Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 26, 2013

Shopping2 kat JPO - Johor Premium Outlet

**Reverse Entry**

Hahaha..memandangkan hari ni tak up satu entry pon maka saya pon buatlah Reverse Entry walaupun JPO ni adalah tempat last sekali pergi..iaitu right after balik dari Singapore... (gambar2 dlm DSLR xsmpat nk Transfer lagi..Ibu beranak DUA kan..Sibuk betul!!ihik!)

So buat yang tak tau..JPO ni betul2 dekat dengan Highway PLUS..kalo nak pergilah...kira cam sebelah Highway je..mmg strategic sgt tmpt nya if nak pergi..So dari PLUS highway tu boleh amik exit SENAI..dalam 2 km lepas tu akn nampak dah JPO tu kat mana..hehee...

Purpose datang sini??haruslah nak shopping kan..(Walaupun duit dah kering sekering-kering nya..kakakaka)..Tapi TETAP!!nak bli jugak..ESP husb sy tu..dah la duit takde, tapi ade hati jugak nak shopping!ISy!!!

Saya datang situ lebih kepada nak beli baju anak2 je..sbb mereka adalah keutamaan saya ketika ini..(chewahh berlagak cam ibu mithali..hiihihi)..mata2 pon lebih terarah ke Butik GAP n Poney je..teringin nak beli handbag, bukan tak teringin..tapi Husb baru je beli h/bag kat Makassar 2 minggu lepas, so sya juz tutup mata je tgk handbag2 yang ade.. (walaupun h/bag husb bli tu sy tak berapa gemar patern nya..)


taraaa..inilah h/bag itu..argh terima je la walaupun rupa tak padan langsung dengan harga!!RP500,000 tuuu..bersamaan dengan RM170.00..isy tak berbaloi betul..(uuuppss...sorry abg!!ter kutuk sikit..hihihi)

back to JPO story..
Selain tu jugak..(ayat BM dah keluar..) kakak kesayangan saya ade kirim h/bag jugak n baju anak2 dia..so saya pon sibuk menyoping utk dia..Masuk butik PONEY..dapat la rembat satu gaun Medina n Skirt seksi dia..Masuk Padini..Dapatlah top n singlet Medina..semuanya ATUK dia yang bayar..Alhamdulillah..

Masuk Padini lastt sekalii after round smeua kedai n butik kat situ..huhuhu..Bli kasut dady n teman pak ngah diorang ni paling menyampah sekali..kat Cotton On sejam..kat Timberland sejam..mmg berjanggut menunggu..tapi dady mmg menyoping abis..dirembatnya kasut Timberland n T-shirt Timber..Semuanya RM400.00..MEMBAZIR!!!!hahahah

Dah nak balik..dalam pukul 7.15pm baru dapat masuk PAdini..Medina dah ade bibit2 mengamuk n keletihan dah..dapat menyusu pon sekejap2..TAPI momy harus beli barang jugak sayang..tunggu jap ye..sekali tu saya main rembat je baju2 tuk ank buah saya..5 helai T-shirt Padini n Seed RM9/each...n Jeans Padini RM29.00.. Aqil pon dapat Jeans satu n T-shirt Seed 2 helai..jadila tu..Yang penting MOmy pon dapat Seluar Khakis Putih Padini RM9 sahaja..wahh Bahagia..wlaupun Medina tengah mengamuk kat luar..wlaaupun size mmg dah takde..Amik je size 28..(dlm hati, klo tak muat, bagi je la kat sesape..RM9 je kan..)- Balik rumah Try..ALhamdulillah MUAT!!hihihi..Momy dah kurus!!kikikiki..

So gambar2 mmg tak sempat nak snap pon!!layan je lah ape yang ada ye..





Pak Ngah mereka yang perasan Hensem!


Sesi berebut Stroller pon ade jugak tau!!!
























MIL beli perfume SIL kt sini..

Masuk kali ni dah dua kali saya datang JPO nii..1st hari tu best sbb bawak duit banyak kan..kali ni pg tak best sangat lah..sbb dh ujung bulan mmg KERING amat..So tak best tak best..hihihi..

Buat yang tak tau..ade bermacam2 jenis butik ade kat JPO ni..antaranya:TOPMAN, Coach, Guess, Carlo RIno, Nike, Adidas, Gap, Pedro, Padini, Vincci, Charles n Keith (saya beli handbag kakak sy kat situ), Timberland, Quicksilver, Flow n Etc.

Harga???murah sangat berbanding kat KL.. SEBAB?? Barang2 banyak dah outdated n size dah takde.. tu pasal murah GILAAAA... Perfume pon sngt murah..klo sesape nak kawen, boleh shopping barang hantaran kat sana.. HIGHLY RECOMMENDED!! So buat yang tak pernah pergi, boleh kumpul duit dari sekarang n bulan puasa nanti shopping barang2 raya kat sna ye.. BERBALOIII!!!hihihihi

Sampai ketemu lagi ye..Daaaaaa...

***Mode sekarang ni : Nak cari Baju Nursing yang murah TAPI Cantik..sebab nak borong banyak2..Susah betul kalo tak pkai Baju Nursing!!huh...


Photobucket

8 comments:

pelangi chenta said...

brg2 dia mmg dah outdated kak.tapi kalau nak harga murah blh lah cari kat sini

::NureeN:: said...

wahhh bestnya...
klau gambo shopping ni tarok besar2 lagi xcited :)

Suliana said...

su tak masuk poney.. lupa kt barng anak. haha. last2 dpt beli shirt budak2 kat padini pun ok lah :-)

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnye..teringin sangat nak p JPO ni...ajak hubby katanya tak tau jalan...hmmm..

Lily@MamaZaraZareef said...

akak nama je org johor tp tk pernah smpah JPO nih..entah..tk teringin nak pergi kot..sebabnye, mmg jarangggg shooping kat butik2 mcm tuh..beli handbeg carlo rino ke bonia ke kat jusco pon jadik..kekekekeke

Pija Dawood said...

amboiiiiiiiiiiiiiii... kemain kembang g si gigirl tu yeeee.... anak kite slim jer.. macam mama dia dulu2. heheheheh..

IDAZS said...

wow! bestnya shopping..tak pernah sampai lagi jpo ni..high recomended ni...haaaa, nak pergi la nanti :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

kalau murah tu yg palg best nk sopink hikss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget