Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 4, 2011

Lama sudah tidak berblog..COnflicto de amor..

Dah tak tau nak letak tajuk ape sebab pening pikir..

hurmm..sebenarnya nak bercerita tentang Aqil a.k.a budak yang dah tak botak pasal dah ade rambut..

Tentang kedegilan Aqil...

Ntahla..saya dah pening pikir..Daddy Aqil pon dah pening jugak..
Ceritanya begini...Kisah ini sudah berlarutan sejak seminggu lamanya..

Aqil mula berubah sikap sejak minggu lepas dan saya pon tak pasti kenapa dia jadi sebegitu..
Aqil sekarang taknak ikut ckp sape2 dah nak ikut cakap dia je..ape yg dia nak kena turut ..
kalo tak turut dia akn menjerit bagai terkena histeria..
Sampai saya pon naik takut..
Tak boleh berkeras dgn dia, sebab dia akn berkeras dgn kita balik dan akn disepaknya kita juga..
Bukan mengata ank sendiri tapi itula kenyataan nya..Puas dah saya jentik kaki yang menyepak tu
tapi dia tetap juga ringan kaki..

Dia terikut dan mengikut org sekeliling.. (sape lagi kalo bukan....) mmg jelas lagi bersuluh sbb depan saya n daddy Aqil kejadian tu berlaku...Saya GERAM!!

Lantakla mak dia nak marah saya salahkan ank dia ke ape tp Saya tak peduli sebab saya dah banyak bersabar..

Mereka terlalu manjakan Aqil sampai Aqil jadi mcm sekarang!!

Semua kena ikut ckp dia klo tak,jeritan tidak akan berhenti selama 1/2 jam..mmg sgt membimbangkan..

Sampaikan saya rasa nak bawak je Aqil jmpa ustaz supaya dapat lembutkan hati dia..

Tp bila fikir2 balik dia kecik lagi dan still bleh dibentuk..tp saya tak tau cara terbaik..

Sekarang ni saya ikutkan dulu ckp dia except for tendang! kaki dia tetap saya JENTIK!
tapi yang lain2 sy cuba berlembut...supaya hati dia akn lembut kembali dan mahu mendengar kata..

Haihla Aqil..kamu sangat merunsingkan Mommy..

Sampaikan saya rasa mcm nk tukar je pengasuh or else nak hantar je Aqil duduk dgn atuk Kjg..so that jiwa dia akn lembut sedikit...tapi semua yg kt kjg kerja dan banyak faktor jg yg terpaksa sy fikir sebelum buat ape2 kuputusan plus kt kaw perumahan sy sgt lah susah nak cari pengasuh Melayu..huhuhu..Biar la Aqil besar sikit lg,hantar pg sekolah terus..biar dia belajar...

Kisah Tension dlm bulan Ramadhan yg sudah pun memasuki ke hari yg ke4... Semoga Puasa kita semua di berkati olehNya.. AMin...

3 comments:

Yasminhamid said...

abar yer.. ada masanya alif pun buat perangi cam tu...orang kata ..bacakan alam nasrah masa dia tidur tu.. kemudian hembus kat ubun2..akak pun amalkan ..

Anonymous said...

kdg2 ank xnak dgr ckp kita ibu bapa ni..tp klu hntr pg skolah insyaAllah dia boleh dgr apa yg d ajar & di nasihatkn oleh cikgu dia..

kayzie said...

doa ibu yg terbaik, momy..jgn isau n runsing, aqil kecik lagi, mgkin berubah coz brubah bulan kot..slow talk la ngn dia coz kalo mrah2 pun budak2 bkn pham kan?=)setiap kali tegur, cuba beritahu apa yg tak boleh n kenapa tak boleh...:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget