapat berjimat la yer aida... maybe pembawakan baby la tue..baby tak nak mommy dia boros...hehehe..take care dear..

dalila said...

alhamdulillah 2 bulan dh..xpe la aida..may b spi ctu je rezeki medina..tp ade rezeki yg lbh besar lg kan..bab pembawakkan budak tu yg best..dpt berjimat..hihi..take care ok..xlupe, selamat hari mommy aida ;)

sal ya said...

Congrates. Ank2 kalau attached sgt dgn mak mmg ssh nak pisah. Anak2 akak ni pun ha berebut nak tido sebelah ibu.

aTieYusof Family said...

Takpe Aida..slow2 K..perubahan mmg tak boleh drastik..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget