Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 17, 2011

Sepatutnya pagi tadi pegi kubur...


Sepatutnya pagi tadi saya n family mertua akn pergi ke kubur arwah mak mertua saya sebab mlm tadi FIL dah remind nk buat Tahlil kecik kt Kubur..

So after sahur,saya dengan semangatnya pegi mandi n siap2...tpi sementara tunggu call dari FIL, macam lambat lagi je jadi saya n husbd bantai tido sekejap..
heheheh..

Sekali tu nk dekat pukul 7 kring kring...
Panggilan FIL..
Terus bersiap n ambil wuduk n terus pakai baju nk ke opis sebab malas nk patah balik..
Aqil still dibuai mimpi...
FIL nk buat tahlil sebab ade Ustaz dari Acheh dtg Ziarah bersama-sama dgn ank angkat FIL yg belajar Tahfiz di Acheh. Okla jugak kan We all pon dah lama tak ke kubur n last pegi masa bulan 3 hari tu kot... SO ingat nk pg last Ramadhan sebbelum balik Kjg nanti..Sekali tu hari ni pg lagi...ok la tu kn..

Dah nak keluar rumah, FIL call suruh amik batu kubur kt rumah dia so dah alang-alang sgt, Husbd pon bwk Aqil terus nk dihantar ke bibik skali. Sy just terus menuju ke Kubur.. (lima minit drive dari rumah)

Sekali tu tunggu punya tunggu dah 15 minit jugakla saya tunggu,Husbd call..cakap diorang tak gerak lagi ke Kubur..Aiyoo..lambatnya dah la saya runshing jugak nk ke opis..Hurmm..Husbd kata,saya pg je la opis dulu sbb takut tak sempat..Hurmmmmmmm....Takpela,last Ramadhan nanti akn sy ziarah juga kubur Arwah Mak Mentua saya..

(adik beradik saya tak bagi panggil arwah mak je sbb diorang rasa mcm sy refer kt mak kitorang je bila saya bercerita tanpa menyebut Arwah mak mentua saya atau arwah mak abg jep..huhuuhu...)

Pejam celik pejam celik dah 4 kali raya Husbd tak dapat beraya bersama mak tercinta dan saya tanpa sekali pon sempat beraya bersama Arwah mak mentua dek kerana saya hanya sempat memanggil panggilan mak dua hari  sahaja...

Al-Fatihah buat Mak Siti Hajar binti Yaakub.


Photobucket

4 comments:

wahida said...

al fatihah utk arwah...

tak pela, nnt boleh ziarah lagi kubur arwah tu..

bykkan sedekah alfatihah ye...

MommyAqil said...

Tima kasih Wahida..AL-Fatihah!!

diana said...

al-fatihah...
mak mertua ke mak kandung ke..
tarafnya tetap sama dihati kita kan...??
tetap sayang dan hormat kedua2nya...

Yasminhamid said...

al fatihah untuk arwah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget