Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 15, 2013

RaNdOm Story..Tentang Aqil..Tentang Medina (6 MONTHS update!)

Assalammualaikum..

Berakhir sudah tentang cerita Syawal untuk minggu ni..dan mungkin akan disambung lagi jika ada open house in between nanti..hihihi..

Hari ni..

Aqil telah ikut Family in-laws pulang beraya ke kampung FIL kat Melaka..Kalau diikutkan..kalau saya masih kerja dengan company lama, dah tentu-tentu saya ambik cuti dan ikut mereka sekali..tp apakan daya..saya kini bekerja dengan orang lain dan tanggungjawab yang ada harus dipikul..eceh ceh ceh..

So hanya Aqil sahaja yang mewakilkan kami...

Sudahnya malam ni saya tak dapatlah berpeluk pelukan dengan Aqil..sebab mereka overninght di Hatten Hotel Melaka..esok baru balik..Sedih wwooooo..

Sebab utama saya sedih..

Of kos berpisah dengan anak walau sehari amat memeritkan..

di tambah dengan sikap penyayang Aqil terhadap adiknya, sangat buat saya terasa kehilangan..huhuh..

Aqil..tak pernah mengeluh bila saya suruh dia tolong jagakan adik dia sementara saya tengah mandi/masak/makan...Dia sanggup..

Kejadian semalam..

Saya mandi..Aqil and adik bermain di katil..Medina..sekarang dah melasak...dah buat pondok..dah merayap dengan rakusnya..dah boleh merangkak sikit2...So bila mana saya kata:
"Aqil..tolong tengok adik kejap ye..Mommy nak mandi"
"Ok"..sambil buat kubu..susun bantal banyak2 kat sekeliling katil supaya adik dia tak terjatuh..

Towards d end saya mandi tu...tetiba..

"Mommy!!Adik jatuh!!" tapi saya tak dengar pon Medina menangis ke hape tau! saya dah gelabah...takkan Medina jatuh terus diam??

Dalam basah-basah tu saya keluar dr toilet..

Rupanya Aqil tengah tahan adik dia yang dah jatuh sepenuh badan and tergantung kat tepi katil dek kerana Aqil tahan guna bantal tanpa sempat jatuh ke lantai...Alhamdulillah..Bertuah Medina ada abang se alert Aqil..Terus saya angkat Medina and letak kat tengah Katil..

(Salah satu sebab jugak sampai sekarang medina masih selamat dari jatuh katil...Aqil dulu, umur 4 bulan dah jatuh katil n termasuk dalam tong sampah..huhuhu)

Dan Aqil sangat sayangkan Adik dia..tak pernah buat Adik pon..kalau saya nak pergi kedai..daddy tengah tido,

"Aqil nak ikut.."
"Nanti sapa nak jaga Adik?" Medina tengah main/meniarap kat karpet..
"okla..Aqil jaga Adik..tapi Mommy beli Vitagen tau!" Sweet kan??


Prince Mommy selamanya


Semoga Aqil terus menjadi abang yang bertanggungjawab terhadap adik-adiknya dan keluarga..Amin..semoga sikap penyayang dia terus tersemat di dalam hati..Amin2! 
(jangan ikut mcm daddy tau..tak penyayang langsung!!)hahahah

Kisah Medina..

Si tecik tomei tu?

Semalam pegi injection 6 months..berat 7.8kg..(ringan je...tapi of kos lagi berat dari Abang dulu..abang just 7.2kg je)..

Dah boleh merangkak sikit..meniarap ke segenap ruang..dah duduk sikit..dah bolak balik..of course tak tercontrol mak!!ahhahaha..

Dah start solid foods..dah introduce several foods and semuanya dia telan..

Memula introduce Puree apple (sedap!!)..Puree Pear (pon sedap!!)..Puree carrot (wekk..tak sedap sangat..tapi mommy bagi jugak..kejam tak Momy?hahahah..dia telan je ok..) Puree Kentang..(tak sedap..lalu dua tiga suap je..terus mommy tak bagi dah)..Puree Nasi kosong..(tak sedap sangat..tapi balun jugak..)hahahah..

This week nak buat Puree bombastic sikit..takde bombastic sangat..tapi okla daripada takde..kikiki..

Puree Nasi+isi Ayam+Broccoli+satu sudu teh minyak (4days)
Puree Nasi + Isi Ikan + Carrot+minyak.. (4 days)..

Semoga Medina dapat terima makanan yang yummy ni dengan senang hati..

Semoga Medina akan lagi Bam bam selepas ni..hahahha


Dah melasak okay!!


Princess Mommy selamanya!!




Photobucket

6 comments:

SSulieana said...

ohh aqil so sweet...medina meh sini auntie nk gomoi2 dia...

Lily@MamaZaraZareef said...

Sweetnye abg aqil pandai jaga adk..:-)

Pija Dawood said...

amboi... bambam nyer si medina tu.. geram lak nengok.

memang hebatlah abang aqil! pandai jaga adik.. untung medina ada abang macam aqil.

oh, btw.. selamat hari raya aida. maaf zahir batin dari sy dan keluarga.

:)

Salma Tayo said...

tembamnyaaaaa.geram!

eug|ena said...

so protective la abg aqil ni! :)

aTieYusof Family said...

alo..lo..lo..abg Aqil yg penyayang..
Medina bam2 yg kiut.. bersyukur ada anak pelengkap kehidupan kita kan?..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget