Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 6, 2013

2 hari menjelang Syawal - 2013

Assalammualaikum..

hi lama betul tak bersua kan!saya kat opis baru ni takde computer lagi, thats y tak boleh curi-curi bukak blog..huhuhu..

So ada apa dengan 2 hari menjelang syawal?

Seriously, raya kali ni saya tak berapa semangat sangat nak raya sebab fulus pon memang tak berapa nak kencang..makanya hanya beraya sekadar yang termampu..

Last weekend pon saya memula cam malas sangat nak make over rumah (every year pasti buat)..tapi nak buat jugakla kan..sebab saya ni cepat boring dengan satu2 kedudukan tu..maka gagahkan jugak la menghias rumah..nanti saya tunjuk k..

Lain-lain...

hurm..semua dah ready..

baju raya anak2 pon dah siap beli..basuh..gosok and lipat..
Kuih raya..beli je 3,4 jenis..yang lain tu kalau nak datang rumah, saya masak yang heavy2 la nanti..hihi
Baju2 untuk raya pertama semuanya dah ready di gosok..tinggal nak pakai je nanti..hihihi
Camera dah fully charged

Sekarang yang tinggal hanyalah
Memindahkan semua stok susu Medina ke rumah FIL (ade bibik..in case of black out ke nanti kan)
memasukkan baju-baju semua ke dlm bag (Arghhh!! malas!!)
Servis keta!! (tak tau lah sempat nak servis ke tak?)
Kemas n buang2 ape yang patut dalam peti ais..

Dan seterusnya memulakan perjalanan esok petang ke KAJANG!!

Hihihihi..

dekat je Destinasi kali ni..so no worries in case barang tertinggal ke kan..boleh patah balik..hihihi..

So Selamat Hari Raya ye semua..
Hati2 di jalan raya!

***Dah lama tak ziarah kubur MIL...petang esok wajib pergi dengan Medina, Aqil n Daddy!!


Photobucket

1 comment:

Lily@MamaZaraZareef said...

wow..bestnye sume dah siap..akak balik dari kg nnti mmg kena pulun kemas umah..sblum balik arituh x menyempat..wuwuwuwu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget