Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 2, 2013

Taski ABIM Bandar Kinrara - Aqil nak start sekolah at 3years n 9months??

***Sementara Dady balik dari KL, mari kita bercerita...nilah kekurangan berkongsi kereta ni..huhuhu...so agak lambat kita pulang ke rumah hari ni*** (masih di opis..sobs sobss sobss..)

Put a side kisah Aqil demam..hopefully by now he's full recover lah kan..InsyaALLAH..

Cerita hantar Aqil ke sekolah.. (Tiba-tiba??)

Since day 1 dia lahir, Aqil tak pernah di exposekan dengan rakan2 sebayanya.. (TAK PERNAH)

End up with Aqil tak reti berkawan...yang dia tahu hanya lah memukul, menyepak, dan menolak.. (huhhuh..seram kan..lately ni lah..)

So bagi mommy, keadaan Aqil agak teruk sikit lah sbb uncontrollable..lagi-lagi sejak dah ade adik ni..asyik nak tarik perhatian sokmo!

Bila mommy n daddy dah agak tak larat nak handle Aqil, Mommy rasa Aqil ni kena hantar jumpa rakan sebaya or dalam erti kata lain, PERGI SEKOLAH..

At his age now, sekolah yang paling layak adalah something like playschool..

memandangkan Aqil masih terlalu muda..ecehh...Mommy rasa taknak lah hantar Aqil kat kindy yang memahal lagipun sekarang dah pertengahan tahun pun kan...Mommy rasa cam nak hantar Aqil kat sekolah PASTI/TASKI ABIM/TASKA/Tadika KEMAS..

Yang mana, pembelajarannya tidaklah terlalu berat n AT LEAST Aqil boleh belajar doa-doa harian dan Surah -surah ringkas.. (Ape yang Mommy harapkan lah kan..)

So after di riki-riki di sekitar Taman Kinrara serta Bandar Kinrara..Mommy found out ade satu TASKI ABIM sebelah Surau BK 2.. Tepi jalan saja..

Maka hari ini..dengan gagahnya..Mommy pon search kat internet Nombor or maklumat yang ade..

Finally, dapatlah No phone penyelia Taski ABIM ni..(wahh suka-suka!!)

Cakap kat dalam telephone:

Pn A: Hello..
Mommy: Hello Assalammualaikum.. Nama saya Aida..saya nak tanya berkenaan dengan Taski Abim ..
Pn A: Iya..Taski branch mana tu ye puan?
Mommy:Bandar Kinrara
Pn A: iya..yang sebelah surau BK 2 tu kan?
Mommy: Iya betul..Saya nak tanya..masih ade pengambilan lagi ke?
Pn A:Anak puan berapa tahun?
Mommy: 4 Tahun
Pn A: ooo 4 tahun..Masih ade lagi puan..kalau 4 tahun kita akan campur dengan budak umur 5 tahun..So Puan masih boleh hantar lagi anak Puan..
Mommy: OOoo ok..kalau macam-macam tu saya kena datang sana untuk discuss la ye?
Pn A: Iya betull..kat sini kita dibuka setiap hari Isnin sampai Jumaat pukul 8 pagi sehingga 12.30 tghari..
Mommy : boleh saya tau fees dia? maaf saya tanya lebih lanjut kat telefon pulak..(sopan x mommy?hahahha)
Pn A: oh takpe.. Kalau tak silap saya permulaan RM702.00 termasuk buku n unniform sekali..tapi sekarang pon dah pertengahan tahun, jadi kita akan tolak jugak untuk item-item yang tak perlu...dan bulanan RM100.00
Mommy: oh!okla macam tu..takpe, saya discuss dengan husband dulu, nanti kalo jadi, saya akan pergi sana ye..
Pn A: Puan nak datang esok ke?
Mommy: eh tak..tak..nanti saya nak datang, saya akan telefon dulu ye..
Pn A: ooo ok..
Mommy: terma kasih ye...Assalammualaikum.
Pn A: Waalaikumussalam..sama-sama..

Wahhh..panjang lebar tak??hihihi..tak sabar ni..nak tunggu reaction daddy..kalo daddy kata Ok!maka next week la kot start hantar Aqil sekolah..lagipun still awl bulan lagi kan..takdelah rugi sangat..

So sekarang ni sangat berharap Daddy akan setuju!!please lah daddy...hihihihi


Our little khalifah.. Al Hafiz Aqil Jauhari

(attire bought by Tok Dady from Mecca..)


Photobucket

9 comments:

cik chinta said...

bgs msk abim, pdi bc byk doa

SSulieana said...

Aqil encemnya...best tau aqil pergi sekolah...ada ramai kawan nnti..hehe

*azni* said...

bagus la dah expose dgn sekolah..anak azni pun lbh kurang aqil jgk..dia hanya berkawan dgn sepupu2 dia jer..maybe next year baru anta sekolah kot..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

alolo..comel jer dia pakai jubah...

Sama macam Qis..kat rumah ni sendiri² jer..jarang bagi dia keluar main² ngan anak² jiran...pernah sekali tu jer..tapi kesudahannye nangis...Qis ni sensitip..jatuh sikit nangis..sakit sikit nangis..tu yg malas bg dia main tu...

Lily@MamaZaraZareef said...

ohhh...smartnya aqil pakai jubah n kopiah tuh..sejuk mata memandang..=)

Hajar Hashim said...

wah..Hensemnya aqil pakai jubah...

hmm...Dah pergi sekolah dah dapat ramai kawan..makin pandailah dia nanti..

Suliana said...

comelnya dia.. kat rumah su tak perasan pulak ada abim ke tak. hehe

aTieYusof Family said...

Comel nya Imam Muda Aqil ni..
InsyaAllah Aida..slow2 didik aqil..mgkn sbb dia takde kawan kot, tu yg dia nak perhatian lebih...
PA'e pun kekadang pandai buat perangai, tapi still under control..klu dah mengada2 sgt, sy biar je..lama2 dia cool down sndiri..:)

Hairol Mohd Nor said...

assalam sis.. terbaca ur blog psl taski abim. so ur boy aqil ok x skul kt citu?? saya pon ngh survey skul utk my doter..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget