Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 18, 2010

Cough~Flu Part 2

uwaaaaa...Sunday yg sgt perit bg Mommy n Aqil...Mommy dah terjebak jugak dlm penyakit yg aqil hadapi...
Tentang Semalam...
Mommy...
Mula Sakit tekak yang amat sangat...batuk n idung tersumbat..rasa sgt tidak selesa...
Aqil....
Masih tidak sihat...langsung tak boleh terima susu atau air kosong dan sepanjang malam (sabtu mlm ahad) tido dengan rengekan dan kekeringan...
Makan nasi pun taknak..nasib nk mkn biskut..walaupun sikit...huhuhu...Flu still ade...
Ahad malam Isnin..
Balik dari IJN (visit Tok Teh Aqil,Masukkan bateri dlm jantung~scary je kan)...singgah Kg Br..makan...(Aqil mengamuk dan mengamuk coz nk tido)..mkn cepat2 n balik...On d way balik tu, sangat mencabar kesabaran Mommy bila Aqil nk tido tp taknak minum susu formula.."mommy dah takde susu la Aqil..lgipun Luka tetap ada sbb setiap kali Aqil isap,setiap kali itula luka kembali berdarah..(condition Aqil: Menangis sambil menjerit-jerit...) Terpaksa telan kesakitan dan keperitan, bagi jugak BF walaupun susu mmg dh takde..nk bagi dia diam n bhnti menangis dan terus tido...

Sampai area Kinrara terus cari farmasi coz nk beli ubt yg dinyatakan oleh Dr Faizal (ank Tok Teh)..tapi suma pharmacist dh balik..then pg jugakla clinic..(aqil tengah tido)..bila doc letak je stetoskop kt bdn dia. terus terjaga dan menangis (maybe sejuk sgt kut)..then doc said:
  • Paru2 dia takde masalah..cume ade bunyi skit sbb ade kahak dekat kerongkong die..so since die selsema dh seminggu,saya bg ubt antibiotik n ubt demam tu buat standby..
  • kalo dia tak ok lg dlm dua tiga hari lagi, dtg sini..kite buat further checkup..tengss doc..

Ubt2an nya adalah:

  1. Antibiotik
  2. Ubt Batuk
  3. Ubt selsema
  4. Ubt demam
  5. ors (tuk bg tenaga-since dia kurang minum n mkn)

Malam Tadi..

As Usual..Aqil akn menjerit-jerit n mengamuk bile nk tido disebabkan tekak yg ade problem then dia tak boleh terima susu botol lgsung!!what to do??(sangat runsing semalam sbb tak tau nk buat ape dah..tambah pulak Mommy pun tak berapa sihat)Almost sejam menangis2 cmtu,bw aqil duduk kt depan..buai2 dia ats sofa..dia pun terlena..(sbb letih menangis plus kesan ubt)..daddy angkat masuk bilik..tutup air-cond,pasang kipas (1 kelajuan je)..then Aqil pun tido setelah berhempas pulas untuk tido..(kesian sangat tgk dia!!Mommy sampai menangis sbb tak dpt nk comfort kn dia using BF-ing activity)arghh..susahnye bila dah bercerai susu...

Dan sepanjang mlm tadi adela dlm dua tiga kali je dia bangun..itupun taknak susu..(saya letak dua botol dia kt side table..satu isi susu satu isi air masak..)dia bangun merengek2 n capai botol isi air masak tu..Maybe terlalu haus!!dia baring sampai isap botol yg isi air masak tu,tak sampai dua minit terus terlena blk..keshiannye ank mommy ni...Begitula keadaan dia sepanjang mlm yang hny memerlukan air masak saje...

Hopefully by today, aqil akan fastly recover from his disease..sbb mommy dh tak tahan nk tgk penderitaan dia yg tak sudah-sudah since last few days..Ank Mommy kuat kan sayang...*hugs n kisses*

Photobucket

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget