Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 11, 2014

Check up 34weeks ~ KPMC Puchong #ThirdPregnancy

Assalammualaikum..

Malam semalam..saya keseorangan pergi KPMC Puchong..selalunya bertiga berempat..tapi kali ni berseorangan pulak..sebab daddy dah tukar schedule Badminton dia hari Isnin so tak dapat lah dia teman dan anak-anak duduk rumah bibik dulu ..huhuhu..

So perjalanan semalam dari rumah..sangat lah tak best langsung!sampaikan 20 kali kot saya menguap menahan mengantuk dek kerana jem sepanjang jalan dari Pcuhong Jaya ke Tesco Puchong..Tensi!padahal 15mins dah boleh sampai, ni nak dekat 40mins baru bleh sampai..huhuhu..

Sampai2 je KPMC..Alhamdulillah, takde ornag langsung! (hehe)..tak sempat duduk, dah pergi pass urine, amik BP, timbang berat (66kgs sudah) lepas tu terus naik atas tunggu depan bilik doktor..

Tak sampai 5mins doctor panggil, terus baring n scan baby;.hehe..cepat gile..cuma doctor ada tegur sikitlah..berat tu sepatutnya naik 1.5kg within 3weeks, ni dah extra 500g..hehe..senyum je lah..banyak makan fast food kot!huhuhu..

Scan baby semuanya ok..uri..air ketuban semuanya within range..cuma surprisingly, berat baby dah 2.3kg tau..Besarnyaa..memang doctor kata baby besar ni..alamak..kepala pon besar..ouh scary nyaa..sebab dulu time Medina 2.3kg tu seminggu sebelum bersalin tau..ni ada lagi 6minggu..ouh takutnyaaa..huhuhu..

So jumpa lagi dalam masa 3 minggu n by 28th Nov dah tunggu hari je..huhuhu..Doctor expect mungkin kali ni dah tak overdue..wuwuwu..lagilah menakutkan kan..hhhihihi..

Total cost semalam RM120.00 sahaja..

Balik rumah, cakap kat Daddy baby besar..sekali tu Daddy cakap, dah jangan makan ais n minum air sejuk dah...huhuhu..oklah..

Semoga Baby akan keluar December lah ye sebab 23 Nov ni nak pergi jalan lagi..hehehe..

Ok bye!

Ni pulak gambar-gambar jalan-jalan Sunway..bawak anak-anak lepas Maghrib hari Ahad hari tu..

Misi: Mencari handbag Mummy..tapi tak jumpa yang berkenan..nak cari Donut pon, Jco Donut dah tutup (takde kat Sunway dah)..huhuhu..Last2 makan Hot&Roll je dengan Auntie Anne's..huhuhu


























Photobucket

12 comments:

Fiqah Feeona said...

comelnya medina..hihi..mama medina pun comel..

mommychaa said...

alamak 34w at 66kg?
ohyemjiiii
kite baru 22w tapi dah 67kg acaner tu?
agagagagaga ;p

Dilla Sham said...

AsSalam.. sy perasan along awak nama nurul azwa. Kami sedang membuat jejak kenalan bekas2 pelajar sek rendah sg tua, bt caves selangor unt berhubung semula. Wajah saling x tumpah dengan nurul azwa yg kami cr. Harap sgt awak sudi menghubungi sy unt mengesahkan. Saya boleh dihubungi di nurfadzillah@yahoo.com. nama saya Dilla. Terima kasih.

SSulieana said...

Sue perasan perut aida mcm nmpk besar pun...hehe...medina meh auntie nk cubittttssss sikit buleh tak...hihi

~Aida@MommyAqilMedina~ said...

Kak Dilla Sham - Betulla tu along saya Nurul Azwa..nanti saya suruh along saya contact akak ye..nanti saya emailkan nombor dia sekali.. terima kasih..

Mar Mansor said...

alamak baby besar pula..semoga baby sehat2 je ya..nak gi jalan eh..lepas jalan baby kluar eh..

norey said...

Aida...kalau lalu ikut jalan utama..mmg jem ....akak selalu ambil jalan dalam...sebab tu..akak jarang nak g ioi ke atau tesco...sebab jem...g giant kinrara senang...hehehhh

dah x lama nak bersalin..akak doakan semoga semuanya selamat..

eika_jps said...

alolo....comelnya medina gaya gitu...tak kisah la berat naik or tak yang penting baby sihat...sis kurangkan fast food, kurangkan gula....hehehe..pandai ja mummy nasihat orang padahal time mummy dulu naik mendadak...dari 64kg naik 98kg...dah mcm orang OKU berjalan....baby pun besar 4.2kg...

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Ohh..tinggal 6 mgu jek lagi ye..sekejapppp jek kan..hihi

dalila said...

ok lg kot aida..ila naik 2kg 2mggu..hehehe..nasib baik nurse xbising..

kehidupan sihat said...

tahniah kak :)
doakan nana plak lepas ni ye.hehe

LYAfrina said...

alhamdulillah..keadaan baby sihat n baik2 je..

suka la si hero tu leh naik kuda

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget