Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 11, 2014

Shopping Baju Melayu 2014 - Jakel Bangi

Assalammualaikum..

#Entry pertama minggu ni..

Lama sungguh tak bertemu kan..

Kekangan masa plus malas plus idea tak mencurah buat saya terus menyepi..semuanya kena ikut mood..huhuhu..

So hari ni tetap nak bercerita jugak..hehee..

Hari Isnin lepas saya n MIL n Aqil n SIL ke Jakel Bangi untuk mencari baju melayu geng laki yang tak ter beli-beli lagi..

Actually Jakel Bangi ni bukannya permanent pny branch..dia hanya bukak sementara kat Depan Warta Bangi untuk promosi raya sahaja.. (sebuah Khemah besar kat kawasan lapang)

Barang-barang kat sini pon hanya terhad kepada, baju-baju kurung ready made dan juga Baju Melayu..dan Carpet..tu je..tapi baju ready made kanak-kanak pon ade jugak tau.. (Baju kurung dan baju melayu)..

Jadinya fokus kami hanya ingin mencari warna Peach!like bajuu kami tuuu..hihihi..

Tapi malangnyaa..susah benar nak mencari peach yang serupa dengan kaler kami tu..takde yang betul2 match..frust betul rasa..sebab saya dahlah dah beli sampin Aqil warna Hijau..2 helai lagi..

Sekali tu..redha je la beli kaler Emerald green ikut warna border lace kami tu..huhuhu..tak jadi dah kaler peach..huhuhu..

Kami beli Aaron Aziz punya collection and Aqil, Zizan Razak punya ..hihihi..

sebenarnya memula kami sampai, depa ada buat Happy Hour RM280.00 baju melayu sepasang jadi RM150.00 siap free butang baju Melayu n Sampin lagi..Sekali tu kami tak berkenan pulak dengan kain dia..macam bercorak petak..tak minat!!huhuhu..

Baju yang kami minat tu, harga dia RM280.00 sepasang tak de free apa-apa, lepas tu kami tawar2 la harga dia sebab ambik 3 pasang kan..sekali tu they all bagi RM230.00..hurm..okla..lepas tu, MIL pergi pilih sampin untuk FIL..Sampin mahal gileee..huhuhu..tenun pakai tangan kekdahnyaa..hahahah..

Lepas dah pilih sampin tu terus nak buat payment.. sampin tu harga dia RM590.00 sehelai..mak aiihh..hahaha..Harga sampin suami iols RM28.00 je..heheeh..

Elok dah nak membayar kan, tetiba they all buat announcement..they all buat lagi Happy Hour untuk baju Melayu yang kitorang nak beli tu jadi RM150.00 free sampin n butang baju Melayu lagi..Saya pon ape lagi, cecepat cakap dengan MIL, jangan bayar dulu..saya nak confirmkan dengan diorang dulu..tanya-tanya, sekali tu betul..memang harga dah turun..Yeayyy!!hehehe..

terus suruh sales girl diorang bukak bill baru n terus terasa sangat bernasib baik sebab dapat jimat almost RM300.00..fuh..nasib baik..hehe..so takdelah terasa mahal sangat baju melayu diorang..hihihi..

Alhamdulillah, dah settle dah ..lepas ni tinggal nak cari sampin ketiga Aqil..songkok daddy, tudung mommy and baju kasual diorang..kasut Medina jugak!!tak sabar nak shopping weekend ni!!heheee..


Aqil tangkap gambar dengan Brand baju dia..hehee..



Kira match lah tu kan..

Sweet ape..kikiki

Oh..baju kurung Medina tu..Harga dia cuma RM10 je..

So Medina dah ada 3 pasang Baju kurung dah..cukuplah tu kan..

Raya kat Kedah,mesti 2 jam je paling lama dia boleh pakai baju Kurung..Mek tu tak tahan panas..huhuhu..

***Cuma Daddy je agak malu nak pakai kaler blocking..hihihi..yelah baju Hijau tetiba sampin Peach?hehee..



P/s: nanti saya BW ye..processor sangat lembap berjalan di kala bulan puasa yang mulia ni..huhuhu
Photobucket

11 comments:

mawar berduri said...

wah dah siap yer..kitaorang pun dah siap awal2 cuma nak cari kopiah@songkok baby x dpt2 lagi..huk3..

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Itu namanya rezeki aida.. nasib baik tak bayar lagi kan.. mmg jimat banyak tue.. btw color emerald memang cantik!!! i like.. =D

Fara Dilot said...

sy beli baju aaron yang same kaler jugak.. haha.. masa tu dah mlm.. ktrg ckp kat sales girl bajet 150 jek.. mmg dapat 150 pastu dapat free samping... tak terfikir plak nak buat rayuan amal utk free butang baju.. huhu

Mar Mansor said...

pandai diorang nak tarik pelanggan membeli dengan cara camtu..

IDAZS said...

wah bestnya.. itu namanya rezeki. byknya diskaun..

alhamdulilah kami pun dah siap beli baju raya. eh aida raya kat kedah kan? saya pun kat kedah juga tahun ni. boleh jumpa nanti :)

SSulieana said...

wah x sabar nk tgk family aida pakai baju raya tu nanti...mesti meriah...cantik warna baju tu :)

nurul husna said...

mmg rezeki tu aida tetiba diorg annoucemnet murah...nasib x bayar lagi...so duit pun jimat dan boleh beli brg lain

Mrss.. AA said...

Minta tolong bg no fon or alamat
Area jakel tu kat mn?? Warta besar tk thu mn satu tmpt aqil ckp tu...ni no fon 0143280580..minta tlng bgthu area sy nk ke sna jgk......

dalila said...

lahaiii..xprasan pulak aqil kt blkg tu..ingtkan aida amik gmbr zizan tu je..hihi..amboii kanmahen byk sampin aqil..sampai 3..raye sakan la..nasib la aida xbyr dulu..klu x rugi dahh..byk tu beza..

Mila Hilas said...

perghh..dhsytnye sampin saje hampir 6++ ....ish sy plak rsa cm x berbaloi hahahaha

aTieYusof Family said...

Jimat banyak juga tu Aida..pastu lawa plak tu baju melayu retis gitu..hehe.. tak sabar nk tgk Medina pkai baju kurung..msti cutee:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget