Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Dec 24, 2010

Bila En.Suami makan bertambah pinggan..Nyummy!!!!

Huby sy ni mmg hantu Tom Yam..
Dia selalu citer kalo arwah mak dia buat,mesti dia mkn dlm mangkuk penuh kuah n nasi..
then bila kami kawen,mak dia pn meninggal..
tak sempat nk menuntut ilmu..
harapkan belajara cara masak dari maid dia je la..
itupun bukan 100% serupa..
so sy agak hampa sebab selalu masak tom yam tak sesedap arwah MIL..(walaupun huby tak pernah ckp tak sedap,tapi saya tau bila dia mkn dgn reaksi biasa-biasa saja)

huby saya kan..
dia tak berani cakap kalo saya masak tak sedap..sebabnya..
eheheheh..
saya akan nangis kalo dia kata saya masak tak sedap..
ahahaha..
lawak kan..

1st time ever saya nangis bila ..time tu sy mengandungkan aqil
biasalah..preggy woman confirm sgt sensitip kan..
tetiba..subuh tu sy masak la mee hoon kegemaran huby..
tetiba tu,meehoon goreng tu jadi lembik n penyal..(isy betul ke sy sebut ni?)
pastu huby pn tanyala..kenapa sy buat mee hoon ni tak macm selalu..
means tak sesedap selalu..
'ye ker bang'
time tu dh sebak dah..n dlm few seconds je terus sy nangis n touching gler..
huby pn terkejut giler la..sbb sy tak penah react cam tu..
ehehehe..sejak tu,huby tak penah cakap sy masak tak sedap wlaupun ade certain tu tak sedap pn..hihihi..

then..semalam..balik kerja..saya pun bertungkus lumus la di dapur bertemankan budak sepah..(huby tak balik keja lg)
gendang..gendung..ketukk..kelinting..ada gk terselit conversation with aqil (1 way communication only)
'aqil!!takmo..jgn main tu' bila dia start nk punggah pinggan mangkuk kaca.
'aqil..dun!!dun!!' bila dia start bukak peti ais..
'ya Allah comot nya ank Mommy ni' bila dia start bermain dgn vitagen n menumpahkan vitagen tersebut ke baju n lantai..
Arghh..mmg mencabar betul by d time sy nk masak special smlm..

dan tepat pukul lapan malam..barulah aktiviti di dapur selesai..dan hasilnya..
taraaaa...
Tom Yam Ayam..
Kailan Ikan Masin..
Telur dadar..
Daging Goreng Kunyit..
Sotong goreng tepung..
Wahh marvellous...

pastu tibalah masa untuk testing2 rasa..
Huby la org yg paling arif dlm men judge sy pny masakan hari tu..
It starts with Sotong Goreng Tepung..Thumbs Up! wlaaupn tak berapa nk salut tepung sgt..
TomYam is the most important to rasa..
dup dap..dup dap..(walaupun time tu sya tgh sendukkan nasi, saya buat tak pandang je sbb takut nk dgr kalo dia kata tak sedap or muka dia menunjukkan tak sedap)..
tetiba saya terdengar huby berkata...
'HURM SEDAPPP!!Wahh..'
ehihihihi..
Alhamdulillah..
lain2 masakan tu,takyah tau pn takpe sbb tak penting..
ehehhehe..

and..sy bleh tgk kesungguhan huby mkn dgn exciting sekali..(almaklumla His Fav dish dpt A+++ hihihi)
Sampaikan cousin dia tegur..
'hoi!!mkn mcm kebulur sgt!!'
and alhamdulillah bila semua orang mkn bertambah pinggan..
esp Huby n Cousin dia yg kunun nk diet..
'eh mana boleh tak tambah..sedap ni!!' Alhamdulillah..terima kasih semua..

Ini lah lauk yg sy masak semalam..


Sorry kalo Image tidak memuaskan..camera phone je..huhuhu...


NOtes: Sesiapa yg nak resipi tomyam ni sila tinggalkan di ruang komen yer...ehehehe..(semua masakan di atas adalah 1st try..Alhamdulillah Ia menjadi!!)
Photobucket

3 comments:

Bicara hati ibu aisya said...

amboi...yum-yum.sedapnya mommy aqil masak.cmnih leh ar jmpt aisya mkn kat umh aqil.huhuhu....

Ailysya said...

kak aida: ni yg x sabaq nk pi puchong ni.. hehe.. x pa.. tnggu mira cuti, mira pi sana.. menu wajib ialah TOMYAM!! hihihi..

MommyAqil said...

Kak Ayu:Mehla jemput dtg rumah..bile2 nk dtg time cuti pn takpe..aida sanggup masak utk kak ayu,aisya n sefamily..jemput dtg eh..eheheh..

Mira:mesti dtg Puchong tau nanti!!Kak aida masakkan spesel utk mira nanti..hihihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget