Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 2, 2015

Baru nak merasa dilema Babysitter~Haihla anak

Assalammualaikum..

Salam Jumaat semua..

Mesti semua tgh lunch kan..

haihla..buat pengetahuan semua saya kan hantar anak anak saya kat rumah MIL..Ammar memang maid MIL yang jaga sepenuhnya dan medina MIL yang uruskan..sampai sampai je pepagi saya hantar, Medina shupp naik atas n sambung tidur dengan Nanny dia ke amin hp nanny dia ke saya tak tau lah kan..so Ammar memang bibik yang uruskan..

Nak dijadikan cerita..bibik ni setiap dua tahun dia balik Surabaya sebab nak balik tgk banglo dia dua bijik nuh..so tahun ni memang giliran dia balik sana..kalau balik pulak memang tak menahan sebulan..sebulan lebih..

So dipendekkan cerita..

Bibik Tina balik 9/10 ni!!saya dah gelabah..walaupun dah diberitahu awal,saya cam rilek je lagi..sebab belum masanya..so bila dah tiba masa, mulalah tidur tak lena mandi tak basah..

MIL memang surrender..tak mampu nak jaga tiga tiga..MIL just mampu jaga Medina n Aqil je..Ammar tak dapat nak tolong jaga..wuwuwuwuuw..yelah..saya pun faham..sebab kekadang pun MIL kena keluar untuk uruskan family bayar bil sana sini pg bank itu ini..Selalu selalu dia bawak je Medina memana sbb minah tu memang kaki jalan..

So last week n this week saya menggagau la tau cari rumah rumah orang yg bleh jaga Ammar n mungkin kalau hantar nursery tu lassssttttt choice since hubby pun tak rela..huhuhu..tau je lah kan taska tu camana dengan Ammar yg tgh melasak manja ni (manja tau itu budak)..

Saya suruh MIL cari..mil suruh adik dia pun cari..dan Alhamdulillah..semalam saya diberitahu ada sorang opah yang sudi menjaga Ammar untuk dua bulan.. (dua bulan je tau!)..lebih lebih dia kena fikir dulu..hihihi..

Semalam saya pergi rumah opah tu..ok sangat..friendly n saya ni disuruh panggil opah..nampak tak saya muda lagi sebab rasa saya opah tu baya baya atau lebih tua sikit dari mak saya..hihi..

Orang yang paling risau adalah FIL sebenarnya..dia kalau boleh kalau boleh taknak orang lain jaga cucu cucu dia..sebab dia tak percaya..dia laaagii risau dari saya.. nampak tak sayang cucu lebih dari anak?hahahah..

so bila saya bagitau opah ni yang nak jaga..

dia pun tanya macam macam..rumah kat mana..bayar berapa?..ok ke dia?which is saya sendiri lupa nak tanya nak kena bayar berapa..hihihi..

from my observation..alhamdulillah rumah dia ok..tak banyak perabot..rumah pun bersih takde carpet..mar mar je..hopefully Amamr tak jatuh kedepek selalu selalu lah walaupun kat rumah selalu je dia jatuh kedepek atas carpet sbb memang mamat tu tgh melasak!hhuhu..

Dan hubs pesan..b..kalau anak lebam kat sini situ ke benjol kat kepala ke jangan nak marah marah orang sebab ni kita mintak tolong jaga..bukan orang tu yang nak jaga anak kita...

oklaaa..


So perasann tu akan berlain lepas ni..plan nak hantar Isnin ni..mintak mintak Ammar tu serasi denagn Opah Yah ..dan semoga Allah melindungi Ammar yang Mommy sayang..Amin!!




Photobucket

4 comments:

Fiqah Feeona said...

Tak pe 2 bulan jer..Hihihi..Bertabah la mummy..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Ehhhh ammar ke niiii..dh besarrrr pndai brdiri rupanya..hihihi..appeon..srmoga die serasi di tpt org..kite klu antr anak ke bbsitter ni kena saling tolak ansur..tkleh nk strict2 sgt ke apa tkt org stress jaga anak kite..kekeke..dgn syarat die pon ikhlas nk jaga bersungguh2 kan n syg anak kita..^_^

aTieYusof Family said...

aduhh memang dilema lah Aida klu antar anak org jagakan ni...takut.. tapi dah dari pemerhatian Aida kata Opah tu nampak baik, insyaAllah ok lh tu.. moga2 anak2 kita sentiasa dilindungi... cepat2lah maid tu balik sini semula kan...

dalila said...

in sha Allah aida..kite doa yg baik2 aje..ila ni nasib baik antar kt taska bwh kementerian..ok la sket..dorg slalu pantau..klu x risau jgk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget