Background

Jom Follow!!I'll Follow u Too!!!

Tabung Aqil's Junior

Feb 2, 2017

#SuperLatePost ~15.12.16 - Genap usia Ammar Jauhari 2 tahun!!

[In Draft Folder]

Assalammualaikum..

Alhamdulillah..hari ni genap usia anakanda bongsu saya yang ke DUA tahun.

Pejam celik pejam celik dah dua tahun dah anak mommy ni..sekejap je..badan pun macam tu je..kurus kering kerempeng..

Tapi dia lah sekarang yang berjaya curi ramai hati orang orang yang sayang dia..

Especially Acu, Ateh, Na and Mommy Daddy..

Ammar ni saya noticed dia seorang yang cepat belajar!boleh kata dia ni Independent!Pandai main sendiri..pandai betulkan masalah sendiri..ecehceh macam lah dah besar sangat..bukan..maksud saya kalau getah pipe kat rumah tu tercabut dia akan pasangkan sendiri..serious!tak menjerit jerit minta tolong..Lagi satu kalau ank makan ais krim yang ada sudu kayu tu..dia akan try bukak sendiri sampai berjaya..tak macam kakak dia, agak manja.. (theonlygirllahkatakan)

Dan dia lah..

Satu satu nya anak yang masih bebas dari sebarang gadget..Alhamdulillah..

Memang tak ajar pun..biar dia berdikari dan pandai bergaul dengan orang sikit..Sengaja tak ajar..kalau dia boring pun dia akan tengok TV..kecik kecik dah pandai tengok kartun tanpa hilang fokus!serious.. (baca:English Cartoon Movie) influenced by Abang!

cuma masalah mamat ni dia memang sangat takut dengan Stranger..kalau stranger tu ada dalam rumah ke dalam kereta ke memang cecepat menangis and akan kaku di situ sampai tertido!serious!hahahhaa

***but now dah February 2017,dah improved dah..Alhamdulillah..selalu kalau naik UBER ke Grab ke memang akan nangis dan jerit AKUT AKUT!! tapi sekarang rileks sikit..memula je nak masuk keta terus peluk tubuh and cakap TAKNAK! mommy dukung, diam lah kejap 10 saat..lepas tu ok dah..

After all, semoga membesar menjadi anak yang soleh sayang..bijak dunia akhirat dan celik Al Quran..Amin!













**Baby yang still hisap jari sampai sekarang..haih!!

P/s: Manager saya masih bercuti..jadi barulah berkesempatan menjenguk blog tersayang..kalau dia ada, bukak FB pn after pukul 6 petang tau..huhuhu





Photobucket

1 comment:

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

happy belated bday ammar..sweetnye dia ada dimples ya..^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget