Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 31, 2013

BabyWearing (SSC) - Pognae idaman hati

Assalammualaikum..

Selamat hari Jumaat yang indah..ambik masa sekejap utk melihat blog yang tersayang..chewahh..hihihi

So main topic hari ni...Babywearing - BabyCarrier

Okla..sebelum ni or to be exact time Aqil dulu saya tak pernah aware pon pasal kewujudan BW ni..sampailah,seorang kenalan husb datang ke rumah saya bersama wife dia..

Diperkenalkan saya ke alam BW ni.. dan suruh join group BW kat FB..jenis BW yang saya nak cerita ni jenis SSC.. Soft Structure Carrier..ala ala idaman hati gitu sebab best n better for both Mommies n Babbies..

Baby pon selesa duduk kat dalam tu and mommy pon tak sakit pinggang bile carry baby.

still tak dapat bayang nya mcamana?

macam ni..





nampak tak bonding moment yang dapat from BW ni..(dulu-dulu tak wujud pon menda alah cam ni..)hihihi..

DAN URGENCY saya untuk mendapat kan BW ini sangat lah tinggi...

SEBAB!!June ni kan saya nak travel ke China...so BW ni adalah amat2 penting dan PERLU!!!

huhuhu..

But still in searching mode..since Husb dah suruh beli...sy terpaksa survey bnyk2 kali..

Budget??of coz below 300..huhuhu..

(mak tak mampu nak beli yang memahal like ERGO, Boba, Tula )kiuiuiui..

Price all of them cecah 5 rat tu dik non!!

So pilihan hati saya adalah TARAAA..


POGNAE - imported from Korea

sebab??we all dah try pakai (kwn husb bg try..)..rasa??wahh sangat awesome!!tak rasa langsung berat nya Medina si 7kg tu..huhuhu...so nak travel seharian pon takde hal lah!!..

saya dah survey..since kat Malaysia ni tak ramai yang jual Pognae ni sbb maybe brand Korea kot..then ade satu blog yang saya jumpa yang jual menda ni..


Price :
Kalo plain - RM275 inc postage..

Kalo yang ade corakk cam kat atas ni - RM295 inc postage..

Wahhahhahaa..bile nak beli ni kan..

And hari ni terjumpa yang custom made punya by Neeza Needles..



Price : 
Standard = RM240.00
Toddler = RM260.00
Big Size = RM280.00

Inc postage..

Wahhh..yang mana satu nak beli ni??kalo by price better go for NN..tapi kalo by brand better go for AU..dlm dilema..hahahah

Husb prefer yang dia pernah try iaitu Pognae..dia tak suka custom made sebab takut xikut standard BW import..kuikuikui..camana tah nak decide...ahahhahaha



***Kalau pergi China pon nanti, stroller tetap kena bawak..takut Abg Aqil letih n nak tido..rela carry Medina lagi dari Abg Aqil si berat tulang tu..kikiki

Kawan- kawan ade experience pasal BW ni x?meh la share...hihihi
Photobucket

2 comments:

aTieYusof Family said...

Memang penting BW ni Aida..
dulu2 beli pun yg jenama ANak ku je..tapi mmg tak tahan.. klu yg ni OK kot... sy suka yg Zebra tu..baik beli yg ikut standard..:)

Ummu Omar said...

Assalamualaikum,
Thanks for mentioning my blog here :)
Just to let you know I'm not a spam.. hehe..

http://plus.google.com/115346767547498119078/about

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget