Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jun 18, 2014

Berakhir sudah Trimester Pertama - #3rdPregnancy

Alhamdulillah..saya berjaya mengharungi stage 1st trimester dengan jayanya...

Dengan bermacam dugaannya..dengan pelbagai kepayahannya, akhirnya 1st trimester berlalu sudah..

So far..saya memang TAKDE alahan teruk-teruk..TAKDE..muntah2, sakit teruk bagai takde..cuma kengkadang je akan terus flat..penat!itupun sekali je saya rasa, saya tak larat..ambik anak pon pukul 8mlm..huhuhu..

Lelainnya..saya ok je..makan macam biasa..cuma tekak ni memilih sikit..taknak makan makanan yang kerap..cepat boring dengan satu-satu makanan tu, dan rasa macam nak makan makanan rumah (HomeMadeCook) tetiap hari..

TAPI..nak masak tu boleh je..cuma saya ada penyakit yang teruk..

Penyakit yang husband saya pon tak tahan..ahahaha..

PENYAKIT MALAS!!

Malas nya ya Allah mintak ampun...sampaikan husband pon kekadang fed up..sebab kerja saya mengarah je..ahahahaah..entahlah saya pon tak tau kenapa..

So kalau dah malas tu, nak masak tetiap hari memang tak lah kan..

so nak makan pon problem sungguh..yang lalu, hanya nasi kandar je..huhuhu..so takkan nak makan nasi kandar tetiap hari kan..tak relevan langsung!huh..

Bila lah nak hilang perasaan Malas ni..haihlaa..letih!huhuhu...


3 Months pregnancy..

Aksi berani dari Mak buyung..

hahahah..


#Instinct saya macam baby boy..sebab malas sangat kan..tapi tak tahulah betul ke tak..hhihi..tunggu lah nanti ye...kikiki..tapi teringin nak ada baby girl lagi..sebab Medina boleh main masak-masak dengan adik dia..hihihi..Tapi apepun kami terima samada boy or girl..dan semoga sihat dan selamat semuanya Amin!!

Photobucket

10 comments:

aTieYusof Family said...

Hihi...Alhamdulillah Aida dah lepas 3 bulan.. tak sedar masa berlalu.. pose tu dah nampak perut..hehe..
Harap nya penyakit M tu cepat2 berlalu ya.. haha

Amanda Suria said...

Oh...kalau rasa mls potential dpt baby boy eh...rindunya nk preggy lg....rindu moment tu....

eynda said...

Macam baby boy je... sebab dulu akak pun macam tu :-D

nurul husna said...

beraninya aida berdiri atas kerusi tu...haisshhh seriau tgk...klu dpt boy pun ok, girl pun ok kan...u lucky sbb dah ada sepasang...hehehe

Mama Safiy Arfan said...

dh nmpk bb bump tu hehe..comey

norey said...

alhamdulillah..dah lepas 1st stage..take care tau aida...

ingat penyakit apa la yg datang..rupanya penyakit 'm'..hehehe...

tetiba rasa nak ada baby pulak....huhuhu

Mar Mansor said...

posing mak buyung..macam2 ragam bila mengandungkan..rindukan saat2 tu juga..

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Alhamdulillah dah lepas trimester pertama.. ehhhh dah nampak baby bump la.. =D

Lily@MamaZaraZareef said...

akak pon mase peknenkan zayed arityh subhanallah malassssss yg amat..mmg berbulan tak masak kot..goreng ayam pon husbnd buat..eekekke...kronik giler..=p..apepon semoga terus sihat mengharungi detik2 pregnancy ye aida..=)

dalila said...

alahaiii..comeinye perut aida..
same la kite..MALAS..suami yg jadik mangsa..tiap2 mlm nk tdo awal..take care aida.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget