Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 20, 2010

Sakit~Penyakit~Berjangkit...

srooot...srooot..uhuk...uhuk..uhukkk...Batuk kedengaran...Bersin membingitkan..huhuhu... this is our currently status..Not Feeling well at all..both Mommy n Aqil...At 1st Juz Aqil got disease..(Diarrhea,Cough n Flu) hurm a lil bit worried actually at 1st but after he seems like active-active and nothing can change him, i dah tak risau dh...Dia ok kot even got those diseases..Dengan Tiba-tiba dia dah aktif sangat nak jalan n tak putus asa langsung (bangun..jatuh...bangun balik..) Gud Boy sayang..br realised something....maybe dia demam nak jalan kot..so dah tak risau at all (even tak pegi klinik pn)...Sebab Aqil ni senang..kalau dia demam tu maknanya adela benda yang dia nak pandai..contohnya: kalau dia dah nak pandai meniarap, dia demam sekejap..nak merangkak, duduk pn sama...
So as for now, Aqil dah totally ok kot (hopefully)...Dia pun dah tak takut2 nak berjalan..selamber je tgk..huhuhu..(but belum bleh jalan sepenuhnya)...Tapi Mommy blum recover lagi dr Flu..Huuuu Seksanya...tapi hidup mesti diteruskan..hikhikhik...
Lepas Lunch memang tak balik opis..(tak larat..) pegi clinic, tutup plak kul 3 baru bukak balik..sembahyang Zuhur, pegi balik clinic..then these are the findings:
"tekak Ada Merah"
"Selsema n Batuk"
Ok Doc bagi Ubat kumur2 (pelik,tak pernah dapat pun!),
Ubat Batuk
Ubat Selsema
Atibiotik
MC for 1day (1day je?bagila berhari2)heheheh...
Balik dari clinic dah pukul 4...hurm..tak larat la amik aqil..kejap lagila..telan ubat Selsema n antibiotik..terus lena sampai tak sedar..nak tau saya bangun pukul berapa?
hurmm..pukul 7.35mlm baru sedar..Ya Allah..(aku tak sembahyang Asar!!!) lalai sungguh!!Aqil pun tak amik lagi..camane ni...Call Huby,tetiba bunyik hp kt dlm bilik je..mana die pegi..kuar dari bilik tengok dia pun baru kuar dari bilik blkg..
"abg, Aqil tak amik lagi la"
"haa tau2 jap.."
teros amik hp
"Abg Call sape?
"call Bibik, nak cakap abg amik Aqil lps abg mandi jap"
lepas mandi..Huby ckp kita mkn Piza Hutt n Dominos..uikss?sampai dua-dua sekali?Piza Hutt nk beli sup untuk bie..Dominos beli Piza dia coz ade coupon murah...huhuhu...tetibe delivery diorg smpai sama2 kt umah...heheheh..Mesti Dominos n Piza pelik..knpe diorang order dua2...hihihihi..
lepas makan..tak larat nak main ngn Aqil..Daddy die yang buat semua..coz Mommy betul2 tak larat n nak tidoooo je rasa...Lepas Solat Isya' teros tak sedar unless Aqil nak tido n die nk BF...then Kami pun tidooo dan teros tidooooo...ZZZZzzzzzzzzz

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget