Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 11, 2014

Percaya ~ Setiap anak ada rezeki mereka masing-masing

Saya..

Sangat yakin dan percaya yang setiap anak telah dianugerahkan rezeki mereka masing-masing dan ianya antara nampak dengan tidak je..

Buat semua yang tau, kandungan saya yang ketiga ni hadir tanpa di duga..tapi tetap kami menerima dengan hati yang terbuka dengan rezeki yang Allah beri ni..cuma nak kata dah bersedia untuk menerima kehadiran anak lagi dalam masa terdekat ni, mungkin tidak..sebab kewangan kami tengah sangat meruncing..

Seriously..saya bukan nak buka pekung di dada..tapi ini hakikat..saya percaya setiap keluarga pasti ada masalah mereka tersendiri..dan saya juga begitu..

Jadi..sepanjang persiapan baby yang ketiga ni,saya banyak berhempas pulas untuk mendapat kan duit..buat lah macam-macam cara yang boleh..jual itu ini..segala-galanya yang mampu..dan alhamdulillah, saya mampu membeli sedikit demi sedikit barang-barang yang diperlukan untuk anak saya yang masih belum melihat dunia..saya bersyukur, daripada Allah jua setiap rezeki yang datang..Alhamdulillah..

Kisah pump..mungkin orang yang baca entry saya sebelum ni, mesti berkata, wah banyak nya duit dia ni?nak beli pump beribu-ribu..kan?betul tak?hahaha..seriously, saya tak mampu pun nak beli FS tu..serious..dan apa yang saya buat?saya dah apply my 1st credit card untuk semata beli pump tersebut.. kira beli secara hutang lah kan..sebab saya rasa itu sahaja cara yang ada..Tapi kuasa ALLAH..Allah telah mengirimkan seseorang buat saya untuk memberi pump tersebut secara percuma!rezeki baby..Alhamdulillah..

Pasal monthly check up kat KPMC?rezeki baby yang Allah beri untuk menggerakkan company saya untuk membayarkan segala bil hospital yang berkaitan check up..Alhamdulillah..

Ape lagi?banyak lagi dan saya yakin ianya akan berterusan dan saya amat mensyukuri dengan setiap kurniaan yang Allah beri..Semoga segalanya akan berjalan lancar dan segalanya akan dipermudahkan..Amin!

Oh ya..MIL saya pon dah hadiahkan set tilam kekabu fresh from Perak..Alhamdulillah..rezeki baby jugak tu..bertuah sangat rasa..terasa kandungan ini sangat bermakna..!


As usual ..Kakak Baby rasmi dulu.. :p



Photobucket

7 comments:

SSulieana said...

yepp setuju aida

Mar Mansor said...

betul tu aida..setiap anak membawa rezeki..
saya taklah merancang (tak makan pil) cuma merancang secara natural tapi masih belum dikurniakan anak ke-2. Allah Maha Mengetahui..

mommychaa said...

aida kita sama.
my 3rd pregnancy juga unexpected. mulanya kami merancang utk tanak terima since baby lain masih kecik tapi ternyata rezeki tu tetap ada dan kami redha. ini juga rezeki mana tau satu hari nanti bayi ni adalah org yang akan menjaga kita masa kita tgh nazak :(

Suliana said...

alhamdulillah... setuju sgt :-)

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Alhamdulillah..mencurah2 rezeki baby kan,,:)

LYAfrina said...

alhamdulillah..
kan... mmg dah rezeki baby..leh tmpt checkup y terbaik utk baby..

dalila said...

alhamdulillah..btl aida..tiap anak ade rezeki masing2..wlupun bby kali ni aida xrancang pun, tp rezeki utk die tetap ada..in sha Allah..Allah permudahkan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget