Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Mar 20, 2013

Pasport Medina dah siap dah..Jom kita terbang.. :)

Semalam half day..
semata-mata nak pegi buat Pasport Medina n Renew Pasport dady..
Sebab??nak fly bulan 6 nanti...InsyaAllah..dan nak pg Singapore kot hujung minggu ni..
So sangat teruja buat pasport dia semalam..sebab?
ce fikir camana nak tangkap gambar infant ?haha..kitorang pon tak dapat bayang camana..

Semalam after pukul 1 terus pg Kompleks PKNS Shah Alam..
Sampai sana..fuhh ramaiii orangggg..
aiyooo...dah la bawak si kecik ni..takkan nak tunggu berjam2 kot...



Sekali tu isi  borang, amik no..terus org kat situ tanya Baby berapa bulan?2 bulan..
Ooo kalo 2 bulan tak pyah tunggu giliran..terus pg kaunter tuk buat pasport..(wahhh bestnyaaa..hihih) Dady n pak lang Owm yang nak buat pasport pon boleh tumpang Med punya giliran sekali..so tak payah tunggu sangat..best kan??hihihi




sblum tu pg amik gambar Med dulu kt kedai terdekat kt situ..kebetulan time tu dia tgh tido..so kena bangunkan dia dulu..then..Momy pegang satu tangan kat belakang satu tangan kat bawah..hihihi..Med pon pelik je..kena buat ape ni ??hikhikhik..so lepas setel tngkap gmbar semua...buat pasport..bayar..tunggu dua jam pulak tuk Pasport siap..Haih 2 jam pulak kena tunggu..












Nasib Med sangat bhave...duduk je dlm baby carrier dia diam2..seronok org usung dia ke sana sini..nangis pon time nk minum susu kat tempat mkn..nasib baik..kalo bawak si abg, mau tak menang tangan nk melayan..tu yg tak bawak tu..huhuhu..

So inilah rupa gambar pasport Medina..Sangat serius Hokay...maklumla orang baru bangun tido...hihihi


bak kata Dady..gambar budak Obes..isy..isy..tapiii dalam gambar je tau dia nampak OBES..tapi in real takdela OBES sangat..kikiki..

***Plan ke Singapore still in planning process..kalo jadi okla...kalo tak jadi, ke Desaru la kita hujung minggu ni..Attend wedding kawan Dady ...1st time medina nak pg travel ni..hihihi..so pasport yang ade standby utk ke Nanning, China hujung bulan 6 nanti..In shaa Allah..

Kos buat Pasport utk tahun 2013 adalah:
New/Renew pasport utk 5 tahun for adult: RM300.00
New/Renew pasport for kids for 5 years: RM150.00
New/Renew Passport for 2 years for adult : RM100.00
New/ Renew Pasport for 2 years for Kids : RM80.00

***Passport ami n Abg Aqil tak expired lg..so tunggu tahun depan lah pulak nk renew ami nya...Abg Aqil nya lg 3thun...hihihi

INFO: Passport hendaklah diperbaharui sebelum 6 bulan dari tarikh tamat tempoh. Jika tidak, anda adalah tidak dibenarkan ke luar negeri. (Sekian terima kasih..) - Ayat orang Kerajaan..hihihih


Photobucket

13 comments:

pelangi chenta said...

nampak tembam bila dlm pic.wahhh akak jelesnya nak berjalan ke singapore.buat masa skrg anum nak ke sana mmg terpaksa ditundakan.sebabnya tgh preggy kan.skrg xtau nak celebrate 1st year akan dtg kat mana.dok usha dah nak ke mana sekarang nie.time tue dah ada baby kecik tu yang jadi xtau ke mana

Hati Ema said...

Gebunye Medina... hehehehe dah kerja ke aida......

LiLy @ MaMaQiStInA said...

wah bestnye medina nak jalan² p overC..comel jer dia dalam gambar tu..tembam..^^

Lily@MamaZaraZareef said...

bestnye medina kecik2 dah nak terbang jauh ye..hehehe

Zuraidah Butang said...

hehe gebu sgt gambar tu..sehat betul kan..:P

aanie said...

kemain dagunya berlapis...hehe..

bestnya jenjalan....:)

Suliana said...

bulatnya dia.. dah keje ke mummy ?:-)

munna said...

wah!... kecik2 lagi dah nak pergi obersi ye medina....

NM02 said...

oh mak!!!!!!

bak mai gambar tu sekeping

mau tampal kat dinding meja opis

inspirasi bekerja

tenung dagu dia lama2 bleh hilang stress weh!

hehehe

Elya Roza said...

bambam nye medinaa...nk gigit dagu tu leh tak..hehee

aTieYusof Family said...

Wah! Medina dan abg Aqil nak terbang ke?.. best nya!..pipi tu bam-bam..cute nya! :)

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

bam2nya medina hihihi

~MommyAida~ said...

Hihihi..thank u semuaaa..Medina dalam gambar mmg tembam sangaattt..huhu..tp in real, biasa je..kikiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget