Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Jun 22, 2011

SAturday Yg F.e.N.a.Tttttt....Hehe...

Untuk pengetahuan semua,rumah saya kini mempunyai majnjang n family,huby side…almost 1week mereka dirumah saya…heee…meriah sikit rumah saya tu kan kalo tak balik2 muka sama je ade kt rumah..hihihi..

Cume..sedikit serba salah bila saya kerja dan mereka berada dirumah…minggu lepas saya tak kisah sangat sebab lauk-pauk mmg banyak saya beli last weekend…n maknjang boleh masak ape pun..but this week,saya tak sempat beli lauk then saya risau sangat depa nk mkn ape..Hopefully Maknjang dapat cari sardine n ikan masin ke buat lauk..heheheh..

Sabtu lepas adalah hari yang paling Fenattt buat saya…lepas subuh,saya tak tido n trus meng laundry kain baju yang sgt bnyk..lepas tu kemas satu rumah (bhgn bawah jeee…)lap2 ape yang patut ,ketuk kapet,sapu n mop lantai..Penatttt..abis semua dlm pukul 10..semua tetamu yg ade dirumah saya dah bangun..bergegas pulak saya sediakan sarapan..goreng cucur,goring mee hoon goring nugget buat budak botak kesayangan…siap semua dlm pukul 10.30 semua dah boleh mkn..burrppp…Alhamdulillah..
11.30 ke dapur semula siap2 tuk mkn tgahri pulak..tetiba after saya dah siapkan bahan nak masak Kangkung Belacan,Aqil merengek minta didodoikan..nak bum la tu…huhuhu..then saya pon tertido sekali…FENATTT ya AMATT!!hihihi…then tinggalla maknjang masak lauk pindang kedah n goring iKan..(teruk kan saya..buli maknjang pulak..)

Tetiba dlm pukul 1 tu pintu bilik saya diketuk..(chewahh ayatttt..tak menahan..)Ank maknjang Shamila cakap KAk Not,abg wi,makcik ,abah,abg jan,pakteh..semua ada kt bawah..Haaaa??yeekee..Bila saya Tanya dah lama ke sampai..depa kata dah lama dah..hohoho..sori la ye..bleh terlena pulak..hiihi..
Buat air…sekali tu kak not kata teringin nk mkn kt rumah saya..dan saya pon ape lagi..kelam kabuttt ok!!goreng kangkung,goreng telur dadar,buat sambal belacan buat air ..semua la..memang tak menang tangan!!nasib baik shamila tolong n maknjang pon tolong jugak..

Siap jugak akhirnya n mereka pon mkn dgn kenyangnya..(dan saya brharap mereka puas hati walaupun lauk tak berapa nak mengancam..)DLm pukul 3.30 tu mereka pon beredar ke Nilai,,(visit new shop abg wi)…hooo..clear..saya pon amik ruang tuk bernafas jap..Feed Aqil dgn nsi ikan goring n angkat akin lipat terus…dah pukul 6 rehat jap…lepas sembahyang,mandi n mandikan Aqil saya pon rilek kt bwh..sekali tu kan baru nk kunyah kerepek dpn TV,Depa pon balik dari Nilai..

Hahahahah…mmg depa tak bagi can langsung ok nk rilek…hihihi..saya pon kembali kelam kabut kt dapur..buat minum petang pulak..goreng cucur lemak manis n hidang kerepek pedas yg yummy!!dah lepak2 sampai maghrib n almost pukul 8 semua beredar after decide nk dinner kt mana (secara beramai2)
Dinner @Po’Sen

Makanan kt sini quite sedap2 jugak n family saya pon selalu celebrate semua celebrations kt sini..tempat dia cantik sbb beratapkan daun rumbia n atas papan je semua…hihihi..

After dinner around 11mlm terus shoot ke rumah makcik tu celebrate Father’s day…Happy Father’s Day to Paknjang+Daddy Aqil+Abah abg n ABah saya n semua yg bergelar bapa …

Itu sahaja cerita penat saya..hihihi..Esoknya..saya Ke sepang!!Buat ape?bersama siapa??nantikan entry seterusnya ye..

***Puasa oh puasa..hari ni terasa seperti terlalu lambat Berlalu….
****Nk upload gambar ntah bile2....aiyooooo....


Photobucket

6 comments:

munna said...

pergh...mmg pack jadual aida hari tu ye... tapi rasa puas kan melayan tetamu...

sarah-najwan said...

kalu org dtg rumah..kita mmg penat sket..yg wajib mesti masak..

tapi hubby akak fhm..kdg2 dia beli lauk..nasi je masak..aci tak..huhu

puasa jgk ke..slmt berbuka deh kita..tggl 5 ari lagi..huhu

Kak Aya said...

salam kenal

wahh penat sungguh ye...tak terkejar rasanya..

kayzie said...

penat tu rasa berbaloi kalo tgk tetamu semua makan dgn seleranya n hbiskan semua hidangan kan?huhu..bgus la momyaqil ni

wahida said...

penuh jadual...mcm bini PM lak...heheh...

r|nA @ ja|j|na said...

salam kenal..

baca n3 awak pon saye dah boleh rase penat..mcm sayelah hari tu, sedara belah ayah datang 4buah kete..seblom tu, dah kerah tenaga kemas & mop segala..tinggal tak masak je, sbb makan luar :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget