Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jul 29, 2011

Terlalu banyak yang ingin diperkatakan..

tentang semalam:
Alhamdulillah..walau Malaysia tak menang (taknak guna word kalah-psiko sikit) tapi semangat Peminat dan pemain Malaysia harus dipuji..sangat bangga dengan kegilaan peminat2 yang membanjiri stadium semalam dan terharu dengan kesungguhan pamain2 kita..Syabas Malaysia!!(kita tak menang disebabkan Kelamahan singa..jadi abaikan kemenangan mereka!!)

Tentang Aqil:
Lama saya nak update tentang ank kesayangan saya..tapi masa cukup mencemburui..sedih sgt2...Saya nak cerita tentang macamna cara saya menyekolahkan Aqil sehingga dia mampu menyambung counting yg saya kira (kalo saya sebut one,two,three n Aqil akn sambung four dan sama2 menyebut dgn saya FIVE)..rasa fun sangat..(nanti saya cerita in detail ye..Macamna saya gunakan laptop sebagai Guru Aqil dalam mengenal ABC)..walau dia belum pandai berkata-kata tapi dia mampu menyambung (A ap ap apple, B b ball, C c c cat, dan Aqil akn menyambung D d d dog!)...bahagia sangat bila Aqil semakin cerdik..Malam ni nak ajar alif ba ta.. saya guna kan sejam sehari untuk saya bersama-sama Aqil belajar dan Alhamdulillah Aqil menunjukkan minat yang sangat mendalam dlm pembelajarannya setakat ini..

Tentang Kerja:
yer,,bila bercakap tentang kerja mmg takkan pernah habis..arghhh taknak la cakap pasal kerja sebab akn terbit rasa ketidakpuasan hati esp tentang jadual atau yg lebih tepat DEADLINE yang telah ditetapkan oleh our superior..(it really killing me n my colleugue..nak sambut Puasa n raya lagi...sangat mencabar..)

Tentang Puasa:
Tak sabar nak buat semuanya..

Tentang shopping raya:
Tak sabar nak survey n mebeli belah esp untuk budak botak..

Tentang Jual tudung:
saya decide nak jual tudung or lebih tepat lagi SHawl Thailand saya tu...InsyaALLAH..(ramai sangat bertanya,jadi harus saya menjualnya supaya semua org dpt menggayakannya di HAri Raya nanti...)

Okla..dah banyak sangat sy membebel ni..kita jumpa lagi nanti yer..Happy weekend ya!!!

Jul 28, 2011

Petang ni Saya nak Ke Stadium BKt Jalil!!Tak Sabar MOde!!


Tak sabarrr..
Nak tunggu petang..
Pagi tadi pg opis pn rasa cam semangat gile sbb opis just next to Stadium Keramat je kan..So sangatlahh semangatnya..

Heheehee..

1st time nak jejak stadium after 3years…last jejak before pregnant after kawen tgk Kedah lwn Selangor..(Terpaksa duduk kt Kedah Side sbb tade sape nak teman duduk kt Selangor side..huhuhu..)

Yer..saya adalah peminat no 1 Bola sepak tanah air..biar org tak percaya pon tapi Saya adalah peminat mereka..Esp Malysia League n Malaysian Team…Biar org nk kata ape brg Malaysia??tapi ada saya kisah??saya tak kisah pon sbb semangat kenegaraan sgt menebal dlm diri ini..(chewahhhh)

So..tak sabar nak tunggu pukul 5.30 in fact tak sabar nak pg lunch so that masa akn berlalu dengan pantasnya..hehehhh…

Dah siap bwk baju nk tukar nanti..tp tak sempat nak bli jersey sbb Daddy balik sgt lambat smpaikan weall pon tak sempat jmpa daddy smlm..

SO pakai je ape yang ade…hihhih..

Mommy akn pg stadium terus dari Opis..daddy n Pak lang om akn naik moto n park kt mana pon Mommy pon tak sure..

Aqil??ala..aqil Mommy kena tinggal la..heheh..Semalam dah bgtau bibik dah..
Memula cam keberatan je tau bibik tawu Mommy nk tinggal Aqil..
Tapi sesekali ape slahnya..consider la skit bik..hr tu Mommy MC mommy tak hantar Aqil pon takkan nip on nk berkira..Rilek la..
Pastu pg td..dia ok!!siap suruh tinggal je Aqil n biar dia tidur ngn Bibik..Bibik nk bg can mommy n daddy..Cheh can ape..Bendera Jepun maa..(uupppsss..)

Walau lewat sekali pon Aqil tetap kena tidur ngn Mommy..nanti Mommy tade bantal peluk…heheheee…

HARIMAU MALAYA!!Bangkitlah..
Baham Singa walau mereka melawan
..Semangat Harimau harus terserlah..
 semoga Piala Dunia mampu kita tawan..

Ayuh semua ke Stadium Bukit Jalil malam ni….

Jul 26, 2011

MC..tp bleh pg Shopping Brg Dapur...

sebenarnya..tak plan pn nk MC hari ni sbb mata ni merah sbb kegatalan melampau waktu malam ahad hari tu...

Sekali tu bgn pagi tadi terus mata ni merah n melekat lekat..tambah plak resdung yg agak parah maka dengan rela hatinya saya pon decide nk amik MC drpd ramai yg taknak pandang saya ble kat opis nnti..(isnin hari tu pun ramai dah bertanya....kenapa mata merah ,kenapa itu kenapa ini...malas nak jawab..)

So MC tadi dapat dua hari..doc kata mata sy tak bleh baik dlm ms sehari je..so dia bg dua hari..baik hati betul doctor ni..hehehe..

Walaupun MC Aqil tetap bersama saya sebab bile saya tanya dia..

"Aqil nk pgg umah bibik tak?"

"nanakkkkk..." tanya dua tiga kali mcm tu la jugak jwpn nya..so tak payahla hantar dia..

Menjelang ptg..huby ajak ikut dia pg keja n terus bleh singgah Mydin USJ tuk bli brg dapur sempena puasa nanti...

hurmm memang melambak sgt brgg nnk kena beli,yela kan..puasa nanti hari2 kena masak,of course semua brg mesti ade..

Alhamdulillah saya tak pg hr weekend or mlm weekdays...msti ramai umat manusia bli persiapan nak bersahur dan berbuka...

td pn went on smoothly n Aqil behave je sbb masuk je Mydin terus terlentokk..ZZZzzzzzzz..wahh senang keja Mommy n Daddy nk shopping...heheee..

Semua dah bli...tak sabar nak sambut puasa nanti...

**Kawan2 semua dah prepare ke??hihihi..



Photobucket

Jul 25, 2011

Melayani Baran Si Anak..


Bagaimana ingin mengatasi baran si anak??

Saya terpaksa mengakui yang Aqil Jauhari saya tu seorang yang baran…sangat..sampaikan saya dah tak kuasa nak melayan..

Kalo dia tak dapat sesuatu,dia akn mengamuk n baring2 atas lantai..(itu dulu..few months ago)

Tapi sekarangggg..kalo tiba saat dia mengamuk…

Aqil akan…pukul2 saya tanpa belas kasihan n paling tak tahan dia akn tendang angin n semalam paling tak bleh tahan…dia boleh sepak botol mineral yang gemuk lagi besar tu dek kerana Mommy tak bagi dia main tutup bukak botol tu…

Pendekatan yang saya buat…saya akn peluk n pujuk dia baik2…Alhamdulillah jalan..dia pon lembut hati n terus mkn durian..dah tak mengamuk dah..

Tapi kalo kat rumah sendiri saya pukul kaki dia bersertakan dengan kata-kata:”tak baik tendang2 tau,nanti Tuhan marah..”

Entahla..kadang-kadang saya pon tak pasti ape pendekatan terbaik untuk mendidik anak saya supaya tak kuat merajuk..tak kuat marah..tak baran..Ikut cakap Daddy n Mommy…Sebab mood dia very the swinging..
Aqil paling rapat dengan saya…sampaikan saya n Daddy n ber baring baring an pon dia tak bagi..Dia cemburu..(sampaikan ade hati nak angkat Mommy darii ribaan Daddy…) tak bagi daddy duk dekat dgn Mommy…TAPI bila bab marah,dia akn lepaskan kat saya n taknak ikut cakap saya..(lebih takutkan daddy)..JADI cara bagaimana lagi harus saya didik dia supaya menjadi seorang anak yang betul2 dapat mendengar kata..

Haihla anakkk….Sesapa ade tips ??tulun..help Mommy..

***sebab Aqil semakin besar n banyak perangai la M&D decide yang Aqil harus menjadi abg dengan segera supaya dia tidak lagi mengada n buat perangai yang bukan2..huhuhu…

AKhirnya….Terjawab Sudah!!


