Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 19, 2013

Cake Hunting juz ended..Preparation..Preparation...

Last entry,saya ada bertanya tentang Cake Rainbow kan?

Akhirnya saya dah terjumpa yang bagi saya oklaa..Kalau betul-betul sedap, saya bagi review baikk punya ye..hihi..

criteria yang saya ambik dekat kakak tu adalah:
-Rainbow Cake size kecik.. (6" saja) 1kg lebih.. (sebab tempat lain tak boleh buat saiz kecik )
-Boleh deliver kat Taman Medan which is sebelah taman saya je.. (dekat!)
-MURAH! hahah.. (RM55 termasuk Edible Image tau)
-saya insists nak bagi deposit, tapii kakak tu taknak pulak.. (peliknyaa..baik betul kakak tu kan..plus berani ambil risiko..)..huhuhu

***Berdoa sangat semoga cake itu cantik dan SEDAP!AMIN!!

hihihi...

So deco-deco untuk birthday Aqil ni, memang nan adolah tau..sebab Mommy nya lebih memikirkan Menu-menu yang akan di masak seorang diri.. IYA SEORANG DIRI..eceh..dengan dibantu oleh Bibik lah nanti..sebab ade helper kecek tu..kalau x, Mommy ok je...hihihi..

Menu yang akan Mommy masak nanti..INSYAALLAH...hihihi..

1) Nasi Carrot & Nasi Putih
2) Ayam Sambal
3) Jelatah Timun
3) Ketupat Palas (Ready Made)
4) Rendang Daging
5) Spaghetti
6) tembikai atau tempah Agar2 pandan kot nanti..hihihi..

Tu jelah kot..

Tetamuu adalah dalam 50 org rasanya..tak ramai pon..so thats y mommy berani masak sendiri instead of dibantu oleh Mak mommy seperti kebiasaannya..huhihu..

Buat yang tak dijemput tu jangan terasa hati ye..sebab majlis ni bukan majlis rumah terbuka..hanya sekadar majlis makan-makan yang ade rotation yang telah ditetapkan oleh Persatuan Futsal husband..huhuhu..

Tapi kepada sesapa yang nak drop by tu, memang sangat dialu-alukan..Datang je..No worries ye..

So semalam seperti telah berjanji dengan mat Aqil..Dia nak spend some duit raya dia utk beli Hadiah sendiri..

Dia Nak beli LEGO..hahahha..

Sudahnya kami ke sana lah selepas delay dari pukul 11 pagi nak keluar ahirnya hanya dapat keluar pada pukul 6 petang sahaja..sebab ada tetamu datang berkunjung..huhuhu..


Tadaaa..

Gambar selepas beli, lupa nak snap sebab ade orang datang rumah lagi..hihihi


Aksi si Tembam dan Si kurus!


Weird face of Babyna..


Ni gambar Aqil pergi Melaka hari tu..

dapat duit raya banyak!!


Tunjuk Lesung pipit nampak??


Enjoice kat Hatten Melaka








Anak-anak saya selamanyaa...



Photobucket

5 comments:

SSulieana said...

wah sedapnya menu2 tu...semoga segalanya berjalan lancar ye aida...su pun teringin nk buat utk besday zayyan, tapi mcm byk perkara x ready lagi...huhu...

Norhasniza Khalid said...

mama pernah buat rainbow kek sendiri.. huhu,, menjadi.. kalau nak beli kat luar mahal sangat...

Lily@MamaZaraZareef said...

Bestnye kalau tgk org plan majlis2 mcm ni..gud luck k..^_^

IDAZS said...

ya allah menu..sedapnya...tak pernah lagi buat majlis utk besday anak anak.

aTieYusof Family said...

wah! nampaknya preparation birthday Aqil berjalan lancar..
mesi meriah nti & harapnya kek rainbow nya nti sodappp:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget