Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jun 27, 2014

14 Weeks - 1st Check Up at KKIA #3rdPregnancy

Assalammualaikum..

Dah agak lama jugak tak bercerita tentang diri ini yang sedang mengandungkan anak yang ketiga..

(Ayat skema)

So hari Selasa yang lepas saya ke Klinik Kesihatan Bt 14 Puchong untuk buat check up..

Seperti biasa, orang memang ter amatlah ramai..menunggu punyalah lama..ouh tensi!rasa macam dah tak nak check kat situ dah..tapi mana boleh..kawasan saya memang wajib check kat situ..huhuhu..

Tapi saya tetap gagahkan diri untuk menunggu giliran saya yang mana sekarang ni mereka mengamalkan personalised care system which is each patient akan dilayani dan dijaga oleh seorang nurse sehingga bersalin.
Ok system tu dah bagus sangattt..tapi tang menunggu details kita nak masuk dalam system tu yang tak tahan..huhuhu..

So lepas je dah dapat nombor terus tunggu nak ambik darah pulak..

Luckily dapat nurse yang cekap tang ambik darah...sekejap je..rasa sakit sangat pon tak..sakit sikit je..hihihi..lepas tu ambik urine terus ke makmal..

Kat makmal test tgk HB, and ada kolestrol ke tak dalam urine..

Alhamdulillah..semuanya ok ok je..takde kolestrol n HB pon cantik..11.5 ..hehee..hopefully berkekalan dan improve sampai ke sudah..hihihi..

Lepas tu tunggu jumpa nurse..So bila nama dah panggil, bermulalah sesi interview..so bising sikitlah jugak tak cukup 2 tahun dah mengandung..tapi takde lah bising sangat..sbb dia muda dari saya ,nak cakap lelebih pon dia tak berani..heheee..so saya ok je..anggap je ni rezeki datang awal..hihihi..

Berat? 56kg je..hihihi..so tunggu lah 40 weeks nanti berapa kg..Last time mesti achieve 65kg (Aqil)/68kg (Medina)

Bila semuanya settle kat bilik nurse, Next check up kena minum air gula..huhuhu..time puasa pulak tu..sabar je lah..tak boleh postpone sebab takut dah lambat sangat..Nak kesan diabetic ke saya ni..mintak-mintak taklah walaupun percentage sangat tinggi..huhuhu..

So lepas tu jumpa doctor since saya tak pernah pergi scan kat mana-mana..

Tunggu doctor free pon memnag bercinta jugaklah sebab dia based on urgency of the cases..so saya ni terpaksa lah melangut tunggu walaupun kat luar saya boleh je scan pon kan..huhuhu..

Dan as expected doctor pon bising sebab tak cukup 2 tahun dah mengandung..saya senyum je..malas dah nak cakap..penat kot..suka hati saya lah kan nak mengandung kerap2 pon..haaa amik kau!hahahah..tapi dalam hati je lah..kikikik..

Due date saya will be on 21 December 2014..Tapi bile scan..saya pon terkejut..baby macam dah besar tau..hahaha jakun sekejap..dah cukup sifat dah..teruja sangat..dekat scan machine tu pun state yang due date saya awal.. 15.12.14 according to baby size..heheh..so doctor cakap berjaga-jaga je lah during that time..huhuhu..

Tapi kalau based on last delivery, semuanya over due..semuanya induce potential..huhuhu...so we will see this time how..hehehe..

Tetiba tak sabar..tetiba tersangatlah nak bermanja dengan Medina banyak-banyak..sebab nanti dia dah jadi kakak dah tak leh manja-manja sangat..huhuhu..Takpe Medina memang independent punya type..hopefully dia tak tantrum nanti..Amin!



Photobucket

6 comments:

Lily@MamaZaraZareef said...

sekejap jek dah 14 minggu kan..hihi..akak time preknen tak pernah lag check up gomen..bukan ape, susahlah nk dpt cuti..huhu..nak tak nak gi jugaklah swasta sbb malam2 leh gi klinik lagi..nasiblah pas bersalin tak kena marah ngan nurse sbb tak pernah wat buku merah..huhu

Mama Safiy Arfan said...

hehe...rasa teruja plak ble bace pengalaman org ngandung, tp kite xnak lg..tp kalo ad rezeki alhamdulillah..

Mar Mansor said...

semopga terus sihat ye..

Lynda Che Lah said...

Aida..
usually anak kedua mmg independent..senang segalanya..hehe..pengalaman kot..so..take ur sweet time ngan Medina..pastu ada baby dah..tp dia mesti suka adik sb dia perempuan..hehe

dalila said...

hikhik..
ila pun br checkup rabu aritu..
haihhh..lmbtnye aida gi klinik..baby dh start mkn sbb tu nmpk bsr kot..danish tersgttt la manja skang ni..siap suruh pggl 'baby' n tunjuk yg dlm perut mama ni abg..sabo je ler..

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

wah dah ada due date..bestnya..farah tumpang happy utk aida..take care dear.. =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget