Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 21, 2014

Update 6 hari menjelang Syawal 2014..

Assalammualaikum..

Hari ni kita bercerita kosong je lah ye..Esk baru kita tempek gambar ape yang ada..dan semestinya semuanya kena ada kaitan dengan raya..AL maklumlah sekarang ni memang mood raya sudah mari, so agak excited jugak nak raya sebenarnya..banyak benda nak makan..heheee..Lagi-lagi raya kat Kedah, memang makanan heaven sungguh!Tapi lepas raya kedua baru jumpa nasi..diorang takkan serve nasi..kiranya susah kalau nak jumpa nasi kat tempat lain..yang paling banyak diserve adalah, Mee Hoon Sup,Laksa,Ketupat Palas..Hurmm sedapp!hehee

So hari ni buat pertama kalinya after beberapa tahun, tetiba Daddy kena outstation..Oh my my..sangat tak semangat rasanya yelah orang dah nak raya, dia pulak kena pergi ke selatan nuh..Selatan je..tapi tetap tak bez jugak sebab kami-kami dah semangat sangat nak balik kampong ni walaupun lagi 4 hari nak balik sana..hehe..so probably daddy maybe akan balik hari Rabu ni (kalau takde pape masalah la), dan lepas tu Daddy kerja sehari dan Jumaat Daddy dah start cuti untuk recharge Battery sebelum memulakan perjalanan ke Kedah di sebelah malam tu nanti..InsyaALLAH semoga perancangan berjalan lancar..

Tinggallah Mommy n anak-anak  untuk 3 hari ni..bapak tak best!So Mommy dah berangan nak pergi IOI Mall, sebab ada misi belum selesai..tapi nak pergi bertiga, agak mencabar sebenarnya..tapi ok je kot..tengok lah nanti camana..nak cari selipar Spiderman Aqil, Socks untuk AqilMedina dan panties n underware diorang.. (Mommy is berangan jugak nak pergi HABIB..nak usha accessories for Medina..Tapi takut nak pergi sendiri..tengoklah bawak escort ke nanti..hehee)

So last weekend, rutin macam biasa je..Cuma ada jugaklah activity mengemas rumah for raya..tak beria sangat jugak…just kemas n buang-buang habuk..dan tukar kedudukan sofa tu je..Itupun saya buat dengan Bibik..dan cuci depan n buang ape yang tak patut kat Belakang tu ,dah suruh budak Bujang buat..so takdelah penat sangat kan sebab dah bedak-bedak kerja..Bilik Tidur kami pun dah kemas n bersihkan dah..Buat dengan Daddy malam hari Sabtu tu..So rumah dah sedia untuk ditinggalkan selama seminggu..Cuma Langsir tak tukar pon..tukar n basuh, balik sini baru niat nak tukar kot..Lagipun tak raya kat rumah kan..buat kemudian je lah..hehee..

Dah tu je kot update di hari Isnin..jumpa esok InsyaALLAH with update for adik baby 16weeks check up at KK nanti..Esok mommy tak pose! (tak malu!)hehee..kena minnum air gula lah..terpaksa gituu..huhuhu..Doakan segalanya berjalan lancar ye esok!Amin!

Meh belanja gambar anak-anak sikit..lama tak tempek kat sini..hehee


Stail Aqil buat homework..

Bantal-bantal tu prevent kaki dia dari terkena nyamuk..Allergy!






tengoklah mata dia tu..ada ketuat pulak..jenuh suruh kopek..padahal mana boleh..kena tunggu tanggal sendiri..


Kakak Dina yang semakin LASAK..ikut dan dia je nak buat ape..


Suka kacau Abang dia buat Homework..huhuhu


***Esok 1st time join Bukak posa secara Buffet kat Hotel Royale Chulan..nanti saya update lagi k..
Daaaaaaaaaaaa




Photobucket

14 comments:

Farah Waheda Wahid said...

mood raya dah on...hik hik hik...

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

wah semangat nak beraya dah nie.. =D

Mila Hilas said...

hehehe nmpk kenakalan dina pakai baju mcm tu..kiki....

PetakBunga said...

wah.. lama x tgok dina dah besar.

Mar Mansor said...

tau xpe..saya pon dah mood raya..

msredcheesecake said...

takpelah mommy tak pose...nak wat camne kan...hhee...take care

Suliana said...

Syoknya nak raya dah ye.sy je tak rasa mcm nak beraya. tak tahu knp. tapi soping ttp soping. haha. maybe takde perabot baru kot. kekekeke...

nurul husna said...

sume org tgh counting nak raya n balik kampung hehehe

dalila said...

yess...mood raya dh dtg..nk wat keje pun MALAS..ktorg pun mengemas umah smlm..ubah kedudukan sofa jgk..tp langsir xtukar pun..ye la..raye kt kg kan..blk nnt br pkir..

Hati Ema said...

alamak ketuat la pulak... hehehehe

Lily@MamaZaraZareef said...

Wahhh..jauh balik raya tuh..hihi....selamat menyopping n melengkapkan persiapan raya ye..:)

Mizz ErMa said...

16 weeks dah? hihi tahniah2..sy pulak, sabtu nie dah nk balik kg tp umah ape pon belum kemas lg..myb sebab x raya sni kot, tu psl asyik delay aje aktiviti mengemas..boleh mcm tu? hihi

aTieYusof Family said...

Mood nak balik kg sudah mari.. hehe.. tak sabar ye Aida.. sempat jugak kemas2 rumah tu.. takpelah sesekali daddy outstation kan..hihi..
sy kekadang nak bawa pa'e jalan sorangpun dah tak berani Aida..sebab takut dia berlari kesana kemari..tak larat nak kejar..haha

kayyana said...

hahahaha... mcm mcm cerita sebelum raya ye...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share it