Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Oct 5, 2015

Al Kisah Potty Train Medina Amani~

Buat yang nak mengetahui Alkisah Potty Train Aqil Jauhari boleh refer SINI

Alhamdulillah..saya tak tau lah medina ni anak jelmaan dari mana..

Sehingga kan saya selalu tertanya tanya Medina ni anak dugaan atau anak anugerah?

Bukan saya tak bersyukur..bersyukur yang tak terhingga tapi she's soooooooooo adorableeeeeee!

Saya tak lah nak masuk bakul angkat sendiri dan saya tak naklah orang kata saya puji anak melampau lampau..tapi itulah hakikatnya..sampaikan saya jadi takut..sentiasa berjaga-jaga ..adakah dugaan selepas ini..

Ok stop melalut!

Medinaaaaaaaaa..

Medina ni semenjak lahir sehingga SEKARANG semuanya berkaitan dia semua jadi mudah!

Mudah mengandungkan dia..

Mudah melahirkan (Ammar lagi mudah kalau ikut degree of kesakitan)

Mudah nak jaga semasa pantang dan baby

Sangat mudah mesra dengan sesapa..

Paling cepat dan pandai cakap menjelang usia dia 2tahun 3 bulan..dia cakap pun tak pelat ..cakap terus..alhamdulillah..

Bila nak wean off hari tu pun cepat je..senang nak accept Formula Milk..(Ammar lagi senang)

Dan bila tiba harinya untuk Potty Train lagi cepat dan senang dari Aqil..

Medina ni rasa nya saya train dia 3 hari je kot..Alhamdulillah sekejapan boleh wee wee dalam toilet..cepat je..Mommy kakak nak k*nc*ng..

Cuma memula dulu saya ajarlah jugak dia kalau nak Poo poo pakai pampers sementara sebelum pandai poo poo kat toilet..

Rupanya nak poo poo pn dia pandai cari toilet..oh alangkah senangnya rasa ..

Cuma ada jugak dalam tempoh seminggu tu dia terbabas ke sana sini..terkucil atas sofa..atas carpet..takpe..itu biasa..saya tak menjerit sebab learning process bak kata orang..

Cuma hari tu je Daddy dia yang menjerit..kata nak poo poo bawak pergi toilet takde pulak..pakai seluar balik...lepas tu bawak lagi sbb nak poo poo katanya..tak jadi..last last sedap je dia meneran atas carpet yang buatkan daddy dia menjerit macam tarzan..berubah character terus daddy..hihihi..

So after all saya rasa potty train Medina lebih mudah berbanding Aqil walaupun sama je dua orang ni simpan taik sampai pergi toilet baru buang ..Mungkin sebab Medina pandai cakap kot, tu sebab prosesnya jadi mudah..

Cuma malam je saya still pakaikan pampers sbb takut dia terbabas..tapi ada jugak semalam dua saya pakaikan pampers dia pukul 5 pagi, dan Alhamdulillah dia tak terbabas pun..Good girl la kakak ni!eheee..

Hopefully lepas ni Medina akan fully off diapers as soonest!



Next update kita citer pasal makanan sedap kat atas ni k!!
Photobucket

5 comments:

Mila Hilas said...

wah..best la medina dh xpakai pampers.. arfan sy blm train lagi..tgu hbs pantang la baru try..hihi

SSulieana said...

ye la aida anak pompuan lebih mudah kot...sbb auni pun sng berbanding zayyan...elok tu free diapers awal.

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Waaaa..gud job medinaaa..akak zara dulu take time gak baru fully diapers..zareef lagilahhhhh..smpai skang kadanh nak berak dlm.pampers gak..klu soh gi toilet bwrejam.die snggup tahan tknak berak..huhuhu..harap.jek dh besar..kuikui

aTieYusof Family said...

Good girl nya Medina..bersyukur sgt kan Aida... insyaAllah jadi anak yg baik hingga dewasa.. boleh tolong mummy..:)

dalila said...

gud girl la kakak medina ni..bgs sgttt..
aida..nk nangis rase..sume ank org dh bole klu tdo xpakai pampers..tp kan, danish ila xtau nk wat cmne..die klu tdo kencing banyaaakkkkk sgtt..kt school pun slalu basah tilam klu teacher lupe pakaikan pampers..mlm2 pun lg la kencing byk..klu xtdo ok sgtt..xpenah lg tekencing spi basah lencun suar..huwaaaa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget