Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 3, 2010

Selesai Sudah Perfecto Wedding!!!

Salam All...

aiii..lama tak update kan..Sibuk sgt dengan kenduri and sudah tentu kepenatannya masih terasa...Tapi takpe yang penting PUAS and it was perfect compared to other two weddings before...story-mory about tis wedding wil not end in 2-3 days and for sure it still remain in our memory for a long-long time because it's too sweet to remember....hihihihi...Some stories will share here and let us start...

Friday (30 July 2010)
~Preparation for this wedding sangat rancak berjalan n tak senang duduk dibuatnye coz ade je yang rasanya tak lengkap lagik
~Along sibuk ke hulu ke hilir pasang langsir and kemas-kemas ape yang patut
~pemakaian inai buat pengantin was started and of course our wedding planner paling sibuk tolong pakaikan inai tersebut...
~around 1am (310710) baru je bermula siap-siapkan hantaran,,add on some fresh flowers and accessories...Hantaran was done by Mak, Akak Pija (wedding planner), along n Me...it looks very beautiful n alive...heheheh...Thanks Mija Piza for such an adorable ideas!!
~4am baru bleh tido after semua dah tak larat...huhuhu...

Saturday (31072010) Wedding Day!!
~pagi kul tujuh dah bangun..(arghhh ngantuk!!tido juz 3jam je)huhuhu...
~kemas-kemas lagik umah (final touch up) n buat preparation for solemnization ceremony on 11am..
~bride sedang dimekapkan..awl giler mak andam sampai..kul 8.30pagi dah terpacak depan pintu rumah after get some directions from em on how to reach our home..
~kul 10.30 ain n I pegi Giant..cari contact lense and some other stuff yang tak cukup lagik..
~11 pagi guest dah ramai..series ramai...huhuhuh..Groom pn dah sampai..tapi...Tok Kadi tak sampai lagik...lambatnye...SO kami-kami ni with the bride tangkap gambar la dulu kt dlm bilik pengantin...huhuhu..
~11.45..Tok kadi sampai..n tup-tup around 12.15 dengan sekali lafaz angah dah selamat dinikahkan..wahh cepat gler..dinikahkan oleh abah sendiri pulak tu..dahsattt...Congrates angah coz dah selamat jadi wife org...
~12-3..makan-makan time!!catering by auntie shima depan rumah..kami mmg taknak masak langsung!!(penat!!)hihihi...
~4ptg semua dah kelamkabut nak g dewan pulak..bride n groom dah pegi Putrajya dah..katanya nak buat Outdoor photography session..but terpaksa cancel coz its too hot!!tak cantik nak snap-snap pn...
~5ptg kami semua dah sampai di dewan except for 'org tua' kami..kami lepak-lepak di bilik VIP and tunggu turn utk dimekapkan oleh our wedding planner kami...her sentuhan was sooo beautiful n fabulous too...she makes us like 'Org lain'..cantekk!!thumbs up to Mija Piza again..she got so many skills in terms of art especially...
~6.30pm Bride telah mula dimekapkan...hurmmmm...lama nak make up ni...Mutiara services tengah setup dewan n pelamin pun sedang dipasang...
~8.00mlm makanan baru sampai!!gile lambat!!takleh blah..agak lembap mereka-mereka ni buat keja..hihihihi..(abah n mak dah start panic skit coz tetamu dah sampai makanan tak sempat dihidang kan lagi)
~8.30mlm tetamu dah start datang..makin lama makin ramai..makin lama makin ramai..huishh dahsyatt..
~9.00mlm.. pengantin nak mula berarak dan bersanding..fuhh cantekk gler angah!!series...dlm pada tu tetamu dan dewan semakin pack..que tuk amik makanan dah mula panjang...huhuhu...
~acara menepung tawar pun bermula...
~saya dah tak larat nak berdiri and senyum-senyum..suara dah makin takde tapi mak paksa gak saya duduk kat depan pintu kawankan dia sambut tetamu..along and saya yang jadi mangsa..nasib baik Aqil tengah tido...
~makan beradap bermula juga..kemudian sesi bergambar pulak..potong kek sumala..saya tak sempat cover story tentang pengantin n acara mereka kerana terlalu sibuk layan tetamu yang hadir...huhuhu...
~10.15pm tetamu dah beransur pulang n sesi bergambar tetap jugak berlangsung...saya n huby baru ade peluang nak mkn..tinggal baki je..kuih-kuih suma dh abis n bubur kacang pn tak sempat nk rasa..
~10.45pm kami dah bersiap-siap nk balik..the ceremony will be over in 15mins time...kemas-kemas and semua berangkat pulang selepas 11pm...
~sampai rumah kul 12am...simpan-simpan barang n kami terus bercakap-cakap tentang this wedding until 2.30am after story diceritakan kepada org kuat majlis ni..Yang..she cannot attend acara kt dewan coz terpaksa jaga atuk kami yg uzur dirumah..sedihnye...kesian kt yang kami...
~time to sleep dengan nyenyaknye..yahooo..bestnye...

Sunday (01082010)
~banyak berehat sebenarnya coz too exhausted sampaikan ade yang dah bangun pagi pas breakfast bleh tido balik akibat keletihan melampau..
~buka adiah by pengantin..banyak gak adiah depa dapat..
~kami-kami ni beransur pulang ke rumah masing-masing...berakhir sudah sebuah perkahwinan yang indah..


P/s:gambar-gambar will upload soon ya cyg-cyg semua..coz USB camera ilang..uwaaa..tension!!!hihihi..but dun worry will upload in a short time....

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget