Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 24, 2013

Preparation untuk esok!First time nak masak sendiri! ***Nevess

Hanya Allah je yang tau perasaan saya ketika ini..

Walaupun hanya majlis kecik yang tak sampai 50 orang pon yang sampai nanti, saya tetap berdebar..

Sebab??

1st time saya nak masak sendiri!!

Wahahahah..

Before this punya event pasti dan mesti di masak oleh mak saya dan saya hanya membantu...

tetapi kali ni saya yang masak sendiri sebab saya malas nak susahkan mak saya plus majlis kali ni taklah sebesar sebelum ni..so saya agak berani menyahut cabaran itu..

Sampai kan Hubby macam pelik dan tak percaya..

"Eh betul ke bie nak masak sorang ni?Ajaklah adik-adik bie datang tolong"

Bukan saya taknak ajak..tapi adik-adik saya takde..

Sorang ke Jakarta..dan sorang kat Poli...huhuhu..

Takpe!! Bibik Aton kan ade..hihihi..

Cuma sekarang ni yang merisaukan saya adalah peel Medina..huhuhu...

Memang,dia sangat behave..tapi budak kan..ada jugak angin nya..huhuhu..saya risau kalau tengah saya sibuk-sibuk tu,dia nak tido..rumah saya takde buai...Selalunya saya akan tido sekali atau saya menyusukan dia,lepas tu saya tunggu lah kat bilik sampai dia bangun balik..sebab saya tak yakin nak tinggalkan dia sorang-sorang kat dalam bilik tu sebab dia suka 'pacak kepala'..tau kan?suka terjun!!huhuhu

So sekarang saya sangat berharap yang Medina akan behave..dan kalau susah sangat saya gendong jelah dia dengan Baby Carrier tu..huhuh..

lagi satu..yang saya risau..saya takut nasi saya nanti akan Mentah..sebab 1st time saya nak masak Nasi Carot dalam kuantiti yang banyak..So tak reti nak bajet dan sukatan semuanya kena betul..may Allah ease everything! Amin..dan semoga Nasi saya tak jelatah dan sedap! Amin..hihih

Lagi satu yang saya berbelah bahagi ni..Perlu ke saya buat deko birthday Party utk Aqil?entahlah saya pening..hahah..Esok dah Majlis baru nak pikir-pikir bagai..mmg tak sempatlah kan..haih..Tapi kalau tak buat macam tak meriah lah pulak kan...Hurmmm..Mungkin beli belon jelah nanti..and jajan  jajan sikit buat ala-ala candy buffet yang tak berapa nak buffet sangat..huhuhu..

Try lah buat yang mana ter mampu..semoga semuanya akan di permudahkan dan meriah..InsyaALLAH..

***Balik kerja sat gi kena terusss pergi Pasar Borong Selangor..beli ayam n daging...Semalam dah borong barang-barang kering kat Tesco...Haih..banyak kerja nak kena buat ni...hihihi..
(Itupun ada hati nak pergi Open House malam karang..Hurmmm)



Photobucket

5 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Wah mesti meriah nanti..semoga majlis berjalan dgn lancar.. =D

Norhasniza Khalid said...

gud luck yunk,, insyaallah boleh tu.... hihi

Lily@MamaZaraZareef said...

apa citer majlis aida..mesti sume berjalan lancar kan..akak pon tak pernah lagi masak utk org ramai2..setakat masak utkfamily sndiri bolehlah..hihi

aTieYusof Family said...

Mesti boleh punya...wanita kan super woman...hehehe..
good luck Aida:)

munna said...

wah.... mesti meriah majlis tu kan.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget