Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 16, 2014

Dilema Balik kampung - Bila nak balik?

Assalammualaikum..

Sebenarnya saya dan suami tak decide pon lagi nak balik Kedah bila..semuanya bertimbang tara..nak balik Jumaat Malam kah atau balik sabtu malam kah..haih..saya pon pening..sebab sabtu tu saya still kerja lagi..Kalau nak kena balik Jumaat Malam tu terpaksa ambik cuti dah..So sekarang ni masih pening..

Haih..

Saya ni sebenarnya taknak lah balik Kedah awal sangat sebabnya kami ni bila balik sana jadi gelandangan..takde rumah sendiri, dan hanya menumpang rumah mak-mak sedara Husband..SO pepaham jelah kan kalau dah menumpang tu taknak lah lelama sangat..nanti orang tak selesa saya pon tak terkecuali dengan family members dah bertambah, agak tak rela sebenarnya tidur kat tengah-tengah ruang tamu rumah orang..huhuhu..Susah nak jaga aurat sana sini plus takde tempat specific yang boleh berehat ketika siang..huhuhu

So saya prefer nak balik Sabtu malam..at least sehari je puasa kat sana..hehee..takdelah rasa lama sangat sebab biasanya raya ketiga FIL dah datang Kedah n kitorang akan ikut depa tidur kat Hotel..kikiki..Husband macam biasa takkan tidur hotel sebab tak bermasyarakat..dia takpelah kan lelaki n dah biasa..huhuhu..takpe after 6years kahwin ni.saya dah boleh adapt dengan kemahuan dia bila nak balik kampong..so saya ok je..sebab bukan selalu pun balik sana..2tahun sekali je..huhuhu..Kat sana pon yang ada tinggal mak mak menakan je..Adik beradik Arwah Mak Husband..tapi diorang semua sangat close dengan kitorang sebab sangat family oriented n dah rasa macam mak sendiri dah..Cuma bab tidur je lah problem sikit..hehee

So masih dalam dilemma nak balik masa bila sebab nak kena kira masa mengantuk husband lagi..nak kena fikir jalan jem ke tak jugak..so bergantung kepada kedaan lah nampaknya..

Selalu nya kitorang akan balik sana pukul 3 pagi bertolak n sahur atas jalan lepas tu akn sampai Kedah paling lambat pukul 10 pagi..itupun singgah Sg Petani dulu, rumah bapak menakan husband, singgah tidur kat sana dulu lepas tu lepas bukak puasa barulah ke SImpang 4, Alor Star..tempat peraduan kami di sana selama 4 hari tak kurang..huhuh

So still in dilemma..

*** Medina dah ada, kena pergi beli Tilam Angin size Queen satu n tambah kelambu besar lagi satu..Aqil tidur dengan daddy..Medina Tidur dengan Mommy..huhuh




Photobucket

11 comments:

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Dilema betul aida.. tak pe la buat la keputasan yang terbaik okey..kalau rasa nak mai tido rumah farah pn boleh..=D

Farah Waheda Wahid said...

^_^.. balik kampung menjadi dilema kebanyakkan orang...ekekeke... bilalah agak2nya ek??? akak kampung takdak...sini jer...

Lynda Che Lah said...

susah kan Aida..
Lynda klu balik umah MIL pun xde bilik..tidur bilik yang ada sesak ngan mcm2 barang..so..petang raya baru balik..just a suggestion..balik subuh Ahad..petang raya sampailah kan..sempatlah berbuka juga..sbb nmpk gaya mcm klu Jumaat malam tu dah start jem kot..biasanyalah kan

✿ pink velvet ✿ said...

hahaha! mmg dilema betul ni

kayyana said...

bile kite ada anak anak kcik ni mmg ssh sikit kan kalau nak tdur umah orang.. lainlah kalau umah mak mertua sendiri takdela rasa kekok sgt... hehehe

Mar Mansor said...

saya tiap kali balik umah nenek saya, memang tido diruang tamu..semua pon..
in sha Allah ada jalannye..
alah bisa tegal biasa..

~MommyAqilMedina~ said...

Mar: hehe..rumah nenek sendiri takpe lagi..sebab tak rasa segan sangat..aida pon even rumah mak sendiri pon tidur ramai-ramai kat ruang tamu..tapi tu lah keluarga sendiri lain rasanya dengan keluarga orang lain..Saya menumpang rumah makcik husband..tu yg feeling tu beza sikit..huhuhu

dalila said...

susah jgk kan..aida wat la pilihan terbaekk..mcm ila blk perak, mmg umah nenek sndr, tdo ramai2 pun xkesa sgt..sbb dh biasa mmg dr kecik cmtu..mmg penuh la 1 umah..ni sebab umah mak menakan..susah la sket..kite pun mesti segan nk dok lame2..

LYAfrina said...

Ye la.. mmg x selesa klo tdur kat tgh2 ruang tamu.. nk tdo pom x lena kan.. tp xpela.. cuba cari cara lain.. mmg xde bilik kosong ye??

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak.. kesiannya. semoga dapat buat pilihan yang terbaik.

aTieYusof Family said...

ohh..memang dilema bila mcm ni.. bukan tak nak kan, cuma tu lah memikirkan tempat nak berehat/tidur..tambahan lg dgn anak2, mencabar jgk tu Aida..
apapun seronok beraya di kg..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share it