Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Apr 29, 2014

3rd Pregnancy - Mixed Feelings

Assalammualaikum..

Sebenarnya..masih lagi dalam perasaan terkejut dan terkujat..hihihi..

Tapi saya tau,perasaan ini makin lama akan hilang dan akan bertukar kepada teruja..

Sebabnya saya tak kisah pon saya preggy kembali..tapi bile saya tengah nak resign sebab dah tak tahan dengan company ni..buat saya rasa macam...haih..macamana ni? (every pregnancy,perkara ni pasti terjadi)..mungkin ada rezeki yang lebih besar selepas ini..mungkin ada hikmah di sebalik semua ni..Amin!

So sekarang ni..mulut Aqil dah gatal sangat bahasakan diri dia..Along..dan Medina as Kak Ngah..memang sangat kelakar..tapi itulah Along kami..sangat bertanggungjawab punya Abang..Alhamdulillah..

Dan perubahan dalam diri saya..takdelah ape sangat..lebih kurang macam pregnant kan Medina..Tak kisah ape pun..masak pun takpe..makan ape pon lantak je..macam orang tak mengandung..cuma letih tu saya tak dapat elak lah jugak sebab at the same time saya still menyusu Medina..so agak keletihan di situ..huhuhu..

Kalau time tengah pregnantkan Aqil dulu..rasa loya-loya tak berhenti..rasa malas..rasa macam tak larat..nak masak tak boleh..bau bawang tak boleh..makan nasi tak boleh..3 bulan just makan mee hoon je..memang teruk sikitlah..

Sekarang ni masih tengah memikirkan cara untuk berpisah susu sebab mungkin saya tak mampu dah kot..sekarang ni pon saya just pump sekali je instead of 4 kali..Alhamdulillah susu pon tak membengkak, mungkin susu dah nak berkurangan sepenuhnya..

Tapi saya tak introduce kat Medina apa-apa susu FM pon lagi..tak tau camana nak start..hopefully she'll adapt with new taste easily..Amin..

Doakan segalanya berjalan lancar ye..semoga runsing di hati ini dapat dileraikan dengan kerja baru yang sudi menerima saya nanti..Amin!

***Tetiba daddy kata cukuplah 3 anak instead of 4..macam dia plak yang mengandung beranak bagai kan..hahahaah.. my thought also..maybe lepas ni nak ikat terus kot..huhuhuhu


Photobucket

13 comments:

Mama Safiy Arfan said...

alamak sis, muda lagi..sygnye nak ikat da.hehe...

aqil memang baik la,tgk muka dia pon nmpk la ciri2 abg btgjwb hehe...

Better akk ajar medina awal2 FM sbb nt kalo tunggu susu dh kering bru nak ajar tkt dia ngamuk kang hehe..

Mar Mansor said...

rezeki Allah..semoga perjalanan selama 9 bulan dipermudahkan

Fiqah Feeona said...

Hohoho...bestnye dah mengandung balik..Rezeki tu Allah yang bagi..InsyaAllah ada kat mane2..Jangan risau sangat..Take care..Bila la Ammar nak jadi abang long pulak ni..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum kak, alhamdullilah syukur. Happy for you. Yeayy Medina bakal jadi KakNgah. hihi sheila masukkan akak dalam bloglist preggymom 2014 tau. jaga diri baik2 ye mommy. hehehe singgah menabung digi sini~~~

Lynda Che Lah said...

Alhamdulillah..happy for u..Tahniah!Masa bc FB Aida nak stop BF Medina mcm dah blh agak..hehe..BTW..take god care of urself..enjoy the moments..

eug|ena said...

congrats mommy!

yeay, medina nak jadik kakak dah..

wishing u a smooth pregnancy this time! :)

dalila said...

take care aida ;)

norey said...

Alhamdulillah aida..syukur atas rezeki...happy sangat²...take care...
semoga Allah melimpah ruah kan rezeki kepada family aida selepas ini..Ameen

Lily@MamaZaraZareef said...

hahaha..akak masa mula2 tau peknen aritu pon rasa semacam jek..padahal zareef dah nk 3 tahun dah ok jek klu nk membesarkan keluarga kan..kikiki..tp sayanglah aida nk ikat awal2 kan..akak dulu plan anak 3 jek..tp bile dh ada anak, rase cam nk target kuota 4 plak..=p..nway, semoga sihat2 selalu utk kandungan kali ni k..=)

Mommy_Cha said...

tahniah dear.
lama tak jenguk blog mommycha.
rindu kat komen u!

aTieYusof Family said...

Alamak sy tertinggal berita ni ke Aida....wahhhh! Tahniah Aida... rezeki tu..abg Aqil nak jadi along.. take care tau...TAHNIAH...happy utk awak..:)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Alhamdulillah tahniah aida.. bestnya pregnant lagi.. jaga diri elok2 k.. =D

IDAZS said...

rezeki Allah.. rasa best pulak bila ingat moment masa ngandung ni.. apepun tahniah...

take care ya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget