Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 30, 2010

Last Entry!!Yup..dis is LAST!!

Salam..
Yup..
SAya pasti
ini..
Adalah last Entry dari saya..
sobs..sobs..sobs..
Sedih..
sebab nilah last saya akan berblog..

ahahahah..
GELAK jahat sket..
Mestilah last kan utk 2010..
even esok still ade sehari lagi sebelum 2010 melabuhkan tirainya..
tapi saya sangat pasti ini yg terakhir dari saya untuk 2010 ni..

sebab..
esok cuti!!!
saya tak pg opis!!!
saya akan update blog kt opis je sygs-sygs suma..
sebab..
sebab lagik??
kat rumah...
saya akan lebih busy dari kt opis..
confirmmm...
dats y kalo hari cuti je saya tak sempat nk update ape2 even nk berFB pn saya buat thru Hp je..
siyes..tak boleh bukak Komputer langsung!!

Ape yg busy sgt??
saya ada sebuah rumah yang terlalu banyak benda yg harus dimaintainkan..
Mop Lantai..kemas bilik..sapu depan..basuh kain..gosok kain..masak..layan Aqil..main dgn aqil..pg umah mak..huishh..macam2..kalo nk dilistkan mmg tak muat dalam satu entri!!

so..Inilah yg terakhirnya..

"Selamat Tahun Baru 2011 Sygs sygs semua.."


Courtesy by Google
semoga Tahun 2010 memberi kita seribu makna dan 2011 yang bakal menjelang akan menyinarkan keindahan yang lebih bermakna..

**Azam 2010 dh settle belum?(garu kepala jap)..hurm..mcm tak penah berazam je 2010 lepas..hihihi..Mommy Aqil ni mmg terok tau!!!!
Photobucket

He's the MAN!!Yes!!Indeed...

Saya Pasti..sekarang begitu ramai yang tergila-gilakan dia..
Yup Dia..
memang dia lah..
confirm!!!
sampaikan Nora Danish pn mengatakan yang sama..Siap suruh call lagi tau!!!
uishh..
giler arhh...

Saya pn terpaksa gkla mengaku..
Tanpa segan silu..
membuat pengakuan di depan huby..
yang saya dah jatuh cinta..
Jatuh cinta dengan Khairul Fahmi!!!!Yes..saya Jatuh cinta dengan dia..
OMG!!
Ang gila ka???

laki ang tu ang nk campak mana??
eh..rilek..rilek..
huby saya cool je bile sy buat confession tersebut..
tak melenting n marah pn..
siap terenyum perli lagi..
ahahahah..lawakla huby ni..
to him..jatuh cinta la dengan seberapa banyak lelaki pn tapi as long as dia tau saya ni milik dia,dia takkan jeles..
dahsat kan huby sy ni..

saya plak kan..
bile dia cakap Lisa Surihani tu cantikla..Jatuh cinta dengan Lisa la..
saya dah gedebushhh bushhh dia dh awai2 tau..
ahahahah..
Jeles Tak Hengat!!
mcm la Lisa tu nak terpikat dengan dgn cik abg sy tu kan..
hikhikhik...

Btw..
Khairul Fahmi mmg superbb..
saya mmg kagum sgt dgn dia smpaikan terbayang-bayang mcmne dia bleh save bola n tangkap dgn sekemas yg mungkin..
i adore him..
Much!!
ahahhaha..kronik dh ni Mommy Aqil ni..

Sewaktu mengerjakan Umrah bersama team Kelantan
Courtesy by KF's FB

Oh!! Si hensem..Cam hero Korea pn ade gk ni..
Courtesy by pemilik blog di atas...



tp..sedihnya...
dia dh berpunya...
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
eh bleh ke mcm tu??
hihihihi..
but still..malaysian's hero..
i'll give full support to him n his team..
Biarpon dia sudah dimilki oleh Aimie Harmelia
Oh No!!!sobs..sobs..sobss...


The Sweet couple of Them..Oh!!Have to wish..'hope ur relationship will be last forever'
Courtesy by KF's FB

Mommy Aqil!!sila kesat air mata itu..okehhh..
Chillax...
ahahhaah..

Harimau Malaya..
Terima Kasih untuk segalanya..
Keranamu..Kami mendapat cuti..
dan Keranamu kami semua bergembiara hari ni..
Terima Kasih yang tidak terhingga..
Inilah Kegembiraan penutup 2010!!
MalaysiaBOLEH!!!!!
Photobucket

Dec 28, 2010

Pandainyeeeee...theheheh

Selamat pagi Selasa uollsss!!!

Dah lama rasanya tak bercerita tentang budak botak saya tu...
hihihihi...
Mommy sibuk citer benda lain la sayang..
dats y tak ingat nak cerita pasal Aqil Mommy ni...

Dan Bila Esok...(mcm lagu Sofazr plak kan..Mommy suke bangat lagu tu!!)hihihi..
Genap la Aqil Mommy berumur 1 tahun 4 bulan..
wahh dah besarla Aqil sekarang..
n Mommy tgk cam tambah gemokk sikit..
esp tang perot..Boroi!!('boroi' takleh cakap dpn Tok Ngah..nanti Tok Ngah Perasan!!)hihihi..
Asik makan je..mana tak boroi kan sayang..(cume ngn Mommy je Aqil ngada-ngada tanak mkn!Mommy pn Pelik!hurmm)

Aqil Now..
Semakin Bijak..Alhamdulillah..
Even hanya boleh berkata 'nak''tanak' n bahasa German yang lain...
tapi dia sangat memahami ape orang cakap..
mcm last weekend..
Acu: Aqil..sikat mana?tadi aqil main sikat kan..
Aqil: sambil menunduk-nunduk ke bawah sofa dan terus menunjukkan sikat tersebut...wahhh pandainyeeee...

Semalam..
kami nak keluar pg mkn..mommy dah get ready kt depan pagar..dgn Aqil..
nak pegi kt kereta..
tetiba Aqil patah balik..
nak tau dia buat ape??


dia patah balik semata-mata nak tolong tutupkan Grill yg mgkin dalam fikiran dia,Mommy lupa tutup grill kut..
lepas dah tolak grill tu rapat2 (even tak bleh tolong kuncikan pn n even his daddy tak keluar rumah pn lagi)..
Aqil dtg balik kt Mommy n terus berjalan ke kereta..
Bijaknyee anak Mommy ni!!!

hihihi..
Semoga Aqil menjadi seorang anak yg bijak mengikut fitrahnya dan tanpa perlu dipaksa untuk menjadi seorang yg bijak...
InsyaALLAH...

Inilah dia bintang hati saya..


Besarnya mata..time ni takutkan Maklong Pija yg cute tu..

Salam Tok Ngah pn takut2...huhuhu..
with his cutie baby sofa...


Big boss in da making..




Notes: All Pictures were taken on our precious weekend...Congratz Mak Long Pija kerana telah dirisik oleh kekasih hati yg jauh barada di Abu Dhabi..really hope ur relationship will b last forever..InsyaALLAH..tak sabar nak tunggu 2012..hihihi..
Photobucket

Dec 27, 2010

Congratz Harimau Malaya!!

Express n short entry..
Walaupun cm dah basi..tapi..
saya tetap nk wish tahniah Malaysia jugak kerana telah mengalahkan Indonesia..

1 step ahead and if u win u'll be our Heroes..
In fact at this stage pn, we all r very proud of u guys!!
u did a very gud job!!!

semalam on the way blk dr kajang..
masuk je jalan bukit jalil tu..
perghhh...tak jam pn!!
cume..
cume...
kereta tersadai dari Astro sampaila kt area stad nasional..
gile ahh..
sanggup diorang menapak sebegitu jauh..
mau 10km kot nk smpai betul2 dlm stadium..

tabikla sama lu orang..
sanggup berkorban demi melihat Harimau Malaya kita berjuang!!
cayalah..

lucky me..
along the way dapat menyaksikan ketibaan pasukan Malaysia dengan di escort oleh abg2 polis..Mercedez (maybe Rajagobal dok kt dlm tu) n sebuah bas persiaran yang dinaiki oleh hero kita..
wahh tetiba semangat je..
tetiba rasa cam rugi gile tak pg stadium!!
(dulu zaman muda bleh r pg kan..terjerit terlolong kt stadium..)ahahhah

tapi semalam kt umah saya pn meriah jgk..dgn pekikan-pekikan Golll dari kami yg seramai 6 org dan saya satu2nya perempuan..ahahhaha..


Last but not least..
We're really proud to be a Malaysian!!!



Notes: GOOOOoooooLLLlllllll....Tetiba Aqil cam terkejut n ternangis sikit sbb takot dgr Mommy dia jerit cam org tak berapa betull..ehehehhe...
Photobucket

Dec 24, 2010

Bila En.Suami makan bertambah pinggan..Nyummy!!!!

Huby sy ni mmg hantu Tom Yam..
Dia selalu citer kalo arwah mak dia buat,mesti dia mkn dlm mangkuk penuh kuah n nasi..
then bila kami kawen,mak dia pn meninggal..
tak sempat nk menuntut ilmu..
harapkan belajara cara masak dari maid dia je la..
itupun bukan 100% serupa..
so sy agak hampa sebab selalu masak tom yam tak sesedap arwah MIL..(walaupun huby tak pernah ckp tak sedap,tapi saya tau bila dia mkn dgn reaksi biasa-biasa saja)

huby saya kan..
dia tak berani cakap kalo saya masak tak sedap..sebabnya..
eheheheh..
saya akan nangis kalo dia kata saya masak tak sedap..
ahahaha..
lawak kan..

1st time ever saya nangis bila ..time tu sy mengandungkan aqil
biasalah..preggy woman confirm sgt sensitip kan..
tetiba..subuh tu sy masak la mee hoon kegemaran huby..
tetiba tu,meehoon goreng tu jadi lembik n penyal..(isy betul ke sy sebut ni?)
pastu huby pn tanyala..kenapa sy buat mee hoon ni tak macm selalu..
means tak sesedap selalu..
'ye ker bang'
time tu dh sebak dah..n dlm few seconds je terus sy nangis n touching gler..
huby pn terkejut giler la..sbb sy tak penah react cam tu..
ehehehe..sejak tu,huby tak penah cakap sy masak tak sedap wlaupun ade certain tu tak sedap pn..hihihi..

then..semalam..balik kerja..saya pun bertungkus lumus la di dapur bertemankan budak sepah..(huby tak balik keja lg)
gendang..gendung..ketukk..kelinting..ada gk terselit conversation with aqil (1 way communication only)
'aqil!!takmo..jgn main tu' bila dia start nk punggah pinggan mangkuk kaca.
'aqil..dun!!dun!!' bila dia start bukak peti ais..
'ya Allah comot nya ank Mommy ni' bila dia start bermain dgn vitagen n menumpahkan vitagen tersebut ke baju n lantai..
Arghh..mmg mencabar betul by d time sy nk masak special smlm..

dan tepat pukul lapan malam..barulah aktiviti di dapur selesai..dan hasilnya..
taraaaa...
Tom Yam Ayam..
Kailan Ikan Masin..
Telur dadar..
Daging Goreng Kunyit..
Sotong goreng tepung..
Wahh marvellous...

pastu tibalah masa untuk testing2 rasa..
Huby la org yg paling arif dlm men judge sy pny masakan hari tu..
It starts with Sotong Goreng Tepung..Thumbs Up! wlaaupn tak berapa nk salut tepung sgt..
TomYam is the most important to rasa..
dup dap..dup dap..(walaupun time tu sya tgh sendukkan nasi, saya buat tak pandang je sbb takut nk dgr kalo dia kata tak sedap or muka dia menunjukkan tak sedap)..
tetiba saya terdengar huby berkata...
'HURM SEDAPPP!!Wahh..'
ehihihihi..
Alhamdulillah..
lain2 masakan tu,takyah tau pn takpe sbb tak penting..
ehehhehe..

and..sy bleh tgk kesungguhan huby mkn dgn exciting sekali..(almaklumla His Fav dish dpt A+++ hihihi)
Sampaikan cousin dia tegur..
'hoi!!mkn mcm kebulur sgt!!'
and alhamdulillah bila semua orang mkn bertambah pinggan..
esp Huby n Cousin dia yg kunun nk diet..
'eh mana boleh tak tambah..sedap ni!!' Alhamdulillah..terima kasih semua..

Ini lah lauk yg sy masak semalam..


Sorry kalo Image tidak memuaskan..camera phone je..huhuhu...


NOtes: Sesiapa yg nak resipi tomyam ni sila tinggalkan di ruang komen yer...ehehehe..(semua masakan di atas adalah 1st try..Alhamdulillah Ia menjadi!!)
Photobucket

Dec 23, 2010

ALkisahnya tentang PMR

Takmo citer pepanjang..
yg penting congrats to all of u who r taking PMR results today..
including my youngest sister..
Tetibe touching plak bila dh tau result..
(ecah..alang pn turut ternangis sekali taw)

ehihihi..
last conversation with her...
'agak-agak aishah bleh dpt brp PMR kali ni?'
'hurm tak surela lang..takot'
nape plak?'
'yela..aishah takot maths n science failed..sebab adik mana penah lulus maths'..
'lor yeker??hurm..takpela bnda dh lepas..terima je k'

and the truth has came out..
reality was...
3A,3B n 2C..alhamdulillah..
for us it's quite gud enough n gud result though..
even tak dapat straight As pn!!

yg penting our mak at hospital has something to happy with..
happy with aishah's result..(dia paling pandai antara kami as of now!!)
hihihi..
saya pn dulu dpt sikit je..
hikhikhik...

Congrats again lil sis..hopefully u'll be a Lawyer soon!!InsyaALLAH...


UPDATE: 'Tak bleh blk lagi!!'sms from mak..bibit-bibit tension dok spital mula kelihatan..huhuhu..sabar yer mak..Get well soon!!!
Photobucket

Dec 22, 2010

*Home Living*IKEA*Sony STyle*..rumah saya dah nak siap dah..

asik-asik cite pasal rumah..
takde citer lain ke??
**sorry for those yg menyampah dgn citer sy ye..
these are my current interest now..sampaikan nak amik unpaid leave sbb nk duk umah lama2 n hias rumah cencantik..smpai cmtu sekali..(isy mommy aqil ni terok tau!)
huhuhu..


ape2 pn..semalam kami agak rushing dari Puchong-Damansara..
sampaikan terpaksa berpecah..sy pg IKEA..
hubby n his team including Aqil pegi Sony Style kt the Curve..
So Inilah hasilnya..
Adorable carpet..hihihi...

Ikano Power Centre..Mode:Christmas


Cantik kan??


Inilah budak botak saya..ntah bila la rambutnya nk tumbuh...


Eh..eh..mcm model pulak..hihihi..


saya lah model itu..hikhikhik...


daddy's bought his adorable LCD for Home Theatre room..
(Sony tgh buat promotion..40" LCD dpt free blu ray =RM2499..pastu dpt cash back RM200 lg..memang berbaloi!!)




Notes: Tgh tunggu TV rack smpai..katanya ptg ni..n mlm kang terus ke Cavenzi..pastu lengkaplah sesi menghias rumah..wahh rasa cam tak mo keluar rumah bile suma ni dah siap.. ngeh..ngeh..ngeh...
Photobucket

Air mata saya tumpah hari ni..

Arghhh..
sedih sgt rasanya..
tak tertanggung dah rasa sedih ni..
dan membuatkan saya bersyukur sangat kerana masih memiliki anak kecil ini..

tadi saya ber blog walking..
sekali tu terjumpa (baru jumpa) blog Supermom ini...
sungguh hati saya tersentuh apabila membaca setiap entry yg berlabelkan Dzafri Hisham..
Saya sedih dan pilu..
saya cuba meletakkan diri sy di situasi Kak Baya itu..
tapi sy yakin sy tak mampu nk hadapinya..

tetiba saya jadi takut..
saya takut kalo-kalo Aqil ade hidden disease yg kita pn tak sedar..
lagi-lagi plak aqil ade history NICU after his birth..
pastu kalo ade follow up kt spital Serdang pn penah pegi sekali je sebab terlalu lama nak tunggu
and sudahnya suma refer private hosp..
aduii..
takotnya...

Mudah-mudahan anak mommy sihat dan terus sihat..
semoga segala negatif yg ada dlm fikiran mommy ni hanyalah mainan syaitan..
InsyaALLAH..
Mommy loves u sayang...
Aqil Jauhari is my heart...

Notes:Semoga arwah baby Dzafri Hisham tenang di alam sana..Al-Fatihah buat arwah..Semoga Supermom ini terus tabah dan sekuat namanya..amin..
Photobucket

Dec 21, 2010

Impian saya apabila menjelangnya Februari nanti...**hiks**

Februari??
wahhh..eksaitednya...
hihihi...
ta penah celebrate since kawen..
1st anniversary juz having lunch at johnnys only...
huhuhu..
kali ni special sket bleh ta??

InsyaALLAH boleh kalo ongkosnya ada..
ahahahha...

sekarang ni sy tgh survey nk celebrate kt mana...huhuhu...

sbanrnya...saya ada impian..
hehehe...
saya nak clebrate kt tgh laut..huhuhu..
wahh romantic gitu..

so saya ingat,saya nak buat short vacay with huby n Aqil too!!(kena bawak jugak cinta hati saya!!mana bleh tinggal)..hihihi...
plan nk g PD je 
setelah dua hari setengah saya survey..
so d best hotel n sgt menepati citarasa adalah...




Avillion Water Chalet..



Sangat Heaven kalo dapat stay kt sini...huhuhu..
sy pon sgt berharap impian saya ni akan jadi kenyataan sebab
saya nak spent quality time with huby n aqil only..(we never had such quality time though!)

kt Avillion best..mmg sesuai sgt tuk family cm saya n anda suma..
bleh fishing..juz keluar dari bilik skit je dh bleh fishing gk..sgt sesuai tuk huby..
ade kids pool..kids cabin..Pet farm n mcm2 lagi yg confirm exciting for my lil toddler..
for mommy plak..hurm..confirm la ada spa n sauna kan..
tp for short vacay like us mmg sgt tak sempatla kan nk buat suma unless u take 3D2N stay..confirm sempat..

actually sy ta reti nk decide nk amik package yg mana sbb kalo bole taknak bgtau huby..nk surprise!!
hihihi..
tapi kan selalunya mesti last2 dia tau gk sbb saya takleh simpan rahsia kalo ngn huby..
msti nk share..
so rasa cm dh muktamad dh nk book Avillion ni..cuma tgh tunggu approval for credit card huby je..nk curik kejap..nk byr deposit..heheheh...

Mesti pikir camner nk celebrate kalo bwk aqil sekali??
hikss...saya ingat nk pg sehari sebelum..
n tepat 12am tu saya nk buat candle lite dinner kt our chalet only..hihihi..time tu sy akan tidokan aqil dulu so dat dia takkan kaco..hihihi
sy akn bawak cake sendiri n sedikit deco tuk memeriahkan sikit majlis tu...
hihihi...

wahh..tetiba tak sabar walaupun December belom melabuhkan tirainya..
Mommy Aqil ni memang tau!!
haih!!

Semoga Impian ini akan menjadi kenyataan..
InsyaALLAH..
Manusia hanya mampu merancang dan ALLAH penentu segalanya...

Notes: Tgh survey cupcakes n design yg paling cantekk!!
Photobucket

Dec 20, 2010

IKEA again!!**Eksaited Mode**

Ahad..
After g wedding kat Puchong..
we went to Hosp Kjg..
visit my mak..
Her condition not so gud enuff..
Got blood in her kahak..(got kuman at her both lungs)
so agak scary..aduii..kesian mak saya..
Mak cepat sembuh yer..
(tetiba hosp kjg tak bagi kids naik kat ward!!before this bleh je!!'Aqil tinggal dgn Pak Mizi dulu yer')

From Kajang straight away to IKEA..(agak jauh gk sbnrnya)
Wahh..eksaited walaupun waktu dah menunjukkan pukul 6.30ptg n jenuh mencari parking..
huhuhu..
4 dis time we decided to buy a small-small items n not exceed RM 400 because will come again to buy big items..
okla..lets piccas do the talking ye..(eh bleh ke camtu?)


At wedding..Jgn Pelik kenapa saya tak pakai baju kurung..sebab huby tak bagi sebab nk pg tmpt lain lagi..Huby sgt tak senonoh ok!!nasib baik buat kt dewan n d most important his fren yg kawen..hahahah..(sebelah dewan got playground!heaven for Aqil)

Facebook ke syg??


Playing games la Mommy..


Banyak sweets dlm mulut dia..





Gula2 kena sorok..beginila reaction nya..



Heading to IKEA



Hasil kami shopping...


Tunggu daddy's arrival


Inilah Ending nya..

D End...

Photobucket

Update:Mak saya sedang sakit...

UItsss...
Sabtu...
Jadi crew at Bonda Mama Genius Kids Centre Sec 7, Bangi..
(will update photos soon ya)

During dat time..
lil sis called..
Mak was crying bcoz along,angah n alang do not visit her once during her illness moments..
Wahh..scary though..
packed all stuff..
from bangi..Along n I drove quickly to Mak's house..(amik hati dia kembali)
along the way...baca ayat kursi non stop..(for lembutkan hati mak)

Alhamdulillah..
she's ok after we pakat with asyraff to amik hati his nanny..
these r dialogue for him..
asyaff cakap cam ni tau..
"Nanny!!!nanny sakit ye??nanny jgn la sedih-sedih...ni asyaff dh dtg ni"
heeee...so sweet...

masak sup ayam for her..
before tat suapkan mee hoon goreng brought from Bonda Mama Occasion..
After a while..she's requested to eat bubur together with ikan bilis..
got sup though...huhuhuh..
yummmmyyyy...

around 2 o'clock cam tu..
angah called..
she's on the way from malim Nawar..
cannot hold any longer after heard about mak's illness...

Mak getting happy n healthier..
betulla orang kata..
'anak-anak adalah ubat paling muajrab buat ibunya yang sedang sakit'...
Alhamdulillah..
after mak dah ok skit..saya pon minta diri dulu..
(coz Aqil tinggal dgn bibik since pagi)...

Nasib baik mak faham...bubbye mak..
InsyaALLAH esok datang lagi bwk Aqil..




UPDATE: Mak masuk ward kt hospital kajang after she cant stand anymore with take home medicine..
Doakan mak saya cepat sembuh yer syg-sygs semua...
Photobucket

Dec 17, 2010

Tentang:Mak:saya:sedang:sakit:

Mak saya masih lagi berada di hospital kajang ketika entri ini di tulis..
huhuhu.
mak saya ade history athma..
since dia darjah tiga.dia ade penyakit ni..
n of course dah tua-tua ni makin teruk plak...

tadi juz got info..
Hari ni je dah 3kali amik gas tapi still tak lega gak..
so doctor decide nak jeck je..saya pon tak sure macamna rupa dan caranya..
doctor kata, jeck ni adalah ubt paling kuat tuk athma ni..
n cara yg terakhir mungkin...ntahla saya pon tak tau nk ckp mcmne..
sbb sekarang saya sangat risau sbb dok dgr suara dia pon cam tak larat sangat..

Doktor dah x-ray paru2..
ade jangkitan kuman kt both lungs..
dats y batuk kuat..
kalo blood test ok, so tak payah masuk ward akn bg ubt antidiotik..
vice versa..

tetiba blood test ok..
so ingtkan bleh blk..after 6hours ade kt spital
tetiba adik saya msge, ckp doktor lain plak nak check..
so sekarang kene tunggu 2 jam lagi..
Kesian to both..Mom n Kak Teh..
Confirm letih gile..

Hopefully mak takde pape..
'Ya ALLAH ya Tuhanku,sembuhkan la ibuku seperti sediakala dan Engkau kurniakan la beliau kesihatan yang terbaik..amin..amin Ya Rabbal A'lamin..'
Photobucket

Semalam di Cavenzi...

Supposely,semalam nak balik kjg kejap sbb mak saya tak sihat..semput..
but tetiba..
mak dalam sakit-sakit tu nak jugak pg kenduri sepupu saya tu kt bangi..
hurm mak..mak..mak...
rehat je la kt umah..
ni tak..nak pegi jugak!!haishhh..
sudahnya kami pn melencong la ke Balakong bile mak dah takde kt umah..
(bukan taknak pegi kenduri sepupu saya tu sebab kami keluar rumah dengan niat nk balikkjg n tgk mak ..
n kami pny attire tak sesuaila nk menghadiri kenduri solat hajat dan baca yassin..
huby - short n T-Shirt gay..ahahah..(dia yg panggil sendiri sbb V Collar)
Wifey- Seluar polos,T-shirt n cardigan..Bkn bj Kurung.
Aqil-baju tido..
huhuhu...

Okies..
kami dah survey L-shape sofa kt Cavenzi..nice n worth it kalo beli design yg sy suka..
Berbaloi-baloi..siap salesman tu kata bleh dapat free sofa kecik lagi comel utk aqil...wahh..best2..
tapi kami dtg juz nk survey je..
tgk-tgk ape yg bleh sbb fulus belom ade dlm tgn..dlm bank shj yg bnyk..huhuhu..

TV rack pn dah tgk gk..
tp utk Home Theatre room only..
sbb rasanya yg kt Living room nk beli kt IKEA sbb agak kukuh..(pon dah survey hari tu)
Shoe rack rasanya cam tak best beli kt Cavenzi..takde yg berkenan di hati..

almost an hour dok main kejar-kejar dgn aqil kt dlm Cavenzi tu tadi..
tetibe perut lapar..
sekali tu kami stop kt RnR Awan Besar...

nak tau kami mkn ape??
nasi goreng kampung - mommy
nasi putih - daddy
Tomyam - daddy
telur dadar -Us
French Fries-Us
Sate Hj Samuri -Us
Apple Assam Boi-DaddyMommyAqil

wahh banyak kan...
kebulur punya pasal suma licin kami sentalll...
ahahahah
nyummy!!!


Notes:tak sempat tgkap pics langsung!!malas a.k.a lupa...hihihi...Photobucket

Officially Pindah..

Kelmarin........
Kami sekeluarga dah berpindah sepenuhnya ke rumah baru..
yeehuuuu...
best..best...
dah tak duduk rumah nombor 50 dah..kite trurun sikit ke rumah nombor 33...
nanti saya upload gambar before n after kemas n hias yer..
tak sabar ni..

sangat tak sabar nak beli :
L shape sofa-Cavenzi je
rak TV bilik Home theatre - Cavenzi gak
Rak TV Ruang Tamu - IKEA
Carpet Merah/hitam (pening nak decide)- IKEA
Rak Kasut - tak survey lagi
Almari baju Aqil -tak survey jugak lagi
Langsir merah - IKEA/Jusco

Ape lagi ek??hurmm pening nak make over ni..hihihi

tapi kami tak make over the whole house tau..
juz part tgk tv kt living room n home theatre room je..
lain-lain part tu tak leh nak make over dah sbb terpaksa gak kekalkan the old fashion style..
Brg2 arwah mak banyak elok-elok lagi so y not we juz keep it..
huhuhu..


Notes: Duit sekepuk dah MASUK!!!!!!!yeayyyyyyyyyyyyyy...Shopping time!!!
Photobucket

Dec 15, 2010

Tolong Bg pendapat buleh tak??

Salam..
saya nak minta pendapat anda suma bleh tak?


Berbaloi tak kalo kerja kat Bangi tapi duduk kat Puchong??

Company tu, agak established and anak syarikat UKM...

Agak2 berbaloi tak??

plishhh...I need ur Opinion!!

Synopsis Keje sekarang...
Location:dekat dgn rumah..about 15-10mins..
Situation: Agak terumbang ambing n rasa-rasanya cam tak lama lagi nak tutup kut..
sebab partnership ni dah tak bleh diteruskan lagi..Dah tak sehati dan sejiwa..One of my director suruh get ready cari keje lain...huhuhu

Hurmm mode:pening...Tak tau pendapat huby pulak ni...

Notes: Company baru tu suh cepat-cepat hantar Resume sbb nak panggil Interview...Tapi cam cerah je peluang kt situ sebab baru je tadi isi job malaysia..tup-tup dah call dah nk panggil Interview...hurmm
Photobucket

Mata Aqil Berdarahhh...

huhuhu...
smlm smpai je umah FIL...
tetiba aqil ade kt luar ngn bibik...
saya turun keta je, bibik dah bersuara..
"Aqil jatuh!"
"haaa?macamna bole jatuh?" (time tu tak dekat ngn aqil lagi)
"atuk dia la"
tengok2..kelopak mata dia berdarah..ade luka sikit...
Isy..
ni yg bengang ni!!
camner bleh lebam n luka??-Dlm Hati je..malas nak besar-besarkn cite..
"dia nak mandi dlm bath tub..sekali tu air tak penuh, dia dah masuk  n tergelincir la kt dlm tu..terhantuk kt tpt letak tangan.."
hurmm..sy diam je...
"kesiannya anak mommy ni..camane bleh jatuh?"
bile saya dah nak balik..tetiba FIL sy kuar..
Explain camana aqil bleh jatuh..
"mula2 tak perasan pn luka ni tp bile ada darah mengalir br perasan..ade luka..tapi dia tak nangis pn!"
dlm hati..mmg la dia tak nangis..Aqil mommy ni kuat!!
"Okla..balik dulu"
Mode:agak bengang..Walaupun saya takkan salahkan sesiapa sebab saya tau Aqil Aktif macamna..TAPI..Lu pikirla Sendiri!!!


Nampak tak merah2 kt mata kiri Aqil tu?

Close Up


Still bleh gelak lagi..Chill Mommy!!

NOtes: Punyala Payah nak tgkap gambar Aqil lately...Takmo..takmo..takmo...


AKtiviti di malam hari


Aqil In His Playpen


Bola-bola yg bnyak...


D END...........
Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget