Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 22, 2013

Baby's food - Medina suka yang manis onlyyyy.. **Stresss!!

Assalammualaikum..

Seperti semua tau..My Medina dah pun start Solid food since a month ago..

1st 4 days Mommy introduce her
Apple
NEXT:
Pear
NEXT:
Carrot
NEXT:
Potato
NEXT:
Puree Nasi kosong
NEXT:
Puree Nasi+Brokoli+Ayam

(Semua makanan di atas followed with 4 days rule..semuanya Medina tak allergy..Alhamdulillah..)


Yang Medina betul-betul suka hanyalah APple n Pear sahaja!!

Stress Mommy tau!

Lagi stress bile Bibik pun demand!

"Kenapa tak di bagi apple saja Hari2!" sakit hati tak dengar?dia ingat Apple tu berkhasiat selamanya ke?Dia nak mudahkan kerja dia je..Nak bagi cepat habis, cepat sikit kerja dia siap..SAKIT HATI!

Sekarang kan saya kerja dekat je dengan rumah,sometime saya baliklah tengahari tu tengok progress makan Medina..setiap kali tula, bole turn Puree Nasi  je mulalah tengok si bibik tu malas-malas nak suap..

Haishhh Stress amat!!

nak buat Resepi bombastic nak bagi Medina makan, saya tak habis khatam lagi..sudahnya..pagi tadi saya terpaksa buat Puree Pisang..hopefully Medina sukalah..yelah manis kan..huhuhu..

Dear Medina, please lah accept makanan yang berkhasiat terus..Please accept nasi ye sayang..nanti Medina kurus, sapa yang nak jawab?huhuhu




Photobucket

1 comment:

SSulieana said...

medina dh big girl dh start solid food ye aida...sama mcm auni dia nk manis je dulu...dulu sue buat nasi tu tambah ngan kurma blend...kurma kan manis...hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget