Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 15, 2015

15/10/15- 10 Months old my anakanda Ammar Jauhari

Assalammualaikum..

Hari ni Ammar Jauhari dah genap 10 bulan..

Lagi 2 bulan je nak setahun ?haih cepatnyaa?hihihi..rasa macam semalam je beranakkan Ammar yang sangat sekejap keluarnya itu dan  tiba-tiba dah nak setahun..haih..

Semalam pun Mommy boleh pulak ter mimpi "test pregnancy"..and tetiba double line?adoii cuak gila..camana ni Ammar baru 10 bulan takkan dah nak ber adik..anyonyonyo..

terus terbangun..oh mimpi rupanya..hihihi..

cecepat pergi buat susu Ammar n pergi toilet-untuk cek pregnancy! (for real)

Berdebar ko!!

Tup tup satu line je keluar..Alhamdulillah..hikhikhik..saya masih belum bersedia untuk beranak lagi..semoga protection terus berjaya..hahahah..

Sebenarnya saya memang standby pregnancy test ni pasal dah dekat 3bulan P tak datang..wuwuwuw..so saya sangat saspens ok!tetiap bulan kena cek..huhuhu..so bersabarlah lagipun hormon saya tengah berubah after consumed injection 3 months tu n bertukar ke method lain pulak..so tunggu jelah dia datang..huhuhu..

Ok stop melalut..

Ammar..after 10 months saya rasa dia agak manja atau sama manja like abg Aqil..pantang Mommy hilang dari pandangan mulalah menjerit memanggil..tak boleh kena tinggal langsung!-Manja gila okay!- ke memang anak teruna saya semua manja manja ikut Mommy?aduhaiii

Perkembangan lainnya Alhamdulillah positif but yang tak positif nya Ammar senang di serang penyakit selsema..boleh kata every month dah sekarang..huhuh tapi tak serius sbb tak consume ubat pape pun dia heal sendiri..Alhamdulillah..

Dah boleh duduk since 9months..dah berdiri  dah bising mulutnya..

Still makan homemade food done by mommy..cuma semalam je, senyap senyap je sedap dia menghiap mentos hasil sepahan abang n kakak kat lantai!adoiyaiii..Ammar ape ni?sugar not good for you!!

huhuhu..

so sekarang tugas mommy untuk variationkan food Ammar supaya menjadi lebih sedap..ni asyik lah bubur nasi lauk ayam broccoli/carrot /potato/asparagus/kismis.. tu je..nasib baik Ammar tak pandai complaint ..kalau tak, jenuh!

Hahahhaha..

9 months fully breastfeeding baby..

9 months je?9 months je yang sudah tertulis dan termaktub..mommy harus redha dan pasrah..Mommy punya stress sampai effect kerja kerja mommy tau..sampaikan boss tegur cakap mommy tak fokus!padahal dia tak tau betapa beratnya stress yang mommy tanggung saat nak bercerai susu dan berperang dengan nipple crack issues..oh he don't know and better don't..

So now..Ammar dah tak breastfeed langsung!sebab memang sampai susu dah takde langsung baru nipple crack sembuh sepenuhnya..sepenuhnya denagn kuasa Allah..dan nampak tak nipple crack tu sebagai asbab sahaja dan mungkin hikmahnya akan menyusul kemudian..yang penting redha dan pasrah!

So nanti saya akan cerita details pasal breastfeeding journey saya yang has ended! *nangisss

Yang lelain..Alhamdulillah..positif and sekarang duduk dengan Opah Yah pun alhamdulillah bagus..Opah pun sayang Ammar sangat..harap berkekalan selamanya..Amin!

Semalam Ammar cipta record - Mommy kerja semalam - terpaksa amik half day sebab takde babysitter-Daddy jaga time pagi - mommy balik ammar nak tido at 1pm - masuk buai- nak tau Ammar bangun pukul berapa?pukul 6 petang okayyy..lama gilaaaa

Penat je mommy amik half day..baik mommy kerja ...huihuhuhu..




Semoga terus membesar dengan sihat ye sayang!

Amin..


Photobucket

5 comments:

Mila Hilas said...

mmg sdh kan bila tpaksa stok bf kerana nipple crack..sesuatu yg kita x jgka dan sesuatu yg kita xpnh tpikir pn utk weanoff dlm msa tu..sy pnh rasai perasaan tu..huhu

dalila said...

hahaha..klakar je aida ni..nasib baik satu line je..
mentos??hahha..hebatnye ammar..bahaya ni mommy..
xpe la aida..ade hikmahnye tu..asal ammar sihat je..selsema tu biasa..ide tgh build antibody..darwish kerap batuk..tp time sejuk je mula batuk..

aTieYusof Family said...

Alhamdulillah dah 10 bulan erk budak bam-bam comell ni...
siap mimpi double line..Ammar nak adik dah tu.. hahaha

aiman mania said...

u got such a happy family!!Kuatkan dirimu akak demi keluarga tercinta!!!Lupakan pasal stress kerja,,,

norey said...

hahahhaa..berdebar jugak aida ..
comelll betul...nak gigit jeee.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget