Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jun 28, 2011

Klinik Melayu Vs Klinik India+Klinik Cina

**No Racists tetapi hanya perkongsian pengalman…Jgn salah anggap ye..

Okla..berbalik kpd kisah Aqil demam hari tu…M&D hantar Aqil kt klinik Melayu walau klinik tersebut jauh berpuluh kilometer dan walau klinik lain ade dekat depan rumah je..hehehhe..

Alasan??

Bkn tak percaya dan bukan racists tapi setelah melalui berpuluh2 pengalaman jugak hantar dekat klinik cina n India tapi kepuasan yang diharapkan tak berapa nak capai la..
Bkn bererti mereka tidak bagus dan Dr Melayu bagus BUKAN,tapi kebanyakan Dr Melayu lebih mesra alam n tak lokek ilmu..eceh ceh ceh…Kebanyakan la..and itu ikut pengalaman kami semata..huuhu..

Selalu-selalu pg klinik cina,tak berapa nak mesra n serious je muka..kalo pg Dr India pulak cek cek n tulis tulis ckp sikit n amik ubat..tu je…kalo Dr Melayu pulak,duduk la kt dlm bilik Doc tu lama2 n beliau akn terangkan ape dan kenapa dgn pjg lebar..BEST!!

HIhihihi..

Awak2 pulak..prefer klinik yg mcmana??

***Kt Kinrara ni ade 5klinik India dan 2 Klinik Cina none Klinik Melayu..terpaksala menapak ke Tmn Equine utk refer to Malay Doctors…huhuhuhu..





Photobucket

7 comments:

Edura Hanum said...

dgn dktor melayu kita lebih selesa.pada anum ar.bukan xnak pada dktor cina or india.
tapi entah ar.....kkdg terasa mereka cam nak xnak jek layan kita sebagai seorang pesakit

SSulieana said...

su plak kalau g klinik mmg selalu dpt doktor melayu...tp ade satu klinik tu doktor India, mmg best doktor dia, sgt detail kalau dia entertain kita tau...tp su rase tgk doktor jugak lakan...

kayzie said...

tak suka gak klinik india..mgkin bkn semua tp pernah terkena, doc tak tny pun apa jadi terus jek decide nak kasi ubat apa..org lak yg kompius..at last g klinik lain lak n ubt dr doc tu buang camtu jek..pembaziran

-ini diary saye- said...

PErnah pergi klinik india, and guess what doc ckp apa bila cik na banyak tanya.. AWak ni ckap besar ye. Huihhh! Geram je i..

munna said...

kak munna mmg suka doc melayu...tapi ada satu doc india ni...mmg baik dan bagi penerangan pada kita seterang-terangnya...klu doc cina mmg hampeh...

Yasminhamid said...

kalau gi klinik akak suka doktor melayu...sebab diorang lagi ramah.. tapi sepanjang anak akak menerima rawatn kat Hosp peadiatrik HKL.. doktor2 cina dan india pun ramah tamah gak...

Anonymous said...

know what...ak ni bkn islam..pengalaman ak berbeza ngn korg...korg ckp yg doc mlyu is the best psl pe tw..doc mlyu tu satu kaum ngn korg..cer lau bngse lain yg gi kat doc mlyu..xlyn pon la wei...ckp pon cm nk xnk jer...tpi ak ni bkn racist..just say based on experience!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget