Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 22, 2013

Holiday Mode~Desaru dan Singapore!!Tunggu Kami Datang!!

Assalammualaikum..

Quick update!!hehe..petang ni kami sekeluarga akan ke Kota Tinggi Johor dan seterusnya ke Singapore pula..In Shaa Allah..

Dady's Childhood Friend Wedding ...
Mereka berkawan agak lama..since standard 1 until now..So there's no reason why dady cannot attend his wedding..In fact semua family in- laws pn join kami semua utk ke Dewan Bandaran Bandar Mas, Johor.. So kami decided to stay at Pulai Desaru Beach Resort and Spa..

Actually hotel ni momy yang pilih (kikikiki..)..harus pilih hotel yang best je tau..huhuhu..ade dua hotel yg boleh pilih kat Desaru ni..satu lagi Lotus Desaru... tapiii..Lotus tu cam dah buruk skit.tgk dlm gambarr lah..tapi ade waterpark siap tau..so memandangkan kami just nk transit je before ke Singapore, Pulai tu pn dh ok..

Dah booking pn hotel tu kat Agoda..so hari ni akn terus ke Pulai...Total semalam stay kat Pulai ni on weekend is RM270.00/room..


After balik wedding nanti..akan terus ke Singapore pula on Saturday...Tapi sayangnyaaa..tak pegi pn USS ..huhuhu..sedihhh...sebab masa pendek sangat..so berjalan-jalan je la di SIngapore nanti since tak pernah sampai sana pon kan..hihihi..

Hotel pn dah booked kat Agoda..kami pilih (to be exact Mommy pilih lagi...hihihi) Bayview Hotel, Singapore..antara hotel yang ter murah kat Arab Street..(org kata kat Arab Street tu suma hotel memahal..Memang PON!!)..so decide tuk pilih Bayview je rather than Grand Pacific..sebab tgk review kat Tripad Advisor suma ckp Grand Pacific too old fashion...huhuhu..even 4 stars compared with Bayview 31/2 stars je...Harga Sama Hokay.. RM483.50/night..(mahal kan..walaupun antara ter murah..kalo kat sini dah dapat duduk hotel Shangrila dah..kuikuikui..) so we booked 2rooms RM960.00/per night..Perghhh.. Nasib FIL yang bayar semua..hihihi



Balik on Ahad..and kalau sempat nak singgah ke JPO pula..In Shaa Allah... Haih..tak sabar ni..hari ni dah la smpai ofis 9.30pg..lepas tu nak balik pulak kul 11 karang..so cam tak berbaloi je dtg ofis hari ni kan??hihihi..takpelah janji datang..

Ni pon pagi tadi baru pack semua baju..daddy dh siapkan baju dia dh mlm tadi..Momy n Aqil baru pagi tadi pilih baju..Gara2 semalam di serang sore throat and Flu...Semua keja tak larat Momy buat..Balik karang nk pack baju Medina pulak..haihla pening nak pack sebab kena bawak sikit2 n ekonomi je sebab boot keta FIL sangat la tak muat plus we all nak jugak bawak Stroller sebab nak letak Medina bile dah jalan2 nanti..huhuh..ntahla.mau 2,3 backpack jugak la ni..huhuhu..

So nanti kite jumpa lagi di Entry akn datang ye..Selamat bercuti semuaaaa....


Photobucket

11 comments:

pelangi chenta said...

wahhh akak berjalan jauh nampaknya.nasib baik akak xduduk kat lotus sebab saya tengok mmg xcantik pun.

~MommyAida~ said...

heheee..nasib baikkk..akak tgk pn mmg cam tak cantik...tu yg seboleh mungkin pilih Pulai tu..huhhuhu

*azni* said...

bestnye dia nak g bercuti..nak ikut boleh?hehe..

~MommyAida~ said...

Azni..Jom jom kite pg holiday...hihhihi

NM03 said...

ala...tk masuk USS ke....

Lily@MamaZaraZareef said...

wow..bestnya..happy holiday eh..:-)

aTieYusof Family said...

Best nya nak jalan2...
selamat bercuti ya Aida & family..
selamat bergembira bersama keluarga tersayang...take care! :)

Suliana said...

cantik sgt view :-)

Rinna said...

Wahh seronoknyaa bercuti2 ke spore yer..

Selamat bercuti..

LiLy @ MaMaQiStInA said...

Bestnya..Happy Holiday..Enjoy ur Holiday..^^

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

selamat bercuti...tp sayang dh sampai singapore x pegi USS kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget