Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 25, 2010

Entri Sakit hati *maaf kepada yg tak sesuai utk mendengar luahan hati saya ini*

Di pagi isnin yang hening ni kesabaran saya diuji!!
Saya bengang!!
Arghh sampai migrain saya dibuatnye…
Ntahla..pagi ni saya terpaksa MEMBEBEL. Terpaksa!!kalau tak,saya akan sakit hati tahap dewa..

Hurmm..
Meh saya cerita sikit…
Semalam kan hujan…
N of coz saya punya lantai kt garaj tu kotor sebab ntah motor sape ntah yg keluar masuk n langgar lecak kt umah neighbor saya tu..(sy geram yg teramat sebab saya tak suka tgk kotor motor n busuk musuk)
Fyi: saya duk umah mak saya dari sabtu until ahad mlm..(bila balik tgk,lantai kotoq tak hengat)
Tp saya dah boleh bajet dah motor sapa yang mengotorkan garaj umah saya tu..(walaupun ade 3motor yang tersadai)

Pagi ni saya pun SMS la ORG tu,
“tolong buang sampah n cuci lantai depan..ang yg buat kotoq ang kena bertanggungjawab..jgn malas”tenQ
Sekali tu mamat tu reply
“bila masa wat kotoq plak?ari ni keluaq awai nk serah qeja, sok nk cuti, tak dan”tq
Saya tolong menjelaskan keadaan lagi.
“tak kisahla..janji moto ang yg buat kotoq, ang jgn bg alasan!mlm kang pn bole buat janji ang kena rajin”
Sekali tu dia bole balas pulak mcm ni
“kat cni ada 3 biji motola..bkn sebiji ja..tolong jgn menunding jari sblh pihak..tq”
Kepala hotak dia!!Ape lagi tahap kemarahan saya naik la dengan dahsyatnya…sambil terketar-ketar menahan marah saya reply
“Ang jgn bg bnyk alasan!ingt org bodo xbole pk?ang yg selalu kuaq masuk time ujan smlm sapa lg yg lalu lecak tu?sapa?mizi ada sikit ja kesan lecak, moto jep langsung tak kuaq 3hr dah,sapa lg kalo bukan moto ang?jgn bikin org panas pagi2 ni..taknak buat sudah!ang boleh buat suka hati jela kt umah tu”
Terus dia tak reply langsung!!hati saya panas!!!

Semalam saya balik dr rumah mak saya, around pukul 11mlm..tgk moto mamat tu takdak..(time tu hujan)..pukul 12 lebih depa balik n of cos dia yg lalu lecak tu!!takdak sapa lagi..depa semua tak keluaq dah lepas mlm tadi…Saya geram yg teramat!!!siyes sampai saya terus sakit kepala dengan tiba2…

Dah half story baru nak cerita sapa mamat yg saya marahkan sangat tu?
Mamat tu sepupu huby saya..
Dia dah menumpang kt umah kami sejak kami kahwin lagi..
Dia tu kerja dengan company FIL sy..
Kiranya satu tempat kerja dengan huby sy…
Tapi kdg2 sy hangin gak dengan dia..
Sebab hampir tiga tahun duduk dengan kami, dia dah mula berkira kalo suruh buat satu2 kerja tu..
Naik tocang!!
Perasan diri tu hebat
Padahal dia tak tau, kalao saya dah tak tahan dengan dia, dia tak tahu ke saya akan terminate dia sesuka hati saya..tanpa belas kesian!!(nasib baik saya masih ada belas dengan dia sebab kenangkan pak tam n maktam kami yg baik tak macam anak depa yg sorang ni)
Kalo saya terminate dia, dia tak piker ke kt mana dia nak tinggal dengan menyewa 100 sebulan?dengan astro, mkn percuma (kalo time saya masak), basuh kain baju percuma?tak fikir?
Arghhh lagi migraine kalo saya citer pasal mamat yg tak panjang akal ni..

*maaf dengan bahasa kasar saya!sebab saya dah tak tahan*


Photobucket

2 comments:

Yasminhamid said...

sabar yer.. saya pun sakit hati tahap gaban pagi ni...

PinkyLady said...

tula..dh cool...cube pejamkan mata n pekak kan telinga je ni...uhuhuh....
kak pn sabar bebanyak er...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget