Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 14, 2014

Persiapan Raya - 98% completed!

Assalammualaikum..

Selamat hari Isnin semua!!

Alhamdulillah last weekend hari tu dah cuba complete kan persiapan raya kami anak beranak..actually more kepada anak-anak je lah..mak n bapak budak tak payah kot..rasanya tak perlu yang baru-baru pun dah rasa excited..hehe..perasaan semakin tua dah menguasai..hehee..

So hari Sabtu hari tu saya dah pergi Jakel Shah Alam untuk beli kain buat tudung..beli 20meter terus sebab adik beradik saya pon nak suruh saya buat tudung raya diorang..hehe..actually office mate saya yang willing to jahit, so saya pon happy lah sebab dia still available nak jahitkan..hehee

Settle dah rasanya bab Mommy..Jubah pon dah 3 helai dah..cukup dah kot..hihihi..

Malam tu pulak,kitorang jalan-jalan ke Uptown Danau Kota pulak..saja cuci mata..sebenarnya bukan nak beli barang sangat pon..saja buang masa..hehee..tapi dalam pada taknak beli pape tu, habis jugak RM150.00..kikik..sempat beli Songkok Baldu Daddy (RM40.00), Beg balik kampung (RM25.00-pakai sekali lepas tu buang kot!haha), Sampin ketiga Aqil,Kerongsang Channel Mommy dan benda merapu yang lain..hehee..

So bab daddy pon just tinggal beli T-shirt2 baru je kot..yang lelain dah settle!

Dan semalam..dah petang dalam pukul 5.30ptg macam tu kami pon ke kedai runcit kami..Sunway Pyramid lah destinasi yang ditujui..hehee..

Sesampai je kat sana, terus usha tempat nak buka puasa..malangnya, semua tempat dah fully booked!huh..sudahnya, kitorang pon decide nak beli je Paratha Wrap dulu buat alas perut, lepas keadaan dah reda, baru cari yang heavy..Mommy ok je sebab tak rasa lapar n dahaga sangat..ki,ikikki

Lepas tu terus kami ke tempat yang diidami untuk SHOPPING!!kikik..Terus ke H&M dulu..usha harga and material..Tak best sangat sebab tak banyak choice n yang comel2..15mins kat sana, terus kami ke tingkat atas..PAdini Concept Store..as usual, memang kat sini sangat menepati citarasa Mommy..kikik

Bermulalah process memilih itu dan ini..Daddy memilih baju anak,ya Allah punyalah cerewet!siap mix n match lagi dengan Shirt n seluar yang dia pilih..pilih sepasang baju for Aqil je dekat sejam..seriously!Mommy main ambik je Medina punya..senang..nampak cute je terus lah beli..hehe..Lepas sejam suku kat Padini, dapat lah Aqil 2helai T-shirt, Kemeja, T-Shirt collar n seluar pendek skin color..Medina dapat baju n singlet je..sebab?kat rumah dah ada 4 helai baju dah..beli kat merata sebelum ni..hehee..Jeans semua tak boleh kat situ..Sebab?Daddy tak berkenan..Aqil kurus sangat, semua seluar longgar..so ank cari seluar yang bergetah..huhuh..

Sekali tu dah 7 suku, terus laju-laju turun pergi beratur beli Paratha Wrap..orang pon ramai boleh tahan..tapi sempat jugaklah bukak puasa dengan air mineral dulu..Alhamdulillah kenyang sekeping sorang paratha wrap,daddy nak merokok pulak, terus Mommy n Aqil n Medina ber high tea sekejap kat J.co Donut..habis dua pcs donut..ke surau pulak..

Then sambung Shopping lagi..Ke Jusco..usha kasut Medina..daddy kata tak cantik..daddy taknak..cerewet gile mamat ni..Nak beli skirt Medina pon daddy tak bagi..di ajaknya ke H&M sekali lagi..terus Mommy main ambik je jeans Medina n seluar pendek dia..Kena cepat-cepat sebab Aqil dah mengamuk..dia nak tidur..Suruh try seluar dia pon, dia taknak..mengantuk sangat dah..huhuu..sebenarnya letih tu..huhuh..

Sempat beli topi Aqil, Jeans Aqil,Jeans Medina n Seluar pendek Medina..Ok dah!

Misi seterusnya..misi mustahil!Misi mencari kasut Medina pulak..memang DIFFICULT sangattt..Semuanya tak berkenan di hati..hheehe..Ke H&M takde size bile dah berkenan..ke Studio R kekonon nak guna voucher disc 15% tu, tapi memang tak berkenan langsung..Seterusnya ke Clarks, mahainyaa..over RM100..hehee..ke Payless Shoe pulak..daddy berkenan, mommy tak suka..Daddy tak suka Mommy berkenan..sudahnya keluar je tanpa beli pape pon..hahaha..End up with Mommy kata takpelah, nanti Mommy beli je kat IOI..daddy tak nak pulak sebab dia nak settlekan bab anak2 hari semalam jugak..huhuh..

Lepas tu dah fed up, nak balik je dah sebab dah pukul 9.40mlm dah time tu..makan pon tak lagi..sudahnya terpaksa makan kat luar sebab kedai kat dalam tu dah nak tutup semuanya..huhuh

Sekali tu ter lalu pulak kat Butik Poney..jeng jeng..usha-usha punya usha..dapatlah satu yang berkenan di hati Mommy..tapi daddy tak berapa suka..Mommy nak beli jugak..daddy kata beli je lah (dengan berat hati)..Mommy main tarik tali..tak pyh beli lah kalau abang tak suka..takpelah beli je lah..malas dah nak cari..hihihi.. Akhirnya beli jgk..


Ironinya susah mencari kasut Medina sebab kaki dia jenis kaki gemuk..so permukaan depan tu kena lebar...tu yang susah..huuhu


SETTLE!!Mission accomplish!




Alhamdulillah..

Lepas ni tinggal 2% lagi..under ware anak-anak, n socks for both..lepas tu dah boleh raya dah..Alhamdullillah..

***Balik tu daddy tanya.."B rasa tadi kita jalan berapa kilometer?" "uikss..lupa nak install apps tu"..hehee..





Photobucket

10 comments:

nurul husna said...

bestnya persiapan raya aida dah complete..husna pula x complete lg..baju melayu husband, kasut raya mama, songkok irfan x beli lagi..adehh..

cik mah said...

Wah..seronoknyer..sikit lg nk stel...beli kain je kan jahit tudung..jimat..smlah nnti kan..seronoknyer..

Lynda Che Lah said...

bestnya shopping ngan anak-anak..
memandangkan Qoid dan Qhalif x dpt dikawal..tahun ni Lynda shopping sorg2..kalau terbesar/terkecik..esoknya cepat2 g tukar..huhu

Lily@MamaZaraZareef said...

bagusnya byk dah complete..akak tak smpai 15% kot...hahahah..baju raya anak selain dr raya pertaam sume tak settle lagi..kasut songkok ape ker pon takde..kuih raya tek beli lg..baju mama papa lagilah kannn..huhu..entahlah..sebab seminggu nak raya tu kena naik keja dah kot so mcm ilang dh semnagat..pastu tgh ada bby kecik ni..nak jln shopping mall tgh2 bulan pose ni lagilah mls..weken aritu leh jek ktiorng dok melepak kat umah..catat rekod..hahahahaa

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Alhamdulillah...nanti tak kalut dah la..semua dah hampir settle..farah pn dah settle part Emir..cuma utk husband jer yg belum lagi.. =D

dalila said...

wahh..raya sakan la korgg..tggl nk tggu pengumuman raya je lg..hihihi..daddy pulak yg cerewet ye..biasa mak2 yg susah sgt nk memilih..tp xpe la aida..nk jgk die cari, jalan2..klu papa danish dh xlrt dh..amik je ape yg ade depan mata..

Fiqah Feeona said...

Wahhh...Shopping sakan dia...Saya dah lama dah complete..So puasa ni sangat tenang tak payah bersesak-sesak...

aTieYusof Family said...

wah! dah nak complete persiapan raya Aida.. kmi ni Pa'e je lah yg banyak baju..Ibu & babah ni ala kadar je..
ops! cantik & cute lah kasut Medina tu..comell :)

PetakBunga said...

comelnya kasut ank perempuan..

Suhaiza Shamsudin said...

berkenan pulak dgn kasut poney tue ... x jumpa pulak utk madina saya ... hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share it