Hihihihi…bikin suspens je kan..ape yang menjadi kekeliruan sudah terjawab dan mempunyai jawapan…yes..pagi ni…pagi ni kami sudah mendapat jawapan..

PERasaan???

Ofcourse Mommy rasa sedikit kecewa..tapi apa nak buat terpaksa redha dan BERUSAHA lagi!!hihihi…

Yupp…Mommy TAK PREGNANT pon..

Ehem ehemm dh sampai setelah dua bulan tak kunjung tibaa..(buat org suspicious je kan n plg pnting buat Mommy ter perasan!!)..urghhh sedihhh..

Takpela..belum ade rezeki..InsyaALLAH harus mencuba dan terus mencubaa..

***Haihlaa..lepas ni dah taknak perasan lagi…keciwaa oooo…
****dah berangan tau nak buat check up kat mana..siap dah survey2 nak bersalin kt hospital mana lagi..chehh!!Berangann je laaa..

Jul 22, 2011

Friday Attire..

Photobucket 
Setiap hari Jumaat kan kt compny sy ni dibolehkan untuk berpakaian bebas..means Jeans n shirt pon boleh..
Memula saya mcm pelik dgn company cousin sy yelakan hari lain kena formal tp hari Jumaat bleh pakai jeans..hurmmm..Alasan cousin saya tu sbb setiap hari Jumaat tade meeting so boleh pakai pape je..hooooo..

But then bila kat company baru ni pon boleh pakai bebas pada hari Jumaat...saya dah tak pelik dah..malah setiap hari Jumaat pada minggu terakhir bulan tersebut diharuskan untuk memakai T-shirt rasmi company..Kale Putih hijau...hihihi...

Hurmmm tapi kan..saya tetap merasakan sesuatu tidak kena bila hari Jumaat yang mulia ini tidak diserikan dengan pakaian Baju kurung n baju melayu..looks weird kan...Tpi ape boleh buat..kita hanya kuli bukan boss..huhuhu..tp boleh je nak pakai baju kurung n baju melayu tapi tetap rasa janggal sbb akn jadi satu-satunya je yg pakai baju kurung or baju melayu..huhuhu..



Ok..sampai ketemu lagiiii...

***mencikkkkkkkkk..bila hari nuzul Quran nanti company ni tak cutiiii...sedih..dahla time puasa tetap balik pukul 5.30...haiyooo..mana dannn......UUUwaaaaaaaaaaaaaaa.....

Jul 21, 2011

::Kekeliruan dan Ketidakpastian::

Hurm..Mommy n Daddy pening...
Nak kata ye..tapi tak rasa pape pun...
Tp nak kata tak...rasa mcm ye sbb ehem ehem dah lewat dua bulan..hohoho..
Apekah tanda lain yang ade??
Mommy pon tak pasti..

ISyyyyyyyyy...Mommy pregnant ke tak ni???
Rasa malas dah nak buat test..
sbb takut kecewa..hari tu dah buat tapi takde pon...huhuhu..
Rasanya nak tunggu lagi...
Bila dah ade tanda yang jelas n nyata baru nak pg beli pregnancy test lagi..heheheee...

COntoh tanda yang jelas n nyata...Mommy muntah2,pening n loya2...hihihi..tu je la kot sign waktu mengandungkan aqil dulu...

Cuma sekarang ni...bila pagi or siang terus segar bugar...bila dah mlm esp pukul 8 mula la lesu n mngantuk sesaja..tak larat langsung nak duduk..since minggu ni la..before this sampai pukul 10 pon tahan lagi..

Sampaikan rasa bersalah gile dgn Aqil sebab tak sempat nak main dgn dia..
Aqil,Mommy amik dari rumah bibik pukul 6 dia bru tido siang (before tu keje main je Mommy dah balik baru nak tido)..pastu Aqil bangun pukul 8mlm..Pukul 8 mommy dah letih n penat...dah tak larat langsung..sampaikan Aqil main sendiri without Mommy yg sudah ketiduran..Sedih kan...

Semalam nasib baik ade pak kojek n pak mizi tolong main dgn Aqil n pukul 11 mlm sambung main dgn Daddy pulak then Mommy tak pasti Aqil tidur pukul berapa...tau2 dah terbaring kt sblh MOmmy...huhuhu..

Sabar jela..

Haihla..Tanda cepat la dtg....hihihihi...

Kawan2 tolong doakan yg terbaik ye...hihihihi..

***MOmmy ade jual kuih raya kt FB...kalo nk tgk2 sila2 la jenguk FB mommy ye...Sayang semuaaaa....


Photobucket

Jul 18, 2011

Aqil terkini...

Ni gambar2 past two months until now..lama dah Mommy tak upload gambar kt blog kan..
Ade tak sesape rindu Aqil??hehheeee..Aqil pon rindu auntie2 semuaaa......

Ini gya..comel tak saya??hehheee..

Upppsss..ter gedix sudahhh....kikikik...

INI gaya..hensem tak sayaa???

Saya demam time ni..tp Mommy bleh buat lawak pula..jadi saya gelak la....hehehee

Yoo!!rappers uolsss...

Saya main badminton ka sini la...

Dulu saya ade lesung piipt kat sini..tp sekarang dah tak nampak pulak..hehehhh...

Dan ini la MOmmy saya...dgn baby AAkif...
Photobucket

Jul 17, 2011

Bisnes kuih Raya...heheeeheee....

Mommy ade plan nak jual kuih raya....heheheee..tapi br dlm planning lagi n akn diputuskan ptg ni...heheeehhhee..tp utk kaw lembah klang je..sbb kuih tak boleh nak post,nanti hancur,kesian pulak mkn kuih raya di pagi raya hancur2 plak..tak sedap la mcm tu kan..

Rasa2nya..ade tak org nak beli kuih raya Mommy??hihihihi...
***1st time nak bejual beli...

yg pasti taknak amik untung banyak sangat kang mahall...sape nak beli??ye dok?hihihi....
Tapi kuih muih ni dijamin sedap n kualiti terjamin...n paling penting semua bahan terlebih-lebih..
Contoh:kalo kuih badam campur coklat chip semua bahan tersebut akan telebih-lebih tanpa korang rasa mcm "ek eleh sikit nya coklat chip dia..ala salut coklat bhgn atas je..."haaa..mcm tu la contoh2nya..
kikikiki...

Haihhh..tak sabar nak tunggu feedback semua once bisnes ini di lancarkan...chewahhh...

***ade tak sesapa nak beli kat sini??sila angkat tgn....hihihih...Photobucket

Jul 12, 2011

Genap setahun....Terima Kasih Followers!!

saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih pada semua yg sudi menjadi follower blog saya yg tak seberapa ni...bulan ni genap setahun saya berblog dan walaupun hanya 74 org sahaja follower saya tapi saya tetap berterima kasih sangat sebab bukan senang org sesaje je nak follow kan..

Terima ksih semua..Saya sayang anda semua..

A year reviews....

Thru blog,sy boleh menyelami kehidupan semua blogger walaupunn berada jauh sekali pun tp tetap kehidupan mereka dapat saya lalui secara tidak langsung...

Dapat mengeratkan silaturahim...yg tak penah bersua muka pon mampu menjadi rapat dan boleh berkawan yg hanya sisi kehidupan mereka dapat didikuti secara blogging sahaja..

Saya dapat berkenalan dengan Mama Nurin,Kak Munna,Kak Sarah najwan,Kak Min,Shila,Ssuliana,Eray,Mama Sha,Kayzie,UmmiUmmair ,Atun,Anum,Kak Melur Jelita,Wahida,Jaijina dan semua-semua yg tak dapat saya sebutkan kat sini..Anda semua tetap di hati saya...

Thru blog jugak saya mampu mengetahui petua,tips,info dan mcm2 lagi yg berkaitan dengan hidup kita...

Last but not least..Special Thanks to Halimatun SAadiah rakan seuniversiti yg kini pembuat kuih dan masakan lain yg berjaya..kerana diala saya disini..keranan galakan dia jari saya laju menekan keyboard..Terima Kasih atun..Kerana Atun aida ramai kawan di sini..heheehee...

Teruskan menyokong sya walau entry saya sudah tidak serancak dulu..tapii saya masih dan tetap akn berada di sini...Mommy Aqil Saaaaaaaaaaaaaaaaynaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaanggggg anda semua..........

Photobucket

Jul 11, 2011

~Tentang Pregnancy Test..~

Setelah merasakan diri ini sebagai ‘mangsa’..

Jadi saya pon tanpa rasa bersalah membeli Pregnancy test setelah tanda2 mula kelihatan..

(i.e.loya2,mual2 n 20days lewat..)-uppsss…

SO sebelum tu rasa cam confident je pregnant kan hny disebabkan tanda2 diatas..

Bila Tanya huby..”abg rasa bie mengandung tak?”

“ntahla..sebab waktu Aqil dulu kita kena alahan yg teruk..tp ni takde pulak..”

“tula bie pn rasa cam tak..hurmm test jela..”

And the result was……..

NEGATIVE!...

Sedikit hampa…

Dan hubby berkata..

“takpela…bie tak ngandung lagi pn..Kite rilek je dulu..”

Huh…baru berangan nak bersalin same dgn hubby’s birthday…huhuhu..KECIWA mak nok..

***Period lambat mungkin disebabkan stressed kerja kt tmpt baru..Mungkin..andaian sendiri…huhuhu…
Photobucket


Jul 9, 2011

MOmmy dah kena minum susu pulak dah...

Photobucket
Actually,mommy bukanla peminum susu yg tegar..Tak bleh langsung bau..rasa cam kembang je tekak..dulu time mengandung pn pilih susu yg tak kuat bau,br bleh minum that's y mommy minum susu Dutch Lady instead of Anmum..hahahahh..

SO now...Daddy dh mula bising bila Mommy kerap mengadu terseliuh la..sakit sana sakit sini..sampai kena beurut...then..Daddy force Mommy utk minum susu..

Pg Giant hr tu ade org pomote susu..Brand Wyeth..ntahla Mommy pon tak sure n tak penah dgr..Satu tin yg 800g RM 60..hurmm bila rasa,mcm best sebab tak rasa susu sangat..rasa cam ape yer?ntah susah nak describe cume takde bau susu langsung..

Memula konon nak jaga hati org tu weall pon letak dlm trolley but then bila pikir2 balik kan,kalo nak buat amalan,rasanya tak perlu kot susu memahal cam tu..kang jadi beban pulak n terus tak minum langsung!Susu Aqil pon tak semahal susu MOmmy..heheheh...

Then letak balik n terus pilih susu mana yang terbaik..Arghhh amik Dutch Ladyy jela..Sekali tu..Daddy kata ni Ade Susu Anlene..tryla..takpe mahal sikit dari Dutch Lady pon..pastu ade Chocolate Flavour lagi..Mesti Mommy suka kan..hehehehhe...Thanks Abg..

Bile practice rasa dia not bad n yg pnting ade rasa coklat..hehehhe...so bila mommy sahur,minum susu ni the siang hari tak rasa lapar langsung!!sedap pn sedap..So Mommy suggest sape yg dah minum susu or baru nak mula berjinak-jinak minum susu ni..Susu Anlene adalah pilihan yang bagus!!Tryla k..

***Selain utk tulang,susu juga baik utk gigi,penambah tenaga...
****Sorry yer...entry Transformers 3d tak ber mood la nak buat entry dia..sebab cerita best gile cuma jadi tak best bila tak menonton bersama huby..so totally tak best!!ahahahah..bleh plak cenggitu kan..heheheh...5 stars for transformer 3 itself...cpt2 pg tgk k..

Jul 2, 2011

Transformers in 3D TODAY!!Tiket free lagi tuuuuuuuuuu

Have to bersiap dgn cepat sbb takut tak sempat sampai on time!!
hehehehehee...
1st time tgk wayang tanpa hubby after kawen..
Sebab??
Saya dapat tiket free....Opis bg..HP bg kt Opis...heheheheheh..
Jgn Jeles ye..
Actually berdebar gak ni sbb 1st time sy pg dgn org yg tak kenal even same dptmt pon br sekali je cakap..ade yg tak penah ckp lgsung...
ahahahahha..
Dept saya dapat 4 je tiket free..
Kebetulan yang lain2 tak free so ia sudah menjadi rzeki saya..
huhuhuhu...
SO 1st time nk tgk wayang in 3D n 1st time jugak dpt tgk kt Gold Class pny GSC..
Nantikan review saya nanti eh..

***MidV n the Gardens building just next to je kan??hahahahah..takut sesat...1st time nk pg sendiri...kikikiki...
****Daddy org yg paling jeles Mommy dapat tiket free siap tanya lagi takkan dpt satu je??satu je bang..MAAF!!
*****Aqil duduk ngn Bibik kejap ye..nanti Mommy Beli KFC tuk bibik...Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget