Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

May 9, 2013

R.a.n.D.o.M - Lamanya tak update!!- Edisi membebel pasal kerja-

Busy mode ever!!

OHH Emm Gieee..

Boleh tak saya nak membebel pasal kerja kat sini..

Sbb dah tak tahan..hahahahhaha

Kat FB saya malas nak up status sbb banyak sangat pihak berkepentingan lagipun malas nak hadap FB lama-lama..tengah perang election lah katakan..huhuhu..

Kat IG saya suka post gambar je..nak luah camana kan..huhuhu..

Okla..currently..saya tengah busy..

Tengah busy menyiapkan Management Account yang sebelum ni saya buat menggunakan ACCOUNTING SOFTWARE..

Tapi..Bile CEO saya mintak saya membuat Management Report for 10 months without any AID or Assitsant..saya jadi bingung!!

Saya hanya diberi SPREAD SHEET kosong n buatlah ape yang saya nak kat dalam tu...

Jawapannya ..kosong kosong kosong for 1st three days..kemudian..slowly saya buat n buat mengikut logic and keseimbangan otak saya..

Agak susah bila mana saya tak get involved in the whole account since day 1..sbb filing sangat berterabur..cash cheque melambak-lambak..ketirisan akaun pun sangat nyata..so sape yang saya nak harapkan dan dipersalahkan??

No answer for that...semalam agaknya boss tension saya agak lambat buat kerja, maka saya pon dipanggil n duduk sekali utk berbincang kat mana yang stuck n macamna saya buat..

SEKALI LAGI..saya hanya buat menggunakan AKAL dan MIC EXCEL semata..semuanya nak kena key in sendirian..

dengan asset yang tak berjadual..depreciation lagi...Asset yang tak record jugak...ouh..susah kot..

Finally, bila semalam dipanggil , He seems ok with my report..sampai kan colleague saya pon cakap saya berjaya meyakinkan CEO saya tu tentang report yang dah saya buat (Sedikit je siapnya pon!!)..

So far En Anuar (Dato' Ghazali), What I'm doing now is correct right?
"Yes.. what U're doing is correct" - lepas tu gelak...salah ke ape yang saya cakap??siap tanya lagi dulu saya study U mana??chett!!mcm menghina pon saya rasa ada..tensi tak??

Nak report dalam minggu ni jugak ok!!rasa cam nak nangis n siap cakap kat Husb n colleague, "saya dah give up lah.." tapi diorang kata jangan give up dulu...huhuhuhu..

End up with...bukak JOBSTREET n carik keja lagiiii...hahahahahahhahahahahaha (Gelak jahat!!)

Ok..dah.. Jom sambung buat report lagi..huhuhu..

***Nanti saya BW ye..tengah Jiwa kacau..hahahha...

-Susu drop - Nipple luka - sakit amat - rasa cam nak nangis- rasa cam nak pegi klinik mintak ubat-dah seminggu tak baik lagi - stress bertambah- ouh noooooooooooooooooooooo





Ouhh Anak-anak - Awak awak lah penghilang stress Mommy sejati!! 

Love both of u till Jannah!!



Photobucket

7 comments:

IDAZS said...

huhuhuhu, jangan stress2 mommy!

Aida try guna purelan100 medela

SSulieana said...

chaiyok aida

Suliana said...

hmm.. mmg stress kot buat akaun. kakak sy, bhgn finance, selalu stress dan byk keje katanya. mujur x teruskan amik akaun. hehe

*azni* said...

jgn stress dear..mujur ada anak pengubat duka..btw,azni tak suka akaun tp keje skg buat akaun..acaner tuh?haha..

Lily@MamaZaraZareef said...

adeh..part nipple luka mmg tak tahan kan..wuwuwu,,

wisata outbound said...

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

aTieYusof Family said...

Jangan stress tau..nti susu drop..kena kuat kan mental bila ada kerja berlambak yg menanti..huhu..sabar! hilangkan stress dgn melihat wajah Aqil & Medina tu..comelll bangat...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget