Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Aug 13, 2010

Cerita Ramadhan K.a.M.i.

Assalammualaikum...

Salam Ramadhan...bercerita tentang Ramadhan, sudah tentu banyak perbezaan berbanding ramadhan yang lepas...Ramadhan tahun ini, Kami ade Aqil...


Eheeheheeh..Ramadhan tahun lepas pun ade Aqil Jugak tapi tak sama dengan tahun ini...Ramadhan tahun lepas kami ade bermacam-macam perasaan yang ingin dikongsi...

Happy at first....

Happy sangat bile dapat tau 1st Ramadhan tahun lepas saya bakal menimang cahaya mata pertama...Masuk Je 1st Ramadhan perasaan dup dap dup dap ..cube Utk berpuasa pada satu Ramadhan..Alhamdulillah saya berjaya walaupun banyak dugaannya..(esp Time dah nak petang, makin tak duduk diam nye dia dalam perut ni waktu itu)..tapi..saya masih tak bersalin lagi sehingga Ramadhan ke8...

Bahagia...Ramadhan ke-8

Lahirnya Aqil ke dunia dengan sempurna sifatnya..Sempat diazankan oleh Daddynya...

Kerisauan..

Aqil Admitted to NICU ward...bercampur baur bile Hubby bagitau Aqil termakan najis sendiri dan keadaanya masih dipantau oleh Dr bertugas...

Sedih...Ramadhan ke 10
Aqil still in NICU Ward...masih tak berubah condition n still depends on ubat and oksigen over 50% supplies...Aqil Puasa..(susu Mommy dah Makin banyak diperah)...

Alhamdulillah sinar kebahagiaan mula ternampak..Ramadhan ke13
Aqil Boleh disusukan dan oxigent supplies less than 20%..sudah melepasi tahap kritikal...

Kegembiraan terpancar..Ramadhan ke15
Aqil mula dipindahkan ke bhgn Observation..nak pantau keadaannya..(not in intensive care unit anymore)..

Keletihan+kegembiraan..Ramadhan ke17
Daddy:berulang alik setiap hari tanpa jemu tanpa memikirkan menu ape untuk berbuka..tanpa mengejar waktu utk berbuka...tanpa mengenal erti putus asa bahawa anaknya mampu sembuh seperti org lain...
Mommy: Tanpa memikirkan masih lagi dalam tempoh berpantang..sentiasa kuat semangat untuk melawat anaknya setiap hari tanpa memikirkan lelah dan penat walaupun terpaksa berjalan dengan penuh perlahan dan hati-hati...menangis sendirian apabila pulang ke rumah..sentiasa merindui anak yang dilahirkan...tidur yang tidak pernah cukupdan nyenyak...
Aqil:baru mula mengenal ibu bapanya...Sudah pandai merengek dan minta disusukan dengan kerap...

Erti Kebahagiaan Sebenar... Ramadhan Ke20
Dr: Aqil..Kenapa nangis ni?tak payahlah nangis..awak dah nak boleh keluar dah ni...Senyum...Ok Puan, Aqil Jauhari dah boleh discharge hari ini..
Wah..bahagianya tak terkata..tak sabar nak keluar dari tempat yang menyimpan pelbagai perasaan yang tersimpan..terima Kasih Ya Allah kerana memeberikan Anugerah yang tidak terindah ini di bulan yang sangat mulia...

Ramadhan 1431H

Aqil Sekarang menghampiri umurnya 1 Tahun...

Sangat Lasak dan Aktif..(alhamdulillah)...

Kalau lauk semua terhidang di atas tikar pantas tangannya mencapai...

Waktu orang bersahur..Dia pun nak bersahur sekali..Sambil disuapkan Mommy makanan kedalam mulutnya...dia berjalan-jalan sementara nasi di dalam mulut habis dikunyah...dan akan diulang kembali untuk makan lagik..

Waktu orang sedang leka berbuka..dia akan berkeliaran ke dapur dan ke depan dan ke dapur lagi sambil memegang pinggan dan sudu plastik miliknya...

Itulah Aqil Jauhari Kami...Sekian....

5 comments:

Drama Mama said...

Alhamdulillah...dapat meraikan with Aqil this year..Aqil yang dah besar. :-)

it makes us appreciate allt he blessings that God gives us don't we? :-)

http://twinkywinkystars.blogspot.com

PinkyLady said...

yes...u're rite dear...Appreciate and always grateful in whatever HE gives to us...Alhamdulillah...Happy frenship Drama Mama... :)

zaira said...

nnti bila aqil dah besar mesti dia tersntuh baca kak aida punya post ni...

=')

PinkyLady said...

=')...
huhuhu...Thanks Zaira...hopefully dia akn faham n hargai pengorbanan Mommy n Daddy die... ;)

LYaFRINA said...

a'kum mama aqil....
salam pkenalan

sedih baca kisah ramadhan ni..alhamdulillah.. semuanya selamatkan..semoga trus bhgia bsama aqil tsyg yer...

lya pon ada kisah sedih d bln ramadhan.. cuma hrpnya..thn ini dpt mjalani dgn baik.. Bln lps bru kluar icu.. tp alhamdulillah.. buat masa ni blh lg mjalani ibadah puasa...

kisah lya--> http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/2010/08/ramadhan-datang-lagi.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget