Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 3, 2013

Chua Boon Huat in Memory!

Tetiba..

Dah lama xupdate,tetiba cerita pasal Chua Boon Huat..

Haih xpela..janji sy still up to date..keh keh keh..

Okk..back in sedih mode..

Khamis pagi saya dikejutkan dengan berita kematian Chua Boon Huat dlm kmlngan jln raya di LDP! (Tempat yg sy lalu minggu lepas)

Sudah tentu..berita ini sangat mengejutkan saya dan seluruh rakyat Malaysia yang meminati sukan hoki!

Saya apatah lagi..saya telah mula diperkenalkn dgn sukan hoki sejak saya berumur 14 tahun! (14tahun lepas)..abah saya lah org yg plg rajin mngajak anak-ank perempuan dia ni tgk sukan!esp bola,hoki n badminton.

Time tu sy ingt lg,abah sy sllu bwk kmi pg tgk game hoki yg time tu mirnawan nawawi termasuk Chua masih bermain!

Sy kenal dia..sudah lama..sudah lama dia sy kenali ..walaupun hny di atas pdg..tp sy tau itu dia..

Lantas kehilangan beliau,amat saya rasai dan sedih yang teramat sangat..sementelah career nya masih di puncak!

Tapi itulah..bila sudah ajal..tiada siapa yang mampu menidakkan takdirNya..

Dia pergi dlm keadaan yg tragic..dia pergi dengan tiba-tiba..dia pergi mungkin kerana dalam keadaan terlalu laju..dia pergi ketika lori menyiram bunga berada di kanan jalan..dia pergi kerana selekoh tajam..dia pergi ketika masih berpakaian yang sama ketika majlis buka puasa bersama rakan sepasukan dan Tunku Abdullah..dia pergi kerana semuanya kuasa Allah..

Terima kasih Chua kerana masih menyarung jersi no 3 ketika akhir hayatmu..terima kasih kerana telah mewakili Malaysia sebanyak 337 kali..Chua pergi di ketika umur 33 tahun..ketika jam menunjukkan pukul 3pagi..

Segala jasa beliau amat kami hargai!terima kasih Chua Boon Huat..

***Nanti saya blogwalking ye..still takde computer kt opis..sedehhhh..

1 comment:

aTieYusof Family said...

Tu lah terkejut juga dgn kematian beliau.. penuh tragis..
sedih bila tgk berita hari tu..
apapun jasa beliau dlm dunia hoki Malaysia tak kan dilupakan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget