Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Nov 25, 2014

25.11.14 -Medina at her 22 Months Milestones

Assalammualaikum..

Holla!

Ketemu kita lagik..macam Chipsmore kejap ada,kejap takde..saya menghilang seketika sebab ke Family day Abah n Mak saya..kemana?ke PD je..tapi kali ni ada different sikit! (Next Entry okay!!)..hehee..

So hari ni My Big Girl dah 22 months dah ..Alhamdulillah..

So sepanjang 22 bulan ni dah banyak sangat milestones Medina..

Alhamdulillah kebanyakkannya positif..

Medina ni lain sikit dari Abang dia..Dia ni jenis yang sangat lah Friendly n tak takut orang langsung!dan hobi dia kalau nak tau..salam orang..tak kira sapa..memang semua orang akan terpikat dengan dia sebab sangatlah peramah..bukan bab mulut tapi perbuatan..kalau sesapa suruh kiss pon selamba dia je kiss..hari tu pegi KPMC Puchong jumpa Nurse kat sana, semua dia nak salam..nurse tu suruh kiss pon memang dia kiss..Kebetulan kat situ pun ada Negro buat treatment..selamba badak dia je nak salam Negro tu..Negro tu pun ape lagi memang suka gila lah kat dia..hahahah

Dia still belum cakap lagi..standard anak JepAida ni..berat mulut..hahah..semuanya macam tu..so setakat nak dengar dia cakap , Daddy, Aba (abang), Mama (mommy), nanak (Taknak), atuk, Nanny, tengok dan lain-lain..boleh lah..tapi nak suruh dia susun ayat, belum boleh lagi..tapi sekarang ni dah pandai, kalau naik tangga, confirm mulut kena kira anak tangga..1,2,3...

Medina adalah seorang budak yang jarang menangis..susah nak dengar dia menangis..Alhamdulillah..memang susah..semua orang tau peel dia..dan kalau dia menangis mesti ada yang tak kena..mesti dia tak selesa atau sakit kat mana2..sakit pun yang heavy2 je nangis..kalau setakat jatuh atas jalan tu, kita cakap dia kuat, memang dia tak nangis..So sekarang ni Eczema dia tengah teruk dan meruncing plus tengah batuk..so dia memang tak selesa..makan pon kurang..so memang dia akan menangis..kalau dia dah menangis tu saya biarkan je dia menangis sebab bagi saya biar dia lepaskan apa yang dia rasa tak selesa..dan dia akan berhenti sendiri..abang dia pun tau dia nangis sebab Eczema dia dan abang dia takkan marah dia nangis..n akan buat ape cara sekali pun untuk hentikan tangisan dia..bagi saya abang dia sangat very the abg..sangat abang yang bertanggungjawab..Alhamdulillah..bersyukur sangat sebab saya berpeluang memiliki anak-anak yang sangat istimewa di mata saya..Kalau patern Medina nangis sebab berebut atau tak puas hati dengan abang dia, cepat je berhenti sebab tau dah abang dia akan mengalah...

Alhamdulillah..

Semoga Medina akan terus membesar menjadi anak yang solehah serta bijak dan penyakit Eczema dia akan segera pulih..Amin!


Meh belanja gambar Medina yang stay cute walaupun Eczema dia sangatlah teruk..huhuh


Budak yang paling berani..walaupun the only girl so far, tapi dia yang paling berani compared to all her cousins n abang dia..ni Adult Pool tapi dia selamba je berenang sengsorang dengan bertemankan pelampung di tangan only..


Suka posing..walaupun sakit tapi posing is a must in front of camera okay!


Tengoklah tu..pantang mommy angkat camera, cecepat pose..very the like Mommy!

Hahahahha

Next Entry: Family Vacation at PD



6 comments:

misz sheyla said...

alahaiii...siannye bengkak mate...

♥ Mrs. Secretary ♥ said...

Alhamdulillah perkembangan medina sgt memberangsangkan..tapi kesian jugak tgk muka dh bengkak2 tue.. moga cepat2 sembuh la masalah ekzema dia..

Fiqah Feeona said...

Gegirl sorang ni..Sangat comel...

Mar Mansor said...

memang pandai posing..moga terus membesar dengan sihat ye medina

LYAfrina said...

Alhamdulillah..medina anak y sng dijaga.. seindah namanya juga.. moga medina good2 sentiasa ye. Nanti dh nk jd kakak..

norey said...

medina mmg berani....berenang pun kolam orang tua...hehhehehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